FB pixel TP pixel
Nová sci-fi Netflixu je globálním hitem. Oslňuje stoprocentním hodnocením kritiků © Netflix

Nová sci-fi Netflixu je globálním hitem. Oslňuje stoprocentním hodnocením kritiků

Streamovací služba Netflix si připisuje další výrazný úspěch. Nový sci-fi seriál Supergen sbírá nadšená hodnocení kritiků a ukazuje, že i za málo peněz může vzniknout hodně streamovací zábavy. Projekt zaujal diváky po celém světě.

Streaming novinky

Netflix si na konec června přichystal drsnou superhrdinskou minisérii Supergen, která vypráví příběh pěti obyčejných obyvatel jižního Londýna, kteří náhle získají superschopnosti a musí se naučit, jak s nimi žít. A ačkoliv se mohlo zdát, že o žádný výrazný úspěch vzhledem k nízkým produkčním nákladům nepůjde, opak je pravdou. Z projektu zpěváka Rapmana se vyklubal globální hit.

Rapperův úspěch

Britský rapper (vlastním jménem Andrew Onwubolu) v roce 2019 zabodoval s muzikálovým dramatem Blue Story odehrávajícím se v drsných ulicích jihovýchodního Londýna. Snímek, jenž sledoval dva přátele, kteří se ocitnou na opačných stranách znepřátelených gangů, získal řadu kritických ocenění a na serveru Rotten Tomatoes drží skóre 93 %. Film byl ceněn za syrový a realistický pohled na život v londýnských předměstích. V Supergenu Rapman tento styl aplikuje na superhrdinský mustr a zdá se, že trefil hřebík na hlavičku. Na Rotten Tomatoes má seriál aktuálně 100 procent pozitivních recenzí při průměrné známce 7,4 bodů z 10. Spokojení jsou i běžní diváci, ti hodnotí pozitivně v 81 procentech případů.

V Rapmanově novince obyčejní lidé náhle zjistí, že disponují superschopnostmi: vládnou nadlidské síle, telekinezi či disponují superrychlostí. Svůj dar se nyní pokusí využít k ochraně své komunity před kriminalitou a korupcí. Supergen může tématem připomínat i jiný britský seriál kombinující superhrdinskou tematiku s realistickým zobrazením městského života Misfits: Zmetci. Rapman stojí za tímto autorským projektem jako scenárista, showrunner a režisér několika epizod a tudíž za ním jde prakticky veškerý úspěch projektu.

Prohra jen s Bridgertonovými

Ten se stal číslem 2 v týdenním přehledu nejúspěšnějších seriálů Netflixu. V prvních dnech po uvedení seriál nastřádal 33,5 milionu zhlédnutých hodin, což při vydělení stopáží dělá 6,5 milionů zhlédnutí. Seriálovou novinku předskočili jen Bridgertonovi, kteří aktuálně přepočítávají dalších 6,6 milionů zhlédnutí. Třetí řada Bridgertonových má zase sebou již 7 týdnů v distribuci. Nutno však dodat, že seriál chytil čerstvý dech po uvedení druhé poloviny epizod před třemi týdny. Supergen aktuálně překonává ve sledovanosti tituly jako Nejhorší spolubydlící (druhá řada) či Miláčci Ameriky: Roztleskávačky Dallas Cowboys. Seriálu ale také napomáhá relativní sucho ohledně nového seriálového obsahu.

Pro Netflix jsou navíc důležité globální statistiky, které ukazuje naše vlastní platforma FlixPatrol. Ta uvádí, že Supergen dosáhl první příčky v žebříčku Netflixu v 62 zemích světa a co je důležité, nejde o rychlokvašku, protože tento úspěch rostl s každým dnem po uvedení. Seriál startoval spíše špatně, když urval první pozici jen v 11 trzích. Pozitivní zvěsti ale Rapmanovu projektu daly potřebnou reklamu.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní
Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní
28.06.2024 18:40:00 | Streaming novinky

Pán prstenů: Prsteny moci přinesou ve své druhé řadě kromě nových postav i z filmů dosud neznámou sílu zla. Takzvaní mohyloví duchové přitom v původní trilogii hrají zásadní roli a téměř Froda i jeho přátele připraví o život. Tvůrci rovněž slibují Saurona, který bude mnohem věrnější knihám i tomu temnému pánovi, jehož známe z filmů Petera Jacksona.

Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze
Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze
26.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. vlastnící streamovací platformu Max právě oznámila, že bude nově velké seriálové projekty založené na oblíbených franšízách, jako je Harry Potter, sdružovat pod značkou HBO Originals. Cílem je sjednotit kvalitu a očekávání diváků. Roli však hrají i finance.

Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
23.06.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Netflix je spokojená se zásahem českých filmů mezi uživateli. Tuzemské produkce se těší velké oblibě diváků a streamer tudíž plánuje další nové tituly do budoucna. Slibuje jich alespoň stovku.

Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
20.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Asociace komerčních televizí si připisuje další výhru v boji proti internetovému pirátství. Velcí poskytovatelé internetu byli soudem donuceni blokovat alternativy k populárnímu serveru Ulož.to. Po zablokování datoid.cz se na černé listině ocitl i eDisk.cz a web sledujteto.cz.