FB pixel TP pixel
Mistrovské dílo a čiré filmové umění. Nový Spider-Man uhranul kritiky © Columbia Pictures

Mistrovské dílo a čiré filmové umění. Nový Spider-Man uhranul kritiky

Jeden z nejočekávanějších komiksových filmů letošního roku Spider-Man: Napříč paralelními světy vstoupí do kin již příští týden. Kritici, kteří pokračování viděli, mluví o mistrovském díle, které je technicky i emocionálně úchvatné.

25. 5. 2023 17:20 | Filmové novinky

Je to již pět let, co do kin jako zjevení vstoupil jeden z nejinspirativnějších komiksových filmů poslední doby Spider-Man: Paralelní světy, který v temných sálech utržil přes 384 milionů dolarů. Očekávané pokračování s podtitulem Napříč paralelními světy bude mít premiéru již příští týden a jeho fanoušci určitě doufají, že dostanou přinejmenším stejně kvalitní podívanou jako prvně. Druhý díl již zhlédli první diváci a kritici a na sociální sítě tak postupně přibývají jejich dojmy. Naplnilo Napříč paralelními světy vysoká očekávání nebo se máme připravit na zklamání?

Většina diváků mluví o dokonalém filmovém zážitku a mistrovském uměleckém díle - pokračování má být vizuálně ohromující, opojné, fascinující, vtipné a bezpochyby se stane dalším milníkem animace. Každý záběr si prý zaslouží být pověšen v muzeu. Podle většiny je pokračování ještě lepší než první díl, což prý čekal jen málokdo. Podíváme se do nádherných nových spider-světů, v nichž autoři ještě více povolili uzdu své kreativity. Film navíc dokáže být funkční i mimo technické kategorie. Příběh, v jehož centru je Miles a jeho rodina, je totiž dojemný, melancholický a hluboce emocionální.

Do centra pozornosti se více dostává Spider-Gwen, která je vedle Milese prakticky druhou hlavní hrdinkou snímku. Čekají nás šokující zvraty, nečekaná překvapení a příběh, který skutečně dává smysl bláznivému světu multiverza. Navíc se ale musíme připravit na to, že dvojka je temnější a smutnější, což nemusí každému vyhovovat. Ne všichni byli samozřejmě z druhého filmu o Milesovi tak nadšení. Objevují se kritické hlasy, kterým se nelíbí, že „…film upřednostňuje fanouškovský servis před silným příběhem“, a nedokáže být proto tak pohlcující. Naštěstí druhý díl vstupuje do českých kin již 1. června, kdy budeme moci sami posoudit kvality filmu.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Točit nové seriály nedává smysl. Šéf HBO odhalil smutnou pravdu o tom, co sledujeme
Točit nové seriály nedává smysl. Šéf HBO odhalil smutnou pravdu o tom, co sledujeme
25.05.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby čím dál častěji ruší nové seriály po jedné či dvou řadách a mnoho diváků se diví. Jak ale upozornil šéf společnostiWarner Bros. Discovery, pod kterou spadá i HBO, realita sledovanosti seriálů je hodně smutná. A za jejich rušení si diváci do velké míry mohou sami.

Tvůrce Simpsonových dodnes nenávidí jen jedinou epizodu. Bál se poškození pověsti
Tvůrce Simpsonových dodnes nenávidí jen jedinou epizodu. Bál se poškození pověsti
25.05.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce seriálového fenoménu Simpsonovi, Matt Groening, dodnes nemůže přijít na jméno epizodě Zrodila se hvězda, pod kterou se odmítl podepsat a dokonce se s kolegy kvůli ní rozhádal. Bál se poškození své reputace.

Nejen Keatonův Batman. Režisér Flashe potvrdil cameo herce, který čekal 25 let
Nejen Keatonův Batman. Režisér Flashe potvrdil cameo herce, který čekal 25 let
24.05.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Komiksovka Flash se nezadržitelně blíží do kin a režisér Andy Muschietti právě odpálil malou marketingovou bombu, když potvrdil, že se ve filmu neobjeví jen dva Batmani, ale i nejikoničtější hrdina všech dob. Logicky vás tedy v článku čekají spoilery.

Dva Batmani i velkolepé cestování časem. Finální trailer Flashe je úchvatný
Dva Batmani i velkolepé cestování časem. Finální trailer Flashe je úchvatný
24.05.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. zveřejnilo definitivně poslední upoutávku na chystaný komiksový snímek The Flash, v němž se kromě šarlatového rychlíka objeví také dvojice Batmanů a Supergirl.