FB pixel TP pixel
Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Universal Pictures

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu

Na tuzemský trh po měsících čekání konečně vstupuje poslední z velkých hollywoodských hráčů SkyShowtime. Co tahle konkurence Netflixu, Disney Plus, HBO, ale i tuzemských hráčů jako prima+ či Voyo nabízí?

14. 2. 2023 12:00 | Tipy na film

Paramount: Tom Cruise vede

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Paramount

Začneme zostra. Paramount patří mezi největší filmová studia historie, a tudíž má za sebou pořádnou dávku archivu, ze kterého může do SkyShowtime vytahovat. Z nejzásadnějších hitů tu máme akční série jako Top Gun (včetně nové dvojky), Mission Impossible, Jack Ryan, Jack Reacher, Policajt v Beverly Hills, G. I. Joe, dále dobrodružnou kvadrilogii Indiana Jones (pětka už bude u Disneyho) či původní dvojici filmů Tomb Raider či nové Želvy Ninja, komediální série Bláznivá střela, Zprávař, Zoolander (chybí jednička), Addamsova rodina, Wayneův svět (jen jednička) či Jackass (chybí 3.5), hororové pojmy jako Pátek třináctého (první dva díly), Cloverfield (trojku má Netflix) nebo Paranormal Activity (kromě jedničky) a skoro komplet sci-fi filmovou klasiku Star Trek (chybí pětka) a trilogii Kmotr. Kdo nemusí série, jsou tu klasiky jako Forrest Gump, Duch, Love Story, Snídaně u Tiffanyho nebo Osudová přitažlivost. Naopak co zatím chybí jsou filmové série Ježek Sonic, Tiché místo či klasiky jako Čínská čtvrť, Sunset Blvd., Vertigo, Okno do dvora, Rosemary má děťátko či osmdesátkové pecky jako 48 hodin. Na SkyShowtime také nemohou už být ani filmy z první fáze Avengers, které přešly s koupí Marvelu studiem Disney na Disney+. Kompletní seznam titulů Paramountu.

Universal: Legendy všeho druhu

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Universal

Druhé velké studio také nabízí ve svém archivu více než 100 let zábavy. Mezi nejslavnější série patří akční Rychle a zběsile ta je ale zatím zastoupena pouze dvojkou, dále Jason Bourne, Mariňák, dále sci-fi Návrat do budoucnosti (chybí dvojka), dobrodružná Mumie, komediální Ladíme, Prci, prci, prcičky, vzrušující Padesát odstínů (dva díly ze tří), zamilovaná Mamma Mia!, animované a rodinné Zpívej, Flinstoneovi nebo Já padouch (druzí Mimoni mají být až koncem února) a dále samostatné klasiky jako Psycho, Apollo 13 či klasické horory jako Dracula, Frankenstein, Fantom Opery či Neviditelný muž. Z chybějících hitovek s logem Universal zatím služba nenabízí třeba britské romantiky jako Bridget Jones, Prázdniny a Láska nebeská, zcela chybí Halloween. Jen některé zástupce tu mají Tajný život mazlíčků, Johnny English, Mamma Mia!, Riddick, Trollové. Naopak tu najdete také jediný MCU film, který zatím Disney+ nemůže mít, a to je Neuvěřitelný Hulk. Doplněny byly i novinky jako Ambulance a Seveřan. Pro Universal ve velkém točil či produkoval Steven Spielberg, nechybí jeho nej pecky jako Čelisti, E.T. - Mimozemšťan, Jurský park(chybí Jurský svět 2) a Schindlerův seznam. Kompletní seznam titulů Universalu.

Dreamworks: Spielberg a ti další

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © DreamWorks

Steven Spielberg koncem devadesátých let spoluzaložil studio Dreamworks, které během následujících 10 let vyprodukovalo slušnou zásobu hitovek nejen od Stevena samotného. Pak bylo ovšem rozděleno na hranou a animovanou část, hranou pohltil Paramount, animovanou Universal, v rámci služby SkyShowtime se tak kruh uzavírá a všechny díla jsou perfektně na jedné hromádce. Dočkáte se tedy Stevena z přelomu tisíciletí - Amistad, Minority Report nebo AI - Umělá inteligence, Zachraňte vojína Ryana, ale chybí třeba Mnichov. Z dalších tvůrců vybíráme série Transformers, Kruh, Fotr je lotr a klasiky jako Americká krása nebo Čistá duše. Činila se také animovaná sekce, která vyprodukovala série jako Shrek (posledního Kocoura v botách čekejte až na jaře), Jak vycvičit draka (zatím jen jednička), Madagaskar nebo Kung Fu Panda či novinku Zlouni. Kompletní DreamWorks katalog.

