FB pixel TP pixel
Televizní premiéra Survivora je zklamáním. Přežívajícího Mikýře poráží Dědek i Donutil © TV Nova / Voyo

Televizní premiéra Survivora je zklamáním. Přežívajícího Mikýře poráží Dědek i Donutil

Na Nově s týdenním zpožděním oproti Voyu odstartovala již třetí řada reality show Survivor. Ta bohužel dokazuje klesající trend pořadu, jemuž již televize nefandí jako startovnímu pořadu večera, příliš se mu ale nedaří ani před 22. hodinou. Pokles počtu diváků je oproti první i druhé řadě výrazný.

České novinky

Televize Nova má za sebou premiérové uvedení třetí řady reality show Survivor Česko & Slovensko a zdá se, že z hlediska počtu diváků už bojovníkům o imunitu a 2,5 milionu korun pomalu dochází dech navzdory tomu, že Nova u kmene celebrit vsadila na populární jména jako Ornella Koktová, Mikýř a Ivana Jirešová.

Survivor hlásí slabší start

Třetí řada odstartovala až jako druhý pořad úterního večera. Po dvacáté hodině totiž Nova pravidelně sází na seriál Jedna rodina, který se snaží konkurovat ZOO na Primě. Primácký nekonečný seriál zůstává z hlediska sledovanosti jedničkou, když i 5. března podle dat ATO-Nielsen zaujal přes 800 tisíc diváků, Nova je však v závěsu s 653 000 diváků. Bohužel se však oblíbenost Jedné rodiny nedaří přenést právě na Survivora, který před desátou hodinou zaujal jen 274 000 diváků. To je číslo, které měl Survivor v průběhu loňské řady, na jejím startu ale měl téměř 400 000 diváků.

V rámci premiér tak jde o citelný propad, obzvlášť když i druhá řada startovala před 22. hodinou. O ještě výraznější propad jde, pokud srovnáme čísla například s druhou epizodou první řady, která měla premiéru 25. ledna 2022 a v rámci vysílání po 20. hodině zaujala přes půl milionu diváků. Tehdy však sledovanosti dominovala primácká Slunečná s 1,2 miliony sledujících.

Lepší čísla má Dědek i Donutil

Survivor tak na začátku třetí řady z hlediska sledovanosti přeskočily nejen dlouhodobé seriály Primy i Novy, ale i komedie Instalatér z Tuchlovic na ČT1 (všechny tři pořady začaly už po 20. hodině) a dvojice talk show 7 pádů Honzy Dědka (Prima) a 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (ČT1) (obojí začalo pár minut před Survivorem). Otázkou však zůstává zda klesající sledovanost v televizi představuje pro Novu větší problém, Survivor totiž nové epizody uvádí s předstihem na Voyo a tamní statistiky neznáme. Je tudíž možné, že sledovanost online vyvažuje televizní uvedení dostatečně na to, aby se diváci dočkali i 4. řady. Nově se navíc v kategorii 15-54 daří držet víceméně stejný share a Survivor má navíc oproti konkurenčním talk show větší zásah u mladších diváků.

Zdroj: MediaGuru / TV Nova / FTV Prima / Voyo

Problém pro ČT: Rozpačitý start To se vysvětlí, soudruzi. Prima bude kralovat
Problém pro ČT: Rozpačitý start To se vysvětlí, soudruzi. Prima bude kralovat
04.03.2024 13:10:00 | České novinky

Česká televize má za sebou velkou jarní premiéru, která měla za cíl navázat na velehit posledních týdnů Smysl pro tumor. Jenže nahradit hladivý rodinný fenomén sci-fi kriminálkou nebude moc jednoduché. Obzvlášť když není tak vtipná, jak si o sobě myslí.

Tragická sobota Primy s Novou. Na pekaře a Karla Svobodu neměl ani Kozub
Tragická sobota Primy s Novou. Na pekaře a Karla Svobodu neměl ani Kozub
03.03.2024 15:40:00 | České novinky

Česká televize zas a znovu dokazuje, kdo aktuálně vládne sobotním večerům. Komerční televize aktuálně nedokáží jakkoli konkurovat a nabídka z Kavčích hor tak naprosto ovládla hlavní vysílací čas.

Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo
Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo
27.02.2024 15:30:00 | České novinky

Noční můry televize Prima jsou bohužel realitou. Pokus nasadit proti Specialistům na Nově odlehčenou rodinnou zábavu s Tomášem Klusem se vůbec nepovedl a seriálová novinka už klesla na polovinu své startovní sledovanosti. Jde tak o jeden z prvních televizních propadáků letošního roku.

Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
27.02.2024 12:35:00 | České novinky

Již dnes čeká nadšence do reality show návrat jednoho z nejpopulárnějších pořadů v Česku a na Slovensku. TV Nova totiž vrací do vysílání oblíbený Survivor, v němž se proti sobě postaví dva kmeny, aby jeden z jejich členů získal 2,5 milionu korun. Stejně jako v minulých řadách pořad moderuje Ondřej Novotný.