FB pixel TP pixel
Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka © HBO / Max

Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka

Videoherní průmysl se pyšní velmi věrnými fanoušky, ale též řadou toxických hejtrů. Série The Last of Us je známá pro mnoho incidentů, které se nevyhýbají ani její seriálové adaptaci. Podle nejnovějších informací dokonce fanoušci ohrozili natáčení druhé řady.

Filmové novinky 21. 8. 2024 11:00 | Filmové novinky

Od sexuality svých hrdinů přes hráčskou perspektivu až po nečekaná úmrtí. Videoherní studio Naughty Dog s Neilem Druckmannem v čele je známé pro své inovativní přístupy a boření stereotypů. Ne všem členům hráčské komunity je však tento přístup po chuti. Mnoho omezených „fanoušků“ se nedokázalo smířit se změnami, které tvůrci přinesli v druhém díle videoherní série z postapokalyptické Ameriky a studio schytalo mnoho nenávistných komentářů.

Problémem byla především nová postava, drsná dívka Abby, která hledá v neutěšeném světě především pomstu. Zlomená postava s mnoha traumaty byla kritizována především kvůli své muskulaturní postavě a od první chvíle se do ní opíralo množství hráčů s transfobními narážkami. Naughty Dog má ale jasnou vizi, od které nehodlá ustupovat a toxickým fanouškům tak i skrze seriálovou adaptaci ukázal zdvižený prostředníček.

Spolu s oznámení vzniku druhé řady seriálu se samozřejmě objevily otazníky, kdo ztvární postavu Abby a drsná vojačka nakonec připadla Kaitlyn Dever, kterou mnozí hráči chtěli vidět jako Ellie. Ani s oblíbenou herečkou však nebyly všechny útoky zažehnány. Její herecká kolegyně Isabela Merced v podcastu Happy Sad Confused přišla s překvapivým prohlášením. Ani natáčení druhé řady se neobešlo bez útoků toxických fanoušků a Kaitlyn Dever musela mít po dobu natáčení speciální ochranku. „Svět je opravdu divné místo. Nechápu, že existuje tolik lidí, kteří si vypěstovali obrovskou nenávist k osobě, která ani nežije,“ komentovala celou situaci představitelka jedné z postav.

Natáčení by už mělo být u konce a premiéry bychom se měli dočkat v příštím roce. Nenávistným komentářům se tvůrci asi nevyhnou, ale téměř s jistotou se všem hejtrům spíš vysmějí do obličeje, jako o udělali s postavami Billa a Franka.

Zdroj: MovieWeb

Reklama
Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony
Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony
21.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Costnerův velkofilm Horizont: Americká sága měl být jedním z letošních velkých starosvětských návratů, bohužel se ale nakonec jedná jen o jeden z největších propadáků. Spasit by jej podle tvůrců mělo nově oznámené uvedení na streamingu.

Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy
Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy
20.08.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších nových filmů Netflixu, obří sci-fi The Electric State, zdá se nakonec nedorazí ještě v letošním roce, ale dočkáme se jí až napřesrok. Dlouho vyvíjený projekt stál obřích 320 milionů dolarů a podle prvních ohlasů přináší spoustu zábavy.

Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
20.08.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera v roce 2022 ovládl obrazovky Netflixu a stal se fenoménem s rekordní sledovaností. Nyní na něj naváže další případ vražedného řádění, který otřásl Spojenými státy americkými. Místo jednoho vraha dorazí hned dva.

Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
20.08.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Hotovo, vymalováno. Nejnovější pokus rozšířit ságu Star Wars nevyšel a seriál Akolytka končí v prachu jako další z nepodařených seriálů od šéfky Lucafilmu Kathleen Kennedy. Ta vsadila na autorku Leslye Headland, aby doručila příběh z Vrcholné republiky a nastínila pád Jediů. Stupidní scénáře však projekt poslaly do kolen.