FB pixel TP pixel
Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech © TMDB

Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech

Netflix svůj doposud nejdražší film exkluzivně propůjčí kinům asi na 4 týdny, tedy většinu listopadu, před tím, než se kriminální drama objeví přímo na jeho streamovací platformě.

Filmové novinky

Film, který obsahuje mnoho omlazujících vizuálních efektů, aby jeho hvězdné hlavní trio – Robert De Niro, Al Pacino a Joe Pesci – působilo v některých scénách o mnoho mladší a stál téměř 200 milionů dolarů, se v kinech objeví 1. listopadu. A již od 27. listopadu bude dostupný na Netflixu, který tak zklamal řadu vlastníků kin, jež vehementně lobbovali, aby The Irishman absolvoval plnohodnotnou pouť napříč kinosály. Místo toho se dočká promítání pouze ve vybraných kinech. Zčásti zřejmě proto, že například velké americké sítě kin AMC a Cinemark zveřejnění posledního Scorseseho počinu odmítly, neboť jim neposkytuje v branži standardní 90denní exkluzivitu.

Martin Scorsese, ač sám velký propagátor zachování kin, bohužel smlouvu s Netflixem podepsal bez podmínky, že se The Irishman dočká tradičního širokého zveřejnění v kinech. Pravděpodobně dostal pouze slovní slib, že film do kin zamíří (ale bez konkrétní specifikace, do jakých a na jak dlouho). Jde o trend, který Netflix zahájil již loni (oscarový film Roma byl loni v kinech jen něco málo přes 3 týdny) a zřejmě z něj odmítá ustoupit. Krátká doba promítání v kinech rovněž věští, že až na opravdové fanoušky a fajnšmekry, kteří si ona vybraná kina najdou, si většina diváků spíš počká, až se na 210 minut dlouhý životopisný příběh o nájemném vrahovi Franku Sheeranovi bude moci podívat v obýváku.

 169 zobrazení   5 se líbí
Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
28.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Vycházející herecká hvězda Timothée Chalamet v novém ambiciózním historickém dramatu od Netflixu The King sehraje hlavní roli krále Jindřicha V., který neochotně nastoupí na trůn, aby se z něj stal jeden z největších válečných panovníků středověké Anglie.

POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
27.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Práce na lokalizaci Netflixu do českého jazyka se krůček po krůčku naplňuje, což potvrzuje jak poměrně rychle narůstající počet otitulkovaných snímků, tak i mírný růst nadabovaných pořadů. Nedávno pak byly potvrzeny i dabingové práce na novém seriálovém Zaklínači.

Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
25.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Seriálová bomba Breaking Bad alias Perníkový táta se po spin-off Better Call Saul (Volejte Saulovi) konečně dočká své filmové verze. Ta naváže na finále seriálu a dočkáme se jí již v říjnu.

Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
24.08.2019 | Filmové novinky

Disneyácka akce D23 Expo se tentokráte zaměřila na novinky v rámci chystané streamovací služby Disney+. Pojďme se podívat na nejzásadnejší momenty a odhalení, kterých jsme se na ní dočkali.