FB pixel TP pixel
Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost © HBO Max

Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost

Pořádně se připoutejte, čeká nás roadtrip, v němž půjde o všechno a naši hrdinové narazí na dosud nejhorší nepřátele, kteří se je budou snažit zabít. Po mimořádně vydařené příběhové odbočce v třetím díle láká The Last of Us v novém traileru na další várku násilí a zoufalého boje o život.

30. 1. 2023 16:50 | Streaming novinky

Naši dva hlavní hrdinové Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) nechávají definitivně za sebou nejen Boston, ale i celý stát Massachusetts. Po získání dostatku zásob na cestu z obrněné pevnosti Billa a Franka je nyní čeká dlouhá společná cesta, při níž budou mít příležitost jeden druhého mnohem lépe poznat. Cestovní idylku bohužel naruší fakt, že Ellie v životě nepoužívala mapu, a tak svého řidiče a ochránce místo do zamýšleného cíle zavede do zcela neznámého města a opuštěné uličky. Zde se skupina násilných banditů pokusí naše hrdiny vylákat z vozu zraněným mužem. Joel je však na takto lacinou nástrahu příliš vychytralý, a tak se pokusí z léčky uniknout.

V dalších záběrech pak ústřední dvojici vidíme již pěšky bez vozu, což značí, že v zatarasených ulicích města jim bude k ničemu. Na rozdíl od zombíků jsou ale tihle lovci mnohem inteligentnější, ozbrojení a město dobře znají, a tak Ellie nezbude nic jiného než věřit, že ji Joel dokáže proti obrovské přesile krutých násilníků v neznámých ulicích ochránit. Čeká nás rovněž představení nové postavy Kathleen, vůdkyně bandy přeživších, která tvrdou, násilnou rukou vládne Kansas City a kterou si střihne Melanie Lynskey (Dva a půl chlapa, K zemi hleď, Yellowjackets). Fanoušky videohry pak jistě potěší, že seriálový Joel konečně projeví svou lásku ke kvalitní kávě, která je zároveň jeho největší slabostí. Jak totiž herní předloha opakovaně upozorňuje, Joel je pro voňavá zrnka schopen obětovat mnohé – pro život v apokalypse – cennosti.

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
27.01.2023 12:45:00 | Streaming novinky

Sezóna výročních zpráv začíná a brzy budeme znát všechny výsledky za uplynulý kalendářní rok pro velké filmové hráče. Netflix už se s výsledky vytasil, růst 8 miliónů předplatitelů za kvartál byl větší, než se čekalo. Teď přichází na řadu Peacock a celá mediální skupina NBC Universal.

Z Netflixu zmizí i jeho největší seriálové hity. Jak to bude se Stranger Things?
Z Netflixu zmizí i jeho největší seriálové hity. Jak to bude se Stranger Things?
26.01.2023 17:30:00 | Streaming novinky

Nejspíš každý, kdo někdy zhlédnul něco od Netflixu, zaznamenal, že streamovací služba má tzv. původní obsah, tedy filmy a seriály, které vytvořil sám streamovací gigant. V loňském roce však mnoho titulů s tímto označením z platformy překvapivě zmizelo. Jak je to vůbec možné, proč se to děje a které seriály budou další?

Nová služba prima+ chce konkurovat Netflixu a Voyu. Nabízí předplatné s reklamou
Nová služba prima+ chce konkurovat Netflixu a Voyu. Nabízí předplatné s reklamou
24.01.2023 16:10:00 | Streaming novinky

Zdá se, že nás v únoru čekají hned dvě nové streamovací služby. Vedle již dříve oznámeného SkyShowtime potvrdila novou službu i TV Prima. Prima+ odstartuje již 8. února.

Nejlepší sci-fi seriál současnosti zlomil historický rekord v nárůstu sledovanosti
Nejlepší sci-fi seriál současnosti zlomil historický rekord v nárůstu sledovanosti
24.01.2023 14:40:00 | Streaming novinky

Pozitivní šeptanda kolem zombie thrilleru The Last of Us se mezi diváky šíří opravdu závratně. Už sledovanost prvního dílu byla parádní, ale teprve druhá epizoda, která zaznamenala nový rekord pro HBO, ukazuje, že zde máme velkou seriálovou událost.