FB pixel TP pixel
Skvělé sci-fi The Last of Us už láme rekordy sledovanosti. Trumfl ho jen jeden trhák © HBO Max

Skvělé sci-fi The Last of Us už láme rekordy sledovanosti. Trumfl ho jen jeden trhák

Už nedělní výpadky serverů HBO, kdy očekávaný zombie thriller The Last of US debutoval, naznačovaly, že sledovanost této novinky bude parádní. To nyní potvrdily i první dodaná čísla sledovanosti.

18. 1. 2023 14:20 | Streaming novinky

To, že hororové drama The Last of Us adaptující slavnou videohru bude na HBO Max hitem, bylo očekávatelné. Streamer totiž nenechal nic náhodě a do projektu investoval značné finanční prostředky, navíc na něm nechal pracovat špičky v oboru, z nichž zmiňme například tvůrce seriálu Černobyl Craiga Mazina, otce herní předlohy Neila Druckmanna, hereckého sympaťáka Pedra Pascala či režisérku Jasmilu Žbanić. Enormní divácký zájem nejprve naznačily stížnosti fanoušků, kteří se v čase premiéry prvního dílu nemohli dostat do svých HBO Max aplikací a kvůli přetížení serverů si tak seriál nepustili. Nyní konečně dorazila první čísla sledovanosti, která obří divácký zájem potvrdila.

Podle agentury Nielsen, která v USA měří televizní sledovanost, se v neděli večer dívalo na The Last of Us dohromady 4,7 milionu diváků, čímž se tento zombie thriller stal druhým nejúspěšnějším debutem stanice od roku 2010, kdy tuto novinku překonala jen loňská premiéra spin-offu Hry o trůny Rod draka s úchvatnými 9,9 miliony diváků. V roce 2010 pak měla vyšší sledovanost epizoda seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City, která dosáhla na 4,8 milionu diváků. Bylo to ovšem ještě v době, kdy nebyly seriály HBO široce dostupné ke streamování. HBO k vydaným číslum poznamenala, že premiéra v neděli večer obvykle představuje pouze 20 % až 40 % celkové sledovanosti seriálu na epizodu, protože diváci mohou dohnat sledovanost právě streamováním. Další velký současný hit HBO, opuletní drama Euforie, měl při uvedení prvního dílu druhé série jen poloviční čísla oproti novince s Pedrem Pascalem.

Zdroj: Forbes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší seriál roku vyvolal extrémní zájem diváků. HBO spadly servery
Nejlepší seriál roku vyvolal extrémní zájem diváků. HBO spadly servery
17.01.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Loňský rok se na HBO nesl ve znamení finančních problémů a enormní divácký zájem o premiéru videoherní adaptace The Last of Us může znamenat pro tuto streamovací platformu důležité nakopnutí. Obří zájem ovšem způsobil také přetížení serverů a mnozí frustrovaní fanoušci si nemohli úvodní díl pustit.

Nová detektivka Netflixu dál láme rekordy. Zlomí i historickou tabulku sledovanosti?
Nová detektivka Netflixu dál láme rekordy. Zlomí i historickou tabulku sledovanosti?
15.01.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Režisér Rian Johnson pokračuje se svým pokračováním detektivního hitu Na nože v krasojízdě a i v uplynulém týdnu nasbíral další desítky hodin sledovanosti. Má dokonce šanci vyšplhat až mezi trojici nejsledovanějších filmů v historii streamovací služby.

Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů
Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů
15.01.2023 13:00:00 | Streaming novinky

Trvalo to sedm týdnů, ale seriálový megahit Wednesday konečně našel přemožitele. Kupodivu ho ale z piedestalu nesesadila žádná očekávaná akční či kriminální novinka, nýbrž zdánlivě nenápadné drama o matce a dceři.

Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
10.01.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Překvapivou zprávu nejvyšší kvality dnes odeslali z centrály SkyShowtime. Po dohodě s HBO nová streamovací služba přebere celkem 21 nedávno stažených, dokončených či nikdy neodvysílaných seriálů. Chybět nebudou ani české seriály.