FB pixel TP pixel
Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci © Netflix

Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci

Nedlouho po premiéře druhé řady oblíbené fantasy série Winx saga: Osud se Netflix rozhodl ukončit práce na dalším vývoji a seriál zrušil. Rozuzlení osudů hrdinů z Jinosvěta se tak fanoušci nedočkají.

2. 11. 2022 16:30 | Filmové novinky

Když loni Netflix v premiéře uvedl teenagerský fantasy seriál Winx Saga: Osud, který se pyšnil poměrně slušnou sledovaností a vlídným přijetím, vypadalo to, že se fanoušci tohoto seriálového světa dočkají ještě několika dalších sérií. V září ovšem Netflix uvedl druhou řadu, která se již takovému zájmu netěšila, a seriál byl streamerem nečekaně zaříznut. Na svém Instagramu to prozradil showrunner seriálu Brian Young: „Není to veselá zpráva, Netflix se totiž rozhodl dále na seriálu nepokračovat a třetí řada tak nevznikne… Byly to úžasné čtyři roky. Doufejme, že se v budoucnu ještě uvidíme.“ Pro fanoušky této ságy musí být zrušení seriálu obzvlášť frustrující, protože druhá řada byla zakončena několika výraznými twisty, které tak zůstanou vypravěčsky nedořešené.

Výše zmíněný pokles sledovanosti potvrzuje i naše datová platforma FlixPatrol. Po druhém týdnu od premiéry zažil seriál svůj zenit, když diváci nakoukali přes 81 milionů minut, ovšem poté nastal nečekaně strmý pád a divácký nezájem, když v pátém týdnu seriál nedosáhl ani na 10 milionů zhlédnutých minut. Netfix se seriálem Winx saga: Osud snažil v temnějším a drsnějším zpracování zaujmout odrostlé fanynky a fanoušky italského animovaného fenoménu Winx Club, vyprávějícím o dobrodružstvích skupiny náctiletých víl, které pomáhají chránit svět pomocí kouzel. Osudy hrdinek Jinosvěta, studujících na kouzelnické internátní škole Alfea College, tak nakonec zůstanou po dvou odvysílaných řadách bez řádného konce.

Zdroj: TVLine

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový trailer Avatar 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
Nový trailer Avatar 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
02.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Již za měsíc a půl se do kin konečně vřítí druhý Avatar a režisér James Cameron představil nový trailer, který má zlákat váhající diváky k dalšímu výletu na planetu Pandora. A podle ukázaných záběrů je návštěva setmělého sálu jednoznačnou povinností.

Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
02.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Kolem Zaklínače je v posledních dnech opravdu rušno. Po šokujícím odchodu Henryho Cavilla z hlavní role a zveřejnění informací ze scenáristického štábu, který se vysmívá jak knihám, tak hrám, se mnoho fanoušků rozhodlo vyjádřit nesouhlas dost razantním krokem.

Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
01.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se letos v prosinci dočkáme i prequelu Zaklínače, největším fantasy letošního konce roku je bezpochyby dlouho očekávané finále seriálu Jeho temné esence. Ten slibuje majestátní završení, v němž se tajemné Autoritě postaví bytosti ze všech možných realit.

Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
01.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že adaptace videoherní sci-fi série The Last of Us je nejočekávanějším seriálem nadcházejících měsíců. Obecně se očekávalo, že bychom se seriálu mohli dočkat koncem zimy či počátkem jara. Nakonec se na nás ale štěstí usměje mnohem dříve.