FB pixel TP pixel
Druhá řada Rodu draka bude výrazně kratší. Tvůrci rozhodnutí obhajují © HBO Max

Druhá řada Rodu draka bude výrazně kratší. Tvůrci rozhodnutí obhajují

Chválené fantasy od HBO Rod draka právě zahájilo přípravy na natáčení druhé řady, během nichž byla oznámena nemilá zpráva o menším počtu epizod chystané série. Také se rozhoduje o celkovém počtu řad.

29. 3. 2023 14:40 | Filmové novinky

Epické fantasy Rod draka, které loni debutovalo na HBO Max, se u fanoušků dočkalo rozhodně vlídnějšího přijetí, než konkurenční seriálový Pán prstenů od Amazonu, jenž u mnoha diváků nedostál vysokým očekáváním. Rod draka byl chválen za charakterový vývoj, vizuální efekty, nepředvídatelnost směřování příběhu, hudbu Ramina Djawadiho či podmanivé herecké výkony. Adaptace prequelového příběhu George R. R. Martina o vzestupu a pádu targaryenských panovníků a jejich draků byla od počátku divácky velmi úspěšná a měla odklepnutou druhou řadu jen pár dnů po premiéře prvního dílu.

Kratší druhá řada

Nyní, během zahájení příprav na natáčení nových epizod, které probíhá ve Velké Británii, přišla nová zpráva, která upřesňuje některá dříve vydaná prohlášení. První řada měla dohromady deset epizod a původní plán tak počítal u druhé řady s dalším desetidílným obloukem. Tento záměr se ovšem při přepisování scénáře změnil, když bylo právě oznámeno, že pokračování bude mít pouhých osm dílů. Vzhledem k úsporám, které v loňském roce zavedlo vedení Warner Bros. Discovery, by se jednalo o logický krok v rámci snižování nákladů. Mluvčí společnosti se ovšem dušuje, že snížení počtu epizod bylo motivováno příběhem.

Tvůrce seriálu Ryan Condal se totiž během psaní druhé řady podíval na seriál „z vyšší perspektivy“ a rozplánoval děj seriálu i pro třetí řadu, která by mohla brzy od HBO dostat zelenou. Condal a autor předlohy George R. R. Martin se prý přou o celkovém počtu sérií. Vzhledem k tomu, že část děje původně zamýšleného pro druhou řadu, včetně velké bitvy, se přesunula do třetí řady, je prý nyní pravděpodobnější, že seriál bude mít nakonec série čtyři. Rozhodnuto ovšem stále není. Premiéra druhé řady je naplánována na léto příštího roku.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Kontroverzní česká novinka dorazila na Netflix. Streamer uvede i dalších 5 filmů
Kontroverzní česká novinka dorazila na Netflix. Streamer uvede i dalších 5 filmů
28.03.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Na Netflixu se konečně objevilo kontroverzní české drama Hranice lásky, které vypráví o polyamorii a komplikovanosti lidských vztahů, když dojde na sexuální uspokojení. Streamer navíc odhalil další tuzemské novinky, které se do jeho katalogu chystají.

Netflix natočil vlastní Kameňák. Trailer slibuje ujetou kriminální komedii
Netflix natočil vlastní Kameňák. Trailer slibuje ujetou kriminální komedii
28.03.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by vypadal Kameňák, kdyby ho netočil Zdeněk Troška? Teď už nemusíte, protože se tématu ujal Netflix a zadaptoval sérii legendárních internetových vtipů. A zdá se, že docela zábavně.

Nový konspirační seriál od Marvelu dorazí až po 10 měsících. Další bude dříve
Nový konspirační seriál od Marvelu dorazí až po 10 měsících. Další bude dříve
28.03.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Marvel finalizuje distribuční plány pro letošní rok. Konečně tak víme, kdy uvidíme nové seriály od komiksového obra. Nutno uznat, že čekání bude ve výsledku hodně dlouhé.

Potvrzeno: Scorseseho drahá novinka s DiCapriem nebude exkluzivně online
Potvrzeno: Scorseseho drahá novinka s DiCapriem nebude exkluzivně online
28.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Společnost Apple chystá tento rok uvést na své platformě ambiciózní historické drama Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Před uvedením na Apple TV+ se ale snímek podívá v široké distribuci do kin. Datum premiéry bylo právě odhaleno.