FB pixel TP pixel
Seriálový Assassin’s Creed natočí pro Netflix tvůrce akčních klasik © TMDB

Seriálový Assassin’s Creed natočí pro Netflix tvůrce akčních klasik

Po nepovedené filmové adaptaci populární herní série Assassin’s Creed s Michaelem Fasbenderem v hlavní roli se loni dohodl Netflix s Ubisoftem na restartu celé značky. Vznikne tak hraný seriál, který právě dostal i svého hlavního tvůrce.

Filmové novinky 21. 6. 2021 14:00 | Filmové novinky

Netflix se v pátrání po nových námětech rozhodl pustit se ve velkém do adaptací videoher. Po úspěšné adaptaci akční hororové adventury Castlevania či online strategie DOTA: Dračí krev do anime podoby nás v budoucnu na Netflixu čekají i nová zpracování her jako Tom Clancy’s The Division, Resident Evil, Far Cry, Beyond Good & Evil, Magic: The Gathering, Sonic the Hedgehog, League of Legends či Assassin’s Creed. A právě poslední jmenované videohře se věnuje i dnešní novinka. Loni v říjnu totiž Netflix oznámil, že se dohodl s vývojářským studiem Ubisoft na seriálové adaptaci svého hitu Assassin’s Creed. Ta již má jednu filmovou adaptaci z roku 2016 za sebou. Hlavní role usvědčeného vraha Calluma Lynche se zhostil Michael Fassbender. Bohužel snímek trpěl slabým scénářem a zmateným vyprávěním a nakonec skončil kritickým i finančním neúspěchem.

Seriálový Assassin’s Creed natočí pro Netflix tvůrce akčních klasik © TMDB

Proto není divu, že se Ubisoft s Netflixem pokusí o restart celé herní série, která byla uvedena na trh v roce 2007 a od té doby se jí prodalo více než 155 milionů kopií. Po delší době hledání nyní proniklo na veřejnost jméno hlavní tvůrčí postavy, která se bude o seriál starat. Výběr padl na zkušeného Jeba Stuarta, slavného scenáristu snímků Uprchlík s Harrisonem Fordem nebo první Smrtonosná past s Brucem Willisem. Na Netflixu je Stuart již pečený vařený, podílel se na animovaném válečném dorodružství Liberator: Operace Avalanche a vedle Asasína pracuje i na spin-offu Vikingů s názvem Vikings: Valhalla. Těšme se a doufejme, že se seriálový Assassin’s Creed na rozdíl od prvního filmového zpracování povede.

 1 003 zobrazení  
Tohle chci vidět v kině! Velkolepé sci-fi Tomorrow War vypadá úplně šíleně
Tohle chci vidět v kině! Velkolepé sci-fi Tomorrow War vypadá úplně šíleně
20.06.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Finální ukázka na chystanou emzáckou sci-fi s Chrisem Prattem vás zase jednou donutí nenávidět streamovací služby. Takhle nařachanou akci totiž chcete vidět v kině s kotlem popcornu a ne na Amazonu.

Titáni mají trailer na 3. řadu. Přichází Joker a šokující smrt Robina
Titáni mají trailer na 3. řadu. Přichází Joker a šokující smrt Robina
18.06.2021 16:00:00 | Filmové novinky

První upoutávka na třetí řadu seriálu Titáni odhaluje víc, než bychom čekali. V ulicích Gothamu totiž řádí sám Joker a tentokrát to krutě odnese Jason Todd.

První reakce: Marvel je zpět! Jak se povedla akční sólovka Black Widow?
První reakce: Marvel je zpět! Jak se povedla akční sólovka Black Widow?
18.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Sólovky tajuplné postavy Black Widow, se kterou debutovala Scarlett Johannson již v roce 2010 ve druhém Iron Manovi, se dočkáme v našich kinech 9. července. V USA měli první diváci možnost snímek zkouknout. Jak se jim líbil?

Sex, romantika a krásná těla. Netflix láká na žhavé letní novinky.
Sex, romantika a krásná těla. Netflix láká na žhavé letní novinky.
17.06.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Dlouhé slunečné dny a letní teploty konečně dorazily i do Česka. To se dokonale hodí Netflixu, jenž právě vydal trailery na dvě novinky, které s tímto ročním obdobím dokonale souzní.