FB pixel TP pixel
Napětí je u konce. Nejdražší fantasy Netflixu se dočká pokračování © Netflix

Napětí je u konce. Nejdražší fantasy Netflixu se dočká pokračování

Netflix napíše další kapitoly v sáze Věčných. Sen a další se totiž v první řadě Sandmana osvědčili a přitáhli k obrazovkám miliony diváků. Po měsících nejistot proto Neil Gaiman coby autor předlohy konečně oficiálně ohlásil vznik další řady, na které se bude aktivně podílet.

3. 11. 2022 14:00 | Filmové novinky

Netflixovský Sandman, který je s rozpočtem 165 milionů dolarů za 1. řadu považován za nejdražší seriál Netflixu, debutoval 5. srpna a téměř okamžitě se začal umisťovat na prvních místech v žebříčcích sledovanosti. Příběh uvězněného Snu, který se po sto letech vrací do své polorozpadlé říše a snaží se obstát v měnícím se světě, po deseti epizodách pokračoval i speciálním dvojdílem, který otevřel zajímavou kapitolu z dřívějšího Morfeova života. Objevila se totiž Kalliopé, bájná Múza epické poezie, se kterou má Pán Snů syna Orfea.

Právě Orfeus a jeho komiksové dobrodružství, které zahrnuje mj. i jistou verzi slavné báje, by mohl být jedním z ústředních bodů aktuálně objednané druhé série. Její děj i počet epizod sice Netflix aktuálně drží v tajnosti, už z dřívějška a koneckonců i z konce desáté epizody ale víme, že nás čeká střet pekelných sil pod vedením Azazela a Lucifer se Snem a jeho říší. I když nebyli potvrzeni žádní herci, očekávat se dá návrat Toma Sturridge a Gwendoline Christie, Mark Hamill pak už dříve vyjádřil zájem pokračovat v malé roli uklízeče Snění Melvyna Pumpkinheada.

Zdroj: Deadline

Nejdříve na konci roku 2023

Druhá řada Sandmana se dá očekávat nejdříve na sklonku příštího roku. O produkci se vedle Netflixu nadále postará Warner Bros. TV a dobrou zprávou je i zapojení Neila Gaimana. Ten aktuálně pilně pracuje na druhé řadě Dobrých znamení, následně by se ale měl vrátit do Snění. Tak snad se produkce nějak nezpozdí, protože fantasy seriálů s podobnou kvalitou je jako šafránu.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci
Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci
02.11.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Nedlouho po premiéře druhé řady oblíbené fantasy série Winx saga: Osud se Netflix rozhodl ukončit práce na dalším vývoji a seriál zrušil. Rozuzlení osudů hrdinů z Jinosvěta se tak fanoušci nedočkají.

Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
02.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Již za měsíc a půl se do kin konečně vřítí druhý Avatar a režisér James Cameron představil nový trailer, který má zlákat váhající diváky k dalšímu výletu na planetu Pandora. A podle ukázaných záběrů je návštěva setmělého sálu jednoznačnou povinností.

Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
02.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Kolem Zaklínače je v posledních dnech opravdu rušno. Po šokujícím odchodu Henryho Cavilla z hlavní role a zveřejnění informací ze scenáristického štábu, který se vysmívá jak knihám, tak hrám, se mnoho fanoušků rozhodlo vyjádřit nesouhlas dost razantním krokem.

Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
01.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se letos v prosinci dočkáme i prequelu Zaklínače, největším fantasy letošního konce roku je bezpochyby dlouho očekávané finále seriálu Jeho temné esence. Ten slibuje majestátní završení, v němž se tajemné Autoritě postaví bytosti ze všech možných realit.