FB pixel TP pixel
Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu © Netflix

Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu

Netflix před nedávnem odhalil, že natáčení seriálu Stranger Things jen tak neskončí, protože pátá a definitivně poslední řada je kvůli průtahům teprve v polovině. Pro hladové fanoušky si však streamer připravil jedno malé překvapení v podobě prvních odhalených záběrů z natáčení. Nechybí samozřejmě ani odhalení záběrů ze samotných nových epizod.

Filmové novinky 15. 7. 2024 17:00 | Filmové novinky

Showrunner seriálového hitu Stranger Things Ross Duffer nedávno potěšil své fanoušky zprávou o významném milníku produkce, která se v rámci natáčení překlopila do druhé poloviny. To samozřejmě znamená, že se letos uvedení závěrečné páté řady fanoušci nedočkají. Natáčení seriálu protáhly mimo jiné scenáristické a herecké stávky, takže se předpokládá, že hrubé natáčení skončí do konce letošního roku. Následně bude pokračovat post-produkční fáze a když budeme mít štěstí, finální konfrontace s Vecnou se dočkáme v polovině příštího roku. Anebo spíše na Halloween.

Fanoušky však může těšit, že nic není ponecháno náhodě a závěr seriálu má být skutečně velkolepý. Herečka Maya Hawke v nedávném rozhovoru vysvětlila, že psaní jednotlivých sérií trvá dlouho, protože kvalita scénářů je pro tvůrce nesmírně důležitá. Intenzivní a vážný přístup k psaní a natáčení dělá z každé epizody skoro samostatný film, což je patrné i z délky jednotlivých dílů. Přesto sourozenci Dufferovi slíbili, že epizody páté série budou kratší než ty ve čtvrté. Nedočkavé fanoušky může alespoň těšit první detailní video z natáčení, které odhalí skrze hledáček kamery a režisérský odkud i první záběry ze samotného seriálu. Samozřejmě se dočkáte pohledů na hlavní hrdiny a dojde i na samotného arcipadoucha. Připomeňme, že finální řada Stranger Things byla potvrzena už v únoru 2022 a bude obsahovat osm epizod. Seriál by měl skončit po dlouhých 9 letech od první řady a těšit se opět můžeme na Davida Harboura, Millie Bobby Brown, Finna Wolfharda, Noaha Schnappa, Gatena Matarazza či Caleba McLaughlina.

Zdroj: Netflix

Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
15.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Černí i Zelení strávili většinu pátého dílu druhé řady Rodu draka vyhodnocováním svého prvního většího střetu a konsolidací sil. Rhaenyra nyní hledá způsob, jak po citelné ztrátě největšího draka ze svých řad najít adekvátní náhradu. Přijde přitom na zcela nečekaný, ale zároveň velmi nebezpečný způsob.

Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
15.07.2024 13:40:00 | Filmové novinky

Epických fantasy nikdy není dost a jak ukazuje popularita netflixovských Vikingů nebo Rodu draka, stále je o tenhle žánr zájem. Nemusí se však jednat jen o projekty z Hollywoodu, i u nás v Evropě dokážeme natočit pořádnou řež, jak ukazuje i nejnovější upoutávka na adaptaci ságy o Nibelunzích Hagen. Ta se dokonce točila v Česku.

Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
14.07.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První upoutávka na očekávaný návrat spektáklu Gladiátor doslova ovládla internet. Ne všichni jsou ale z filmu, který navazuje na osud Maxima, nadšení. Divákům na upoutávce vadí hned několik věcí. A nejde ani tak o to, že si Ridley Scott opět ohne historii.

Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
14.07.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Nejočekávanějším blockbusterem letošního léta je bezpochyby třetí Deadpool. Nejen proto, že je v podání Ryana Reynoldse sám o sobě populární postavou, ale též kvůli tomu, že by mohl překlenout MCU a universum X-Menů. Rozhodně je na co se těšit, což naznačují i nejnovější ohlasy.