FB pixel TP pixel
Tarantino se rozmluvil o konci kariéry. Vážně skončí už po příštím filmu? © TMDB

Tarantino se rozmluvil o konci kariéry. Vážně skončí už po příštím filmu?

Quentin Tarantino se po čase rozpovídal o konci kariéry a svém dost možná posledním (?) filmu. Vážně to už brzy zapíchne?

Filmové novinky

Do oblíbené talk-show Real Time with Bill Maher, ve které si kontroverzní stand-up komik, herec, moderátor a politický komentátor Bill Maher zve hosty, tentokrát zavítala režisérská legenda Quentin Tarantino. A v pořadu se samozřejmě probíralo téma, které fanoušky osmapadesátiletého režiséra hluboce zajímá: opravdu hodlá pověsit režisérské řemeslo na hřebík a po svém následujícím filmu s touto profesí skončit? Maher doslova prosil Tarantina, ať si své rozhodnutí rozmyslí, ten ale potvrdil svůj původní plán, který veřejnosti sdělil v roce 2014: hodlá natočit deset filmů a s režií poté nadobro skončí.

Maher se snažil záměr Tarantina zpochybnit, když zdůraznil, že je v nejlepších letech a na vrcholu tvůrčích sil, a poznamenal, že zkušenosti mohou často posílit kreativitu. Tarantino ale vypadal odhodlaně, na vrcholu je prý nejlepší skončit: „Znám filmovou historii a od jisté chvíle se filmaři prostě nelepší. Kdyby Don Siegel ukončil kariéru v roce 1979, kdy natočil Útěk z Alcatrazu – to by byl odchod ze scény!“. Na toto téma logicky navazovala i otázka směřující na připravovaný poslední Tarantinův film. Maher se dotazoval, jestli by Tarantino svůj slavný režisérský debut Gauneři natočil dneska jinak. Tarantino odpověděl, že si pohrával s myšlenkou rozloučit se s filmařskou kariérou remakem své prvotiny: „Uvažoval jsem o tom, ale neudělám to.“ O čem bude chtít Quentin Tarantino ve svém závěrečném snímku vyprávět, tak zatím neprozradil.

 434 zobrazení  
Sci-fi roku se blíží. Nový trailer Asimovovy Nadace vám vyrazí dech!
Sci-fi roku se blíží. Nový trailer Asimovovy Nadace vám vyrazí dech!
29.06.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci hard sci-fi se mají na co těšit. Apple právě vydal nový dvouminutový trailer na svůj letošní seriálový hit, který láká bohatou výpravou se skvělými triky a prozradí datum premiéry.

Disney kvůli rasismu opět změnil kánon Star Wars. Fanoušci zuří
Disney kvůli rasismu opět změnil kánon Star Wars. Fanoušci zuří
29.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Politická korektnost v podání studia Walt Disney Pictures nemá obdoby. Nově si studio dovolilo změnit název ikonického plavidla, které je součástí kánonu Star Wars celá desetiletí, z důvodu strachu z rasismu.

Nové Star Wars napíše scenárista jednoho z nejlepších filmů na Netflixu
Nové Star Wars napíše scenárista jednoho z nejlepších filmů na Netflixu
28.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Filmové Star Wars jsou po nepříliš povedené sequelové trilogii pánů Johnsona a Abramse v několikaletém limbu. Pomalu se ale chystají znovu k životu a my víme, kdo bude zřejmě u toho.

Bond se vrátí. HBO znovu nabídne všechny filmy s tajným agentem online
Bond se vrátí. HBO znovu nabídne všechny filmy s tajným agentem online
27.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Kdo na přelomu loňského a letošního roku propásl šanci zhlédnout některý z ikonických snímků s Jamesem Bondem na HBO, má nyní šanci na reparát. Do knihovny HBO GO se totiž o prázdninách vrátí všech 26 snímků s tajným agentem Jejího Veličenstva.