FB pixel TP pixel
Streamovací služba Disney má oficiální název a logo © TMDB

Streamovací služba Disney má oficiální název a logo

O tom, že studio Disney se svou obrovskou knihovnou titulů nehodlá zůstat stranou a plánuje svou streamovací službu, aby se připojilo k platformám, jako jsou Netflix, Amazon Prime či HBO GO, se ví již delší dobu. Nyní studio zveřejnilo její název, logo a několik nových informací.

Streaming novinky

Disneyho streamovací služba se bude jmenovat Disney+ (Disney Plus), takže předchozí zprávy o názvu Disney Play se tak nepotvrdily. Spuštění by mělo proběhnout v druhé polovině příštího roku a zpočátku by se mělo týkat uvedení jen na území Spojených států, nabídka by neměla obsahovat filmy s ratingem R (bude tedy výhradně rodinný) a cena by měla být mnohem nižší než u Netflixu. Výkonný ředitel Disneyho studia Bob Iger, již dříve potvrdil, že na rozdíl od Netflixu se nebudou tolik soustředit na kvantitu titulů, ale spíše na kvalitní obsah.

Streamovací služba Disney má oficiální název a logo © TMDB

Disney také oznámil dva nové nepojmenované seriály, které se po spuštění služby na její platformě objeví. Jedna novinka bude ze světa Star Wars, konkrétně se bude zabývat osudy špiona povstalců Cassiana Andorra ze snímku Rogue One a potvrzen byl i Diego Luna, který se tak do této role vrátí. Události seriálu se logicky (pro znalé filmu) budou odehrávat před událostmi snímku a žánrově by mělo jít o špionský thriller plný odvážných akcí vedených k obnovení naděje pro galaxii. Tato série se tak přidá k dříve ohlášenému projektu ze světa Star Wars v režii Jona Favreaua pojmenovaném The Mandalorian. Druhý seriál se bude zabývat osudy Lokiho, nepovedeného nevlastního bratra Thora, a rozšiřovat se tak bude marvelovský vesmír. Tom Hiddleston již potvrdil návrat do role, objevit by se měla i Elizabeth Olsen v roli Scarlet WItch.

 201 zobrazení  
Jak se daří Netflixu či Amazonu v Evropě? Podívejte se na podrobná data
Jak se daří Netflixu či Amazonu v Evropě? Podívejte se na podrobná data
02.11.2018 14:50:00 | Streaming novinky

Evropská audiovizuální observatoř, která shromažďuje data o filmovém a televizním průmyslu v Evropě, vydala zajímavou zprávu tom, jak si služby jako Netflix či Amazon vedou na starém kontinentu. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější čísla.

Netflix opět rekordně roste a otevírá další pobočky v Evropě
Netflix opět rekordně roste a otevírá další pobočky v Evropě
17.10.2018 16:45:00 | Streaming novinky

Po druhém čtvrtletí roku 2018, kde byl nárůst předplatitelů nižší než se očekávalo, je Netflix opět na koni a analytické předpovědi tentokrát naopak téměř o třetinu překonal s doposud nejvyšším nárůstem. A nedávno také otevřel dvě nové pobočky v Paříží a Madridu.

EU chce po Amazonu či Netflixu více evropských filmů, kolik to bude práce?
EU chce po Amazonu či Netflixu více evropských filmů, kolik to bude práce?
09.10.2018 16:45:00 | Streaming novinky

Evropská unie vytáhla do boje za národní kinematografie a chce, aby služby jako Netflix či Amazon nabízeli v jednotlivých filmech více domácích filmů a seriálů. Chce dokonce určit kvótu 30 % pro podíl takových titulů. Co to znamená a jaký je současný stav nabídky všech půjčoven?

Na Amazon Prime se objevily první české filmy, přibylo titulů s češtinou
Na Amazon Prime se objevily první české filmy, přibylo titulů s češtinou
01.10.2018 9:00:00 | Streaming novinky

Dlouhé měsíce se okolo Amazon Prime nic nedělo, ale poslední týdny se situace změnila. V nabídce se objevily první tituly od českých distributorů, a to včetně prvního českého filmu - Láska je láska. Titulky či dabing mají nově další zajímavé filmy - ostatně podívejte se na náš přehled.