Miramax: Oscarové studio

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Miramax

Akvizice části Dreamworks nebyla jedinou, kterou Universal v tomto tisíciletí završil, od Disney převzal práva na filmy, které nesou značku Miramax. Ta v devadesátých letech díky bratrům Weinsteinům patřila svým zaměřením k pravidelným oscarovým favoritům, část z nich najdete i na SkyShowtime - třeba Dobrý Will Hunting, Zamilovaný Shakespeare, Anglický pacient, Chicago, Návrat do Cold Mountain, Pravidla moštárny a pozdější Tahle země není pro starý či Až na krev. Pro Miramax točil ve velkém také Quentin Tarantino, nicméně jeho tehdejší filmografie - Gauneři, Jackie Brown nebo Kill Bill až na Pulp Fiction zatím chybí, jeho nejbližší kamarád Robert Rodriguez je zde zastoupen Od soumraku do úsvitu či sérií Spy Kids. Ty technicky vznikly pod dceřinnou společností Dimension Films, která má pod palcem prakticky všechny důležité hororové věci z 90. let, z nichž nejvýrazněji svítí série Vřískot, od které zatím najdete na SkyShowtime jen jedničku a trojku. Kompletní seznam Miramax titulů.

CBS: Kriminálky a Star Trek

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © CBS

Koncernu Paramount patří jedna ze tří hlavních televizních sítí CBS. Ta se posledních 30 let soustředila především na kriminální seriály, na SkyShowtime zatím najdete jen Kriminálku Las Vegas, mladší sestry New York a Miami jsou zatím na Amazon Prime Video, to samé platí pro Myšlenky zločince. Také Námořní vyšetřovací služba je zde zastoupena jen původním seriálem, ne spin-offy. Přijdou si na své i fanoušci nového Sherlocka (Jak prosté) či silných žen (Dobrá manželka a Dobrý boj). Kdo chce něco akčnějšího, je tu nové Hawaii 5-0, Tým SEAL, FBI a Spravedlnost v krvi, zatím chybí nový i starý McGyver, Magnum P.I. je dostupná pouze nová verze. Z komediálních klasik je tu samozřejmě Frasier, na CBS vysílané klasiky typu Teorie velkého třesku vyrobili Warneři, takže je najdete na HBO Max. Samostatnou kapitolou je Star Trek, ale tady jsou práva pro náš region většinou u Netflixu (čest zachraňuje Nová generace), Star Trek: Picard je pro změnu u Amazonu. Dostupné jsou na SkyShowtime tedy jen nové a zatím u nás neviděné verze Star Trek: Podivné nové světy a Star Trek - Fenomén. Pozor - starší seriály mají často jen vybrané série, proto se podívejte do detailů pořadů, kde nabízíme přehled kolik epizod a s jakou jazykovou podporou SkyShowtime nabízí. Kompletní CBS seznam najdete zde.

Nickelodeon: Zábava pro celou rodinu

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Nickelodeon

Pod Paramount spadá také značka Nickelodeon, kterou dobře znají všechny malé děti i jejich rodiče. Nejslavnějším zástupcem je SpongeBob, seriál zatím chybí, takže pro začátek tu oba hlavní filmy. Z dalších známých animovaných i hraných seriálů pro celou rodinu tu je třeba Dora průzkumnice, Lumpíci, Hlasiťákovi, Nickelodeon také vysílal seriálové spin-offy slavnějších filmů (Tučnáci z Madagaskaru, Kung-Fu Panda). Druhou největší peckou v této sekci je samozřejmě Tlapková patrola, dostupný je v dabingu původní seriál i všechny novější animované filmy. Odrostlejší musíme zklamat, že kultovka Avatar: Legenda o Aangovi zatím chybí. Doplníme ještě zábavu pro děti značky Universal, kam patří například série Monster High. Chybí ale například Barbie nebo Winx Club. Kompletní seznam titulů Nickelodeonu je zde.

Showtime: značka kvality

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Showtime

Děti máme za sebou, pojďme na rodiče. Paramount také vlastní největší konkurenci původního kabelového HBO a značku, která dává půlku názvu nové služby - Showtime. Ta se zaměřila podobným směrem a produkovala kvalitní dramatické série. Značka se teď postupně utlumuje a samostatná streamingová služba v USA se dříve nebo později plně integruje do Paramount+, u nás už jsme napřed. Dost věcí jste už dříve mohli vidět na českém HBO či Netflixu, teď se tedy vše přesouvá domů - jsou to Miliardy, Californication, Ray Donovan, Penny Dreadful nebo Aféra. Bohužel není zatím dostupný Ve jménu vlasti a hlavně Dexter, a to ani aktuální a chválená minisérie New Blood. K vidění také není sympatická novinka Yellowjackets. Z novějších kousků, které zatím u nás nebyly, můžeme doporučit například Super Pumped: Válka o Uber. Seznam

NBC: televizní domov všeho druhu

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © NBC

Druhé studio z poloviny SkyShowtime také dodává obsah ze své celostátní televize, která se specializuje na živé přenosy z nejen sportovních akcí a pak na sitkomy. Nejslavnější zástupce, Přátelé, patří pod Warnery, další dvě klasiky tu zatím nenajdete - americký Kancl, dále Odbor městské zeleně má aktuálně HBO Max. Také v dramatické části si hodně půjčovali od dalších - Pohotovost patří též Warnerům, nicméně soudní dramata Zákon a pořádek a Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti patří zcela jim. Domů se z Amazonu také vrací Dr. House či komiksoví Hrdinové. Prostřednictvím odkoupené stanice SYFY vlastní NBC také povinnost pro všechny sci-fi fanoušky - Battlestar Galactica - k dispozici je hlavní série i navazující minisérie. NBC seznam

