FB pixel TP pixel
Smůla i pro Česko. Netflix do natáčení v Británii investuje miliardu dolarů © TMDB

Smůla i pro Česko. Netflix do natáčení v Británii investuje miliardu dolarů

Zaklínač, Sexuální výchova či Koruna patří mezi výstavní seriály Netflixu a všechny tři se v letošním roce natáčely ve Velké Británii. Letos nakonec streamer na Britských ostrovech zdvojnásobil své investice z půl miliardy dolarů na rovnou miliardu.

České novinky

Jedny z nejúspěšnějších seriálových projektů Netflixu jako Sexuální výchova nebo Koruna produkčně spadají pod Velkou Británii. Natáčení ve Spojeném království se streamovací společnosti zalíbilo natolik, že se sem letos navíc přesunul například štáb seriálového fantasy hitu Zaklínač, aby zde zfilmoval druhou řadu. Dohromady zde tak pro Netflix během roku 2020 vznikne na 50 televizních seriálů a filmů. To vše navzdory pandemickému roku, kdy například zmíněný Zaklínač musel kvůli pozitivním testům dvakrát přerušit natáčení a zrušit natáčení mimo jiné v České republice.

Smůla i pro Česko. Netflix do natáčení v Británii investuje miliardu dolarů © TMDB

Investice Netflixu se tak oproti roku 2019 na tomto území zdvojnásobily. Z loňských 500 milionů dolarů se do seriálů a filmů letos nasype rovná miliarda. Samotný Netflix si pochválil spolupráci ve Spojeném království a zdůraznil, že hodlá masivně investovat v této zemi i v příštích letech. Pro streamera představuje Británie nejdůležitější mezinárodní produkční centrum a po USA zde investuje nejvíce svých zdrojů. Třetinu svých zdrojů alokovaných pro Evropu tak utratí právě na Britských ostrovech. V minulosti zde Netflix podepsal exkluzivní smlouvy s žádanými autory jako Peterem Morganem, tvůrcem Koruny, nebo Charliem Brookerem, tvůrcem Černé knihy .

 4 270 zobrazení   8 se líbí
14 skvělých českých filmů, které jsou na Vodafone TV ve 4K rozlišení
14 skvělých českých filmů, které jsou na Vodafone TV ve 4K rozlišení
27.11.2020 18:30:00 | České novinky

Díky restaurátorské práci NFA nám Vodafone TV brzy naservíruje čtrnáct tuzemských kultovních filmů v nádherném 4K rozlišení. Díky tomu tak budeme moci zhlédnout skvosty naší kinematografie v pohodlí domova a rovnou v té největší kvalitě.

10 nejlepších nových českých komedií, které najdete na Netflixu
10 nejlepších nových českých komedií, které najdete na Netflixu
26.11.2020 | České novinky

Česká komedie je evergreenem tuzemských kin i oblíbenosti zdejších diváků, kteří hledají na 2 hodiny únik od běžné životní rutiny. A ačkoli se starým klasikám jen malokterá novinka vyrovná, dali jsme dohromady seznam komedií posledních let, které patří mezi to lepší, co se u nás urodilo.

Gratulace! Český seriál získal poprvé v historii cenu Emmy!
Gratulace! Český seriál získal poprvé v historii cenu Emmy!
23.11.2020 18:00:00 | České novinky

Mezinárodní ceny Emmy jsou rozdány a Česká republika může oslavovat! Nominaci totiž úspěšně proměnil online seriál z produkce Bionautu #martyisdead režiséra Pavla Soukupa.

Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů!
Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů!
09.11.2020 12:00:00 | České novinky

Často se od diváků Netflixu dozvídáme, že nabízí titulů s českým jazykem příliš málo na to, aby se jim vyplatilo si ho předplácet. Inu, podívali jsme se do statistik a nezdá se, že by nabídka byla zrovna malá. Jen letos Netflix nabídne zhruba 500 nových filmů a seriálů s podporou mateřštiny.