FB pixel TP pixel
Tom Cruise slaví. Nový Top Gun zničil rekordy Titanicu i Transformers © Paramount Pictures

Tom Cruise slaví. Nový Top Gun zničil rekordy Titanicu i Transformers

Tom Cruise neskutečně válí a nový Top Gun zaslouženě líže nejen smetanu spokojených diváckých ohlasů, ale i rekordních finančních příjmů. Nyní zlomil rekordy dokonce i Titanicu či Transformers.

17. 7. 2022 11:00 | Filmové novinky

Tom Cruise sice pro řadu diváků není nejsympatičtějším hercem na světě, jednu věc ale prostě umí – dovalit do kin prvotřídní zábavu. V Top Gun: Maverick to navíc neměl vůbec jednoduché, když natáčení i distribuci ovlivňovala pandemie covidu-19, přesto navzdory řadě odkladů vstoupil do kin akční trhák, který láme rekordy návštěvnosti. A Cruise si nyní připisuje další rekordní položku poté, co se Top Gun: Maverick stal jeho nejúspěšnějším filmem v kariéře.

Nejdřív zlomil americký rekord...

Titanic Jamese Camerona byl dlouhých 25 let nejúspěšnějším filmem studia Paramount, když v čase prvního vstupu do amerických kin utržil 600,7 milionů dolarů. Nyní ho ale Maverick přelétl, když úspěšně zdolal hranici 601,9 milionů dolarů a dále roste. Úspěch je to natolik signifikantní, že na film nahrnul chválu i prezident a CEO Paramount Pictures Brian Robbins, který ocenil nejen Cruise a celý štáb, ale i staré a nové fanoušky, bez nichž by podobný úspěch zkrátka nebyl možný.

... a pak i světový

Maverick se ale nezastavil ani ve světě, kde nově překonal hranici 600 milionů dolarů a přeskočil v mezinárodních tržbách další rekordní titul Paramountu Transformers: Zánik. Celkově si Cruisův stíhačkový trhák přihrál do kokpitu již přes 1,2 miliardy amerických dolarů a herec Miles Teller začal naznačovat, že již s Tomem Cruisem mluvil o tom, že by si střílení supermoderních stíhaček v obstarožních F-14kách mohli ještě jednou zopakovat. Top Gun: Maverick ale mezitím vůbec nezpomaluje a zdá se, že i v dalších dnech a týdnech bude střádat miliony na účet. Zcela zaslouženě.

Zdroj: Collider

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejdražší film Netflixu je pohroma. Tvůrci Avengers podle recenzí selhali
Nejdražší film Netflixu je pohroma. Tvůrci Avengers podle recenzí selhali
15.07.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste doufali, že Netflix konečně zlomí prokletí a natočí skvělý vysokorozpočtový akční biják, připravte se na zklamání. Podle zámořských recenzentů nás prý čeká průměrná špionážní podívaná.

Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní
Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní
15.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

George R. R. Martin, autor literární předlohy seriálu HBO Hry o trůny, prozradil svým fanouškům, že konec jeho knižní ságy bude naprosto odlišný od té seriálové.

Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
14.07.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Amazon konečně představil hutný trailer na svou seriálovou verzi Pána prstenů, která si dává za cíl být největší událostí posledních let. A zdá se, že by se to mohlo podařit.

Nové fotky z Pána prstenů odhalují známé postavy. Vrací se i Isildur
Nové fotky z Pána prstenů odhalují známé postavy. Vrací se i Isildur
14.07.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Pán prstenů od Amazonu se představuje na nové sérii fotografií, které ukazují klíčové osazenstvo lidského království Númenor. Nechybí ani ikonické postavy jako Isildur a Elendil.