FB pixel TP pixel
Stýská se vám po dracích? Už víme, kdy na HBO dorazí prequel Hry o trůny © TMDB

Stýská se vám po dracích? Už víme, kdy na HBO dorazí prequel Hry o trůny

Fanoušci Hry o trůny konečně dostali rok premiéry prvního prequelu, a tak už vědí, kdy se jim HBO pokusí pomoci zapomenout na fiasko z posledního vzájemného setkání. Druhá řada Zaklínače sice dorazí dřív, ale nejsme daleko!

Filmové novinky

Programový ředitel HBO Casey Bloys v rozhovoru pro Deadline prozradil, že první prequel nejúspěšnějšího seriálu v televizní historii můžeme očekávat "někdy v roce 2022. Začínají ho psát." Nepůjde však o původně plánovanou sérii o první Dlouhé noci a prvním příchodu Bílých chodců do světa lidí s Naomi Watts. Ta už před časem letěla do koše a místo ní byl vybrán seriál o historii rodu Targaryenů s názvem House of the Dragon. Scénář napíše Ryan Condal (Colony) a bude vycházet z knihy George R.R. Martina Fire and Blood, jež se zabývá 150letou historií rodu Targaryenů. Condal bude zároveň i showrunnerem série, a to společně s režisérem Miguelem Sapochnikem. Doplní je výkonní producenti se zkušenostmi z Hry o trůny Martin a Vince Gerardisovi.

Stýská se vám po dracích? Už víme, kdy na HBO dorazí prequel Hry o trůny © TMDB

Bloys v interview rovněž poodhalil okolnosti, které vedly ke zrušení prvního plánovaného prequelu, který už měl více méně celé hlavní obsazení a natočený pilot: "...byla to velká výzva, ale nemůžu říct, že šlo o jednu konkrétní věc, která nefungovala, prostě to nefungovalo jako celek. Proto jsme se původně pustili do vývoje několika projektů současně, jelikož jsme si nebyli jistí, zda je vůbec možné, aby po Hře o trůny existovalo něco dalšího. Kdybychom udělali jediný pilot, který by rovnou uspěl, šlo by o velké štěstí. Ale jak víte, při vývoji série je potřeba mnoho pokusů, než se to povede. Tohle není žádná výjimka." Jedním dechem však Bloys dodal, že House of the Dragon (z kterého zatím 100% taky neviděl pilot) na televizních obrazovkách je nyní prioritou číslo jedna. "Nic dalšího nás do této chvíle nezaujalo. Možná někdy v budoucnu, ale aktuálně nejsou žádné plány. Soustředíme se na House of the Dragon." Další tři spin-offy, které má údajně HBO v šuplíku, tak pravděpodobně prozatím zůstanou u ledu. Ať už se do Západozemí vrátíme kdykoli, tvůrci by rozhodně neměli počítat s tím, že fanoušci na pachuť, s jakou se s nimi tento kontinent loni rozloučil, jen tak zapomenou.

Foto: ypsilon-design

 1 980 zobrazení   66 se líbí
Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny
Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny
17.01.2020 | Filmové novinky

Chvíli po sobě přišly dvě zprávy o zrušených projektech. Společnost Amazon se rozhodla ukončit přípravy na pilotu chystané seriálové verze Temné věže a kabelová a internetová televize HBO oficiálně potvrdila upuštění od dramatu z alternativní reality Confederate.

První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
16.01.2020 | Filmové novinky

Počátkem týdne kabelová televize HBO na své internetové platformě vypustila první dva díly očekávaného kingovského kriminálního hororu Outsider. Jak tuto novou minisérii hodnotí angloameričtí kritici?

Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
15.01.2020 7:00:00 | Filmové novinky

Konec tajnůstkářství, konec všem dohadům. Amazon se rozhodl přestat mlžit a zveřejnil rovnou kompletní hlavní obsazení pro svůj chystaný seriál, jež nás zavede do druhého věku Středozemě, kdy byly ukovány prsteny moci, vznikli nazgulové a padlo mocné království Númenor.

Záchrana pro diváky Zaklínače: Netflix zveřejnil přehlednou dějovou osu
Záchrana pro diváky Zaklínače: Netflix zveřejnil přehlednou dějovou osu
14.01.2020 | Filmové novinky

Zaklínač je ani ne měsíc od premiéry obrovským úspěchem a rozhodně jednou z nejlepších náhrad Hry o trůny pro každého, kdo rád fantasy a kouzla s kapkou politického intrikaření. Kritika seriálu nejčastěji směřuje k rozhozeným časovým linkám, které laikům příliš nepřejí. Netflix se nyní snaží pomoct.