FB pixel TP pixel
Streamovací společnosti vyráží do boje proti sdílení hesel © TMDB

Streamovací společnosti vyráží do boje proti sdílení hesel

Kontrola přístupu předplatitelů ke streamovacím platformám a snaha zabránit neoprávněnému užívání dalším uživatelům prostřednictvím sdílení hesla, se stává novou prioritou streamovacích společností, které ještě donedávna tvrdily, že se o žádný problém nejedná.

Streaming novinky

Protože dnes chce mít téměř každá společnost, která vlastní jen trochu slavnější seriál či vyrábí nějaký audiovizuální obsah, svou vlastní streamovací platformu, bude zanedlouho i těch relevantních na trhu tolik, že nebude pro normálního člověka udržitelné nejen předplácet si jich takové množství, ale vůbec se vyznat kdo je kdo a kdo má co. Tento problém samozřejmě pomůže vyřešit Filmtoro, ale i dnes není neobvyklé, že si v kruhu přátel či rodiny někdo předplácí třeba jednu službu a sdílením hesel mezi sebou se prakticky zadarmo dostanou k obsahu služby jiné. A protože hrozí, že by se tyto praktiky ještě více rozšířily, rozhodly se tyto společnosti jednat. Podle serveru The Hollywood Reporter uskupení ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) vytvořilo pracovní skupinu zaměřenou na omezení neoprávněného přístupu k obsahu. Ačkoli ACE bude řešit různé problémy související s tímto tématem, jako hlavní prioritu si zadala neoprávněné sdílení hesel.

Streamovací společnosti vyráží do boje proti sdílení hesel © TMDB

Pokud vám ACE něco připomíná, máte pravdu, je to právě ta organizace, která stála za u nás mediálně velmi propíraným koncem stránky TopSerialy.to a která sdružuje větší studia jako jsou Disney, Sony, Warner Bros, Netflix či Paramount, ale i další jako Lionsgate, AMC a MGM. Členem je také Amazon a konglomerát Comcast. Zatím není jasné jak konkrétně bude ACE ohledně sdílení hesel postupovat a jaké konkrétní kroky v budoucnu zavede. Podle posledních dat své heslo dalo přátelům mimo okruh rodiny až 14 % uživatelů Netflixu, 11 % zákazníků Hulu a 6 % předplatitelů Amazonu. Každopádně se jedná o velký obrat v chování těchto společností, protože ještě nedávno padaly prohlášení jako “tento problém nemá žádné dopady na naše podnikání” (HBO) či trochu pesimističtější “sdílení hesel je něco, s čím se musíme naučit žít” (Netflix).

 1 608 zobrazení   10 se líbí
Jeho temné esence od HBO slaví úspěch, v Británii je seriál megahitem
Jeho temné esence od HBO slaví úspěch, v Británii je seriál megahitem
07.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Pondělní premiéra očekávané fantasy Jeho temné esence přinesla v USA pěkná čísla sledovanosti pro HBO, nedělní britská premiéra na BBC odstartovala ale mnohem výše, čísla jsou impozantní.

TopSerialy.to skončily: Kde najít filmy a seriály online zdarma?
TopSerialy.to skončily: Kde najít filmy a seriály online zdarma?
03.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služby jako Netflix či HBO mají za sebou velké vítězství, když jejich žaloby ukončily provoz serveru TopSerialy.to a dalších služeb na ilegální streamování filmů a seriálů. Kde si můžete přehrát filmy či seriály legálně a zdarma?

První reakce: Seriály Apple TV+ vypadají skvěle, vyprávěním neohromí
První reakce: Seriály Apple TV+ vypadají skvěle, vyprávěním neohromí
01.11.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Dnešní start streamingové platformy s nemalými ambicemi Apple TV+ s sebou samozřejmě přinesl i dávku seriálů, se kterými se služba bude snažit přilákat nové zákazníky. Jestli se jí povedlo vytvořit mimořádné projekty či jen zapomenutelné pořady, se můžete dočíst níže z prvních novinářských reakcí.

Apple TV startuje, jaké seriály nabízí, kolik stojí? Máme všechny odpovědi
Apple TV startuje, jaké seriály nabízí, kolik stojí? Máme všechny odpovědi
01.11.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Dnes startuje dlouho očekávaná streamovací služba Apple TV+. Shrnuli jsme všechny podstatné informace - co nabízí, za kolik, jak se k ní dostanete, zda je zdarma a jaké jsou první dojmy.