FB pixel TP pixel
Druhý díl The Last of Us měl začít děsivou smrtí. Tvůrci odhalili krutou minulost Tess © HBO Max

Druhý díl The Last of Us měl začít děsivou smrtí. Tvůrci odhalili krutou minulost Tess

Tvůrci hitového seriálu The Last of Us v podcastu věnovanému tomuto zombie thrilleru prozradili, že měli pro postavu Tess přichystanou drsnou podzápletku, která měla její příběh učinit vrstevnatější a dojemnější.

26. 1. 2023 16:20 | Filmové novinky

I když se tvůrci seriálu The Last of Us v dosud odvysílaných epizodách věrně drží videoherní předlohy, na konci druhého dílu zvolili pro Tess mírně odlišný závěr, než si jej pamatují fanoušci hry. V nedělní epizodě byla Tess (Anna Torv) během potyčky v muzeu pokousána, kvůli čemuž se rozhodla obětovat se, aby zabránila hordě nakažených pronásledovat Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey). Naproti tomu ve hře infikovaná Tess zemře v muzeu při zadržování skupiny vojáků. Showrunneři seriálu Craig Mazin a Neil Druckmann při rozhovoru v oficiálním podcastu HBO Max, zaměřeném na druhou epizodu, kromě tohoto rozdílu také prozradili, že v příběhu Tess bylo více změn, které se do finálního sestřihu nedostaly.

„Tessinu postavu jsme chtěli prohloubit o motiv dítěte. Měla manžela a syna, kteří byli nakažení, a ona je musela zabít. Manžela usmrtila, ale syna zabít nemohla. Nemohla to udělat... Zavřela ho do sklepa, kde je teoreticky uvězněn dodnes.“ Tato srdceryvná scéna, která měla původně sloužit jako úvod epizody, nakonec zůstala pouze na papíře. „Kamera by tlačila na ty dveře a vy byste slyšeli to bušení vycházející ze sklepa, a pak bychom střihem přešli na současnou Tess, která by vyprávěla příběh o tom, jak nemohla zabít svého syna... Bohužel to nějak nesedělo. Ale bylo zábavné o tom přemýšlet,“ dodal Neil Druckmann. Tento komentář tvůrců tak alespoň osvětlil, proč Tess cítila tolik viny a proč se snažila přesvědčit Joela, aby Ellie ochránil.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix chystá návrat původních Strážců vesmíru. První záběry jsou plné nostalgie
Netflix chystá návrat původních Strážců vesmíru. První záběry jsou plné nostalgie
25.01.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix a společnost Saban, která vlastní práva na sérii Power Rangers, chystají neuvěřitelný dárek pro fanoušky původních Strážců vesmíru. Milované postavy se ku příležitosti 30. výročí vrátí ve speciální epizodě, v níž budou opět bojovat se zlem. A z první ukázky je jasné, že nostalgie bude maximální. Morfujeme!

Survivor se vrací a zkusí být drsnější. Voyo ho nabízí exkluzivně dřív
Survivor se vrací a zkusí být drsnější. Voyo ho nabízí exkluzivně dřív
25.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Populární reality-show TV Nova Survivor se po krátké pauze vrací s druhou řadou. Tentokrát pošle do divočiny týmy Hrdinů a Rebelů, kteří se porvou o 2 500 000 korun.

Seriál The Last of Us měl vzniknout i jako epický velkofilm. Výsledek bychom nenáviděli
Seriál The Last of Us měl vzniknout i jako epický velkofilm. Výsledek bychom nenáviděli
25.01.2023 16:40:00 | Filmové novinky

V roce 2013 vyšla videohra studia Naughty Dog The Last of Us a stala se téměř ihned kultovní záležitostí. Není tak divu, že se o látku začala zajímat filmová studia. Ještě než nás emocionálně rozsekal tvůrce populárního Černobylu Craig Mazin, měl apokalyptický příběh Joela a Ellie dostat hodně odlišnou podobu.

Nejnechutnější horor roku viděli první diváci. Kritiky jeho zvrácenost odrovnala
Nejnechutnější horor roku viděli první diváci. Kritiky jeho zvrácenost odrovnala
25.01.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Na právě probíhajícím festivalu v Sundance zabodovala hororová sci-fi novinka Infinity Pool od režiséra Brandona Cronenberga. V kinech prý tak divný a nechutný film dlouho nebyl, říkají první diváci.