FB pixel TP pixel
Trailer 5. dílu Rodu draka slibuje velkou vzpouru. Seriál čeká i herecká rošáda © HBO Max

Trailer 5. dílu Rodu draka slibuje velkou vzpouru. Seriál čeká i herecká rošáda

HBO po konci 4. dílu Rodu draka uvedlo upoutávku na další epizodu, která bude první řadu seriálového hitu lámat do jeho druhé poloviny. Diváky čekají i velké změny v obsazení stěžejních rolí.

13. 9. 2022 14:00 | Filmové novinky

Rod draka se blíží do své poloviny a zdá se, že nás konečně čekají radikální řezy v oblíbených postavách. Dle traileru na 5. epizodu se totiž dá soudit, že se blíží konec vlády nemocného krále Viseryse, což brzy rozjede občanskou válku o Železný trůn. Své právo na trůn chce totiž uplatnit mladá Rhaenyra, jenže řada lidí by si na jejím místě raději představila prince Aegona, prvorozeného Viserysova syna, kterého má s Alicent Hightower. Právě tu se její otec snaží přesvědčit, aby syna připravila k vládnutí. A zatímco se mocenská hra Hightowerů rozjíždí naplno, čeká nás i vzpoura proti králi, za níž bude stát jeho blízké rádcovské okolí. A aby toho nebylo málo, diváci se mohou těšit na velké změny v obsazení. Jelikož musí první řada pokrýt téměř 30 let života Targaryenů, již od 6. dílu nahradí Rhaenyru s tváří Milly Alcock a Emma D'Arcy. Emily Carey, která ztvárňuje Alicent Hightower, zase čeká záměna s Olivií Cooke. Pokud jste si tedy na mladé tváře zvykli, budete se muset brzy naladit na jejich starší náhradnice.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Žižka kina nedrtí a česká návštěvnost ho nespasí. V USA jde o propadák
Žižka kina nedrtí a česká návštěvnost ho nespasí. V USA jde o propadák
12.09.2022 18:45:00 | Filmové novinky

Jan Žižka měl s rekordním rozpočtem okolo půl miliardy českých korun jasně dominovat kinům a měl ambice zlákat i zahraniční publikum. Bohužel se mu však nedaří dle očekávání. V zahraničí jde pak o regulérní průšvih a ukázku toho, jak lze producentsky neodhadnout trh.

Marvel ukázal náhradu Avengers. Thora nebo Hulka nečekejte
Marvel ukázal náhradu Avengers. Thora nebo Hulka nečekejte
12.09.2022 16:50:00 | Filmové novinky

Marvel na D23 Expo odhalil tým, který nahradí milované Avengers. Zároveň potvrdil, že původní uskupení bylo po snímku Avengers: Endgame zcela rozpuštěno a ve vesmíru MCU neexistuje.

O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily
O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily
12.09.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Jak všichni víme, na konci seriálu Falcon & Winter Soldier jsme se dočkali nového Capa Americy. Ikonický patriotický hrdina nakonec získal i svůj vlastní film a na nedávno ukončené akci jsme se dozvěděli více o jeho směřování. A jak to tak vypadá, čeká nás slušný politický thriller okořeněný o návrat ikonického zloducha.

Slavní Lovci pokladů mají vlastní seriál. Trailer fanoušky filmů ohromně zklame
Slavní Lovci pokladů mají vlastní seriál. Trailer fanoušky filmů ohromně zklame
11.09.2022 16:40:00 | Filmové novinky

Dobrodružná série Lovci pokladů patří mezi rodinné klasiky a Disney nyní představil první záběry z nového seriálu, který naváže na výpravy Nica Cage a jeho snahu ukrást mimo jiné Deklaraci nezávislosti. Fanoušci se ale budou chytat za hlavu.