FB pixel TP pixel
HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka? © TMDB

HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka?

Potichu a bez velké reklamy se změnila cena za měsíční předplatné za službu HBOGO. Místo 199 Kč stojí jen 129 Kč a stává se tak nejlevnější online službou na českém trhu. Vzhledem ke kvalitě nabídky a stoprocentní české podpoře se tak stává bezkonkurečně nejlepší nabídkou. Znamená tato akce chystanou válku s Netflixem?

Streaming novinky 25. 9. 2018 19:00 | Streaming novinky

Sleva 35 %

Cena platí od dnešního dopoledne a můžou se z ní těšit jak noví, tak stávající předplatitelé. Platí to samozřejmě pro ty, kdo si objednali službu HBO GO napřímo přímo přes www.hbogo.cz a nikoli přes zprostředkovatele. Krok je koordinovaný i s dalšími zeměmi HBO v regionu, minulý týden zlevnilo Maďarsko, dnes spolu s Českem zlevnilo také Slovensko. HBOGO také nově zavádí platbu PayPalem.

Cena je stejná jako u Amazon Prime

HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka? © TMDB

Na českém trhu funguje několik služeb za měsíční předplatné. Hlavní trojkou je Netflix, HBOGO a Amazon Prime. Nejlevnější nabídku měl doteď Amazon Prime, prvních šest měsíců stojí jen 2,99 euro (cca 77 Kč), poté se cena zvyšuje na 5,99 euro (cca 153 Kč). V nabídce je aktuálně zhruba 600 filmů, většinou filmů a naprosté minimum české podpory.

Netflix je výrazně dražší a bez české podpory

Netflix nedávno překročil hranici 4.000 titulů, od svého vstupu do ČR na začátku roku 2016 je jeho nabídka zhruba sedminásobná. Nyní se můžeme užívat komplet nabídku původní tvorby Netflixu, převzaté seriály a také pestrou nabídku filmů. Česká podpora zatím pokulhává, titulky nebo dabing má zhruba 250 titulů, většinou filmů a první sezóny několika původních seriálů Netflixu. O plném vstupu Netflixu na český trh se mluví již delší dobu, ale zatím tomu nic nenasvědčuje, vstupu na trh obvykle předcházelo na jiných trzích (Polsko, Rumunsko) prudké navýšení titulů s podporu. Nejlevnější předplatné Netflixu stojí 199 Kč (Netflix nedávno začal účtovat v českých korunách), nejdrraží potom 299 Kč (4K kvalita a 4 zařízení najednou).

Poměr cena / výkon je nejlepší

HBO má v nabídce aktuálně zhruba 1.500 titulů, všechny mají českou podporu. V nabídce jsou jak všechny původní seriály HBO (Hra o trůny), tak i vybrané nakoupené (Příběh služebnice). HBO má také ze všech tří hlavních online služeb nejdříve velké filmy po uvedení v kinech, viz nedávno přidané filmy jako Jumanji: Vítejte v džungli! nebo Star Wars: Poslední z Jediů. S touto cenou a nabídkou se stává prakticky bezkonkurenční.

Situace na trhu

HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka? © TMDB

Sluší se ještě dodat, že v ČR fungují ještě další služby za přeplatné. Voyo za 189 Kč nabízí především pořady televize Nova a béčkové filmy. DaFilms se specializují na dokumenty a krátké filmy, stojí 135 Kč. Videotéka MyPrime je sice nejlevnější (sama o sobě stojí 99 Kč), ale je třeba k ní mít některou ze služeb UPC (alespoň internet, nejlépe ještě televizi), v nabídce jsou také většinou béčkové filmy nebo české klasiky. Dosud nejlevnější byl Filmbox za 130 Kč, jeho nabídka je ze všech konkurentů výrazně nejslabší. Nejmladší půjčovnou je Obbod, který nabízí několik původních (Vyšehrad, Lajna) či přejatých seriálů (Kosmo, Čtvrtá hvězda) plus starší filmy, předplatné stojí 180 Kč. Mrkněte na naší srovnávací tabulku.

Něco se chystá?

Znamená zlevnění HBO GO nějaké novinky o chystané akci Netflixu či dalších? Zatím tomu nic nenasvědčuje, každopádně s touto nabídkou to budou mít další konkurenti výrazně těžší. Vyhrává ale divák.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 2 203 zobrazení   112 se líbí
Evropský parlament schválil směrnici proti pirátům i vyhledávačům
Evropský parlament schválil směrnici proti pirátům i vyhledávačům
13.09.2018 | Streaming novinky

Evropský parlament včera schválil novou podobu směrnice o autorském právu. V posledních měsících bylo okolo ní hodně živo, řešila se budoucnost novinářů, úložišť, filmů i svobody na internetu. O čem celá směrnice je, proč je kontroverzní a co se bude nyní díl dál?

Spuštění nové Disney půjčovny se blíží, jaké filmy nabídne?
Spuštění nové Disney půjčovny se blíží, jaké filmy nabídne?
30.08.2018 | Streaming novinky

Už za rok budou moci američtí diváci online sledovat nové filmy ze světa Star Wars, Marvelu či Pixaru za předplatné jen na nové služby značky Disney. Co všechno o ní víme, jaké filmy a seriály budou exkluzivně a máme se bát i my?

Zastaví někdo Netflix?
Zastaví někdo Netflix?
24.04.2018 | Streaming novinky

Dnes jste nás mohli vidět na konferenci TVCON, kterou pro všechny odborníky a fanoušky televizního vysílání a spřízněných technologií pořádá společnost Internet Info. Tématem naší přednášky bylo “Zastaví někdo Netflix?” Pro všechny naše čtenáře přinášíme přepis a grafy z přednášky, ve které přínášíme několik detailních statistik o Netflixu, jeho zákaznícících, konkurentech, nabídce a budoucnosti celého oboru.

Od začátku dubna si berete český Netflix všude sebou
Od začátku dubna si berete český Netflix všude sebou
04.04.2018 | Streaming novinky

První dubna - a to nebyl apríl - začalo platit nové nařízení Evropské Unie, kterému se museli přizpůsobit všechny platící videotéky a televize - jejich obsah musí být nyní dostupný za hranicemi ve stejné verzi jak doma. Jak to vypadá a co všechno se změnilo? Máme odpovědi na 10 nejpalčivějších otázek okolo této změny.