Sky: Britové a historie

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Sky

Druhou půlku jména nové služby dodává britská televizní síť Sky, která už nějaký ten pátek patří stejně jako Universal pod telekomunikačního obra Comcast. Sky dělá hodně koprodukcí, takže dost jejich věcí jste už mohli vidět jinde a nebo je má exkluzivně jiná služba (viz Černobyl a HBO), ale pár zajímavých zde najdete - například fantasy Čas čarodějnic, novou minisérii Ponorka, historické drama Kateřina Veliká, gangsterku Gangs of London či zvláštní minisérii Patrick Melrose. Plus také dokumentární seriály všeho druhu. Sky seznam

Paramount+ a Peacock: Exkluzivní originály

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © Paramount

A to nejlepší na konec: Pro služby Paramount+ a Peacock vzniklo už několik zajímavých originálů, které jste na rozdíl od absolutní většiny výše zmíněných nemohli jinde oficiálně vidět. Zatímco těch pár zajímavých Peacock originálů zcela chybí (nový Bel-Air, kriminální The Lost Symbol) a některé jsou prodané jinam jako Báječný nový svět na Netflix, Paramount+ nasazuje svoje hlavní pecky. Konečně se tedy dočkáme vychvalovaného dramatu Yellowstone s Kevinem Costnerem, a to i včetně nových prequelů 1883 a 1923. Nechybí také další pecky značky Taylor Sheridan - Mayor of Kingstown a novinka se Sylvester Stallonem Tulsa King. Vedle toho tu najdete třeba průměrnou adaptaci počítačové hry Halo a vynikající rekonstrukci natáčení Kmotra s názvem Nabídka. Další novinky bychom měli dostávat v tomto roce, ale připravme se, že na rozdíl od Paramount+ budeme muset vždy pár týdnů počkat, dosavadní praxe z jiných států ze SkyShowtime ukázala, že mezi premiérou v USA a v našem regionu může být až měsíc rozdíl. Paramount+ seznam a Peacock seznam.

HBO seriály

Jaké filmy a seriály má SkyShowtime? Známe kompletní nabídku konkurenta Netflixu © HBO

Před časem jsme psali, že odpadlé seriály HBO přebírá SkyShowtime. Zatím je ale třeba Bez vědomí či novinku Spolu a Hladoví na SkyShowtime nenajdete, má se objevit během března. To samé platí pro další zmizelé novinky jako Medvědín nebo Hackerville. Ohlášeno bylo také převzetí dokončených, ale neodvysílaných HBO novinek jako byl slovensko-český seriál Vítěz od Jana Hřebejka, ten však také zatím na službě není.

P.S. Žádný South Park

Práva na South Park také patří pod Paramount, ale samotní tvůrci s nimi nakládají velmi specificky, takže co region, to jiné pravidlo. Všechny řady jsou sice dostupné na southparkstudios.com, ale pouze v angličtině, bez lokální podpory. A bohužel SkyShowtime ho v našem regionu nenabízí.

Zdroj: Autorský text

 182 zobrazení  
Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Na Netflix míří jeden z nejlepších českých filmů roku a další očekávané novinky
Na Netflix míří jeden z nejlepších českých filmů roku a další očekávané novinky
13.02.2023 16:30:00 | Tipy na film

Únor na Netflixu sice nepatří mezi nejsilnější měsíce, jeho druhá polovina a především závěr však budou stát za to. Kromě zahraničních původních seriálů se diváci mohou těšit i na český historický velkofilm.

10 kultovních akčních béček, které se naprosto nečekaně objevily online
10 kultovních akčních béček, které se naprosto nečekaně objevily online
12.02.2023 14:30:00 | Tipy na film

Ačkoli jsou tu s námi streamovací služby už pěknou řádku let, stále existuje mnoho slavných a kultovních filmů, které nemáme možnost si online přehrát. Natož za jednorázové měsíční předplatné. Časy se ale postupně mění a hned několik kultovních akčňáků nyní legálně dostupných je. A nechybí mezi nimi ani sága Amerických ninjů.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10.02.2023 15:15:00 | Tipy na film

Druhý únorový víkend nabízí pestrou filmovou a seriálovou nabídku. Na Netflix se totiž vrací úchylný stalker Joe, jenž se v Londýně konečně sám stane myší, které jde někdo po krku. Dorazila ale i nová gangsterská sága, špionážní seriál, boxerské drama o holokaustu nebo vtipný falešný dokument.

7 největších únorových novinek na Disney Plus, které musíte vidět
7 největších únorových novinek na Disney Plus, které musíte vidět
06.02.2023 18:30:00 | Tipy na film

Streamovací služba Disney Plus představila své největší únorové novinky. Kromě komiksového Black Panthera v druhém měsíci roku uvádí i dramatická zpracování osudů legendární kapely, nové kriminální dokumenty a pixarovský speciál.