FB pixel TP pixel
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona © Paramount Pictures

Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona

Netflix už 29. srpna uvede svou vlastní verzi Terminátora. A zatím se zdá, že tvůrci seriálu naváží na původní filmy Jamese Camerona co se týče hororu a napětí. Jejich přístup má navíc velmi blízko k původní vizi série, než se k ní přidal Arnold Schwarzenegger.

Filmové novinky 15. 7. 2024 18:20 | Filmové novinky

Terminátoří série je mrtvá. Alespoň ta filmová v podobě, jak jsme ji znali poslední desítky let. Filmy jako Terminator Genisys a Terminátor: Temný osud se sice snažily sérii resuscitovat i při zapojení Arnolda Schwarzeneggera, oba snímky ale narazily úplně stejně jako Terminator Salvation. Posledním úspěšným filmem robotické ságy je tak Terminátor 3: Vzpoura strojů. Nyní se ale zdá, že by Terminátor mohl dostat sympatického seriálového pokračovatele.

Terminátor jako anime

Netflix totiž už 29. srpna uvede jeden z nejočekávanějších seriálů letošního roku. Anime verzi Terminátora s názvem Terminator Zero. A jak ukázaly tituly jako Castlevania, milové akční příběhy mohou v animované podobě velmi dobře prosperovat. Scenárista Mattson Tomlin, který připravuje i druhého Batmana s Robertem Pattinsonem, navíc působí dojmem, že ví, co dělá.

Tomlin totiž hodlá vsadit na žánr hororu a nasměrovat sérii zpátky k úplně prvnímu filmu, kdy byl Arnold více méně ekvivalentem Freddyho Kruegera nebo Jasona Voorheese. Zkrátka nezastavitelným zabijákem, který si jde pro svou oběť stůj co stůj. Naposledy tuhle hororovou vizi přinesl druhý díl, i ten už ale inklinoval k odlehčujícímu humoru, když Cameron začal ságu směřovat k akčnímu spektáklu. Třetí film pak byl už víceméně komedií s akčními pasážemi. Zajímavé rovněž je, že Tomlinova vize je spjatá s původní představou Camerona o tom, jak má Terminátor vypadat.

Cameronova vize

Cameronova původní vize nebyl Arnold Schwarzenegger, ale mnohem střídmější Lance Henriksen, který si ve filmu nakonec zahrál policistu. Terminátor neměl být nepřehlédnutelným svalovcem, ale nenápadným infiltrátorem, který se dokáže vloudit mezi členy povstání a zavraždit je. Tahle představa Terminátora se má nyní vrátit s hlasem Timothyho Olyphanta. Jeho stroj na smrt je popisován jako vyčkávající rybář, který si umí na svou oběť počíhat a ve správný moment zabere za udičku. Zní to naprosto skvěle a první trailer naznačuje, že vizuálně půjde také o hodně dobrou podívanou. Samozřejmě za předpokladu, že nemáte k anime zásadní odpor.

Zdroj: Netflix / Slashfilm

Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
15.07.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix před nedávnem odhalil, že natáčení seriálu Stranger Things jen tak neskončí, protože pátá a definitivně poslední řada je kvůli průtahům teprve v polovině. Pro hladové fanoušky si však streamer připravil jedno malé překvapení v podobě prvních odhalených záběrů z natáčení. Nechybí samozřejmě ani odhalení záběrů ze samotných nových epizod.

Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
15.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Černí i Zelení strávili většinu pátého dílu druhé řady Rodu draka vyhodnocováním svého prvního většího střetu a konsolidací sil. Rhaenyra nyní hledá způsob, jak po citelné ztrátě největšího draka ze svých řad najít adekvátní náhradu. Přijde přitom na zcela nečekaný, ale zároveň velmi nebezpečný způsob.

Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
15.07.2024 13:40:00 | Filmové novinky

Epických fantasy nikdy není dost a jak ukazuje popularita netflixovských Vikingů nebo Rodu draka, stále je o tenhle žánr zájem. Nemusí se však jednat jen o projekty z Hollywoodu, i u nás v Evropě dokážeme natočit pořádnou řež, jak ukazuje i nejnovější upoutávka na adaptaci ságy o Nibelunzích Hagen. Ta se dokonce točila v Česku.

Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
14.07.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První upoutávka na očekávaný návrat spektáklu Gladiátor doslova ovládla internet. Ne všichni jsou ale z filmu, který navazuje na osud Maxima, nadšení. Divákům na upoutávce vadí hned několik věcí. A nejde ani tak o to, že si Ridley Scott opět ohne historii.