FB pixel TP pixel
Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let © Beta Film

Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let

V Cannes si odbyl světovou premiéru výpravný historický seriál Rise of the Raven. Evropský koprodukční projekt, který vznikal 10 let, sleduje životní cestu velitele uherské armády Jana Hunyadiho, který se postavil osmanské hrozbě. Trailer slibuje mocenské intriky, romanci i velkolepé kruté bitvy.

Filmové novinky 22. 10. 2024 12:20 | Filmové novinky

Dnes měl na veletrhu pro zábavní obsah MIPCOM konající se v Cannes světovou premiéru desetidílný historický seriál Rise of the Raven. Výpravná koprodukční spolupráce Maďarska, Rakouska a Německa nás zavede do temné doby středověké Evropy, kdy se Osmanská říše pokoušela ovládnout kontinent. Hlavní postavou je vojevůdce Jan Hunyadi, který z vesnického chlapce vyrůstá v neohroženého bojovníka a zachránce Evropy. Jeho příběh vyvrcholí krvavou bitvou u Bělehradu v roce 1456. Hunyadi se musí postavit armádě, která je dvojnásobně větší než jeho vlastní. Pomocí odvahy, velkých obětí a chytrých strategických rozhodnutí se pokusí dosáhnout na vítězství, které změní dějiny. Jedním ze zásadních prvků seriálu budou podle tvůrců drsné a realistické bitevní scény, které ukazují brutalitu středověkých válek.

Za seriálem stojí v Maďarsku narozený a v Kanadě žijící producent Robert Lantos, který mimo jiné produkoval některé filmy Davida Cronenberga jako eXistenZ nebo Východní přísliby. Lantos se chtěl vyhnout hollywoodskému pojetí látky a trval na tom, aby postavy v jeho dobovém eposu mluvily svými rodnými jazyky: „Myslím, že před deseti lety by takový projekt možná neměl smysl, ale díky světu streamerů si masové publikum vypěstovalo jakousi, možná ne lásku, ale toleranci k titulkům. Úspěch seriálů Šógun a Hra na oliheň jsou toho důkazem!“ Rise of the Raven kromě bitev zkoumá i Hunyadiho osobní život, vztahy s manželkou Erzsébet a jeho první láskou Marou, která byla tragicky darována osmanskému sultánovi Muradovi. Podle všeho diváky čeká spletitá kombinace rodinných dramat, politických intrik a velkolepých válečných scén.

Zdroj: Deadline

 11 456 zobrazení   88 se líbí
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
21.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. je v posledních letech mezi hollywoodskými filmaři považováno za padoucha, který přes peníze nevidí nic jiného. Nyní se značného pohrdání dočkala režijní a herecká legenda Clint Eastwood.

Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
21.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix již za pár dní uvede zajímavou thrillerovou novinku z dílny producenta Sama Raimiho, ve které bude mladá dívka prchat před sériovým vrahem. Nebude to ale mít jednoduché, protože jí v žilách začne proudit paralyzující látka. Jako diváci navíc vše uvidíme v reálném čase.

Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
21.10.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Z předchozích vyjádření herce Iana McKellena se zdálo, že připravovaný film The Hunt for Gollum pod režijním vedením Andyho Serkise bude rozdělen do dvou částí. Scenáristka filmu však tyto domněnky vyvrátila, ale zároveň naznačila vznik dalších filmů ze světa Středozemě.

Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
21.10.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Pokračování historického hitu s Russellem Crowem má za sebou první uvedení před diváky a zdá se, že nás v kinech čeká opravdová událost. Ridley Scott se údajně po dlouhých letech překonal a naservíroval velkofilm, který se vyplatí vidět.