FB pixel TP pixel
Tvůrce Domu na kopci natočí pro Netflix další horor. Známe jeho obsazení © TMDB

Tvůrce Domu na kopci natočí pro Netflix další horor. Známe jeho obsazení

Spolupráce Mikea Flanagana a Netflixu byla dosud velmi úspěšná. V tuto chvíli se z jejich kolaborace rodí další hororový seriálový kousek, který vzniká na motivy knihy Půlnoční klub od Christophera Pikea. A Mike Flanagan právě oznámil jména herců.

Filmové novinky

Netflix a talentovaný hororový režisér Mike Flanagan už mají za sebou několik úspěšných projektů, a proto není divu, že se jejich plodná spolupráce bude vyvíjet i nadále. Pro rekapitulaci můžeme připomenout, že Flanagan dodal do katalogu Netflixu povedenou adaptaci Kingovy Geraldovy hry, v rámci seriálové antologie Haunting se podílel režisérsky a scenáristicky na dvou jeho řadách, když v první sérii volně adaptoval Dům na kopci podle knihy Shirley Jackson a ta druhá s názvem Záhadné sídlo Bly vznikla na motivy románu Henryho Jamese. V katalogu streamera je k vidění navíc jeho starší nízkorozpočtový slasherový kousek Hush (bohužel bez české lokalizace) nebo na konkurenční HBO můžete zhlédnout opět Kingovu adaptaci Doktor Spánek, což je pokračování kultovního Osvícení.

Tentokráte spolupráce výše zmíněných přinese opět adaptaci známé knihy. V tomto případě bude zpracován román spisovatele Christophera Pikea Půlnoční klub, který čeští čtenáři mohou znát ze známé hororové knižní série Stopy hrůzy, která u nás vycházela v devadesátých letech. Půlnoční klub vypráví o partě pěti mladých, kteří žijí v útulku pro nevyléčitelně nemocné. Parta se scházela o půlnoci, aby si vyprávěla nejrůznější příběhy od strašidelných po milostné, jedné noci se ale skupinka domluví, že ten, kdo z nich umře jako první, kontaktuje ostatní ze záhrobí. A Mike Flanagan právě oznámil herecké obsazení svého seriálu. Titulní role party sehrají vesměs neznámí herci: Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, William Chris Sumpter, Aya Furukawa, Annarah Shephard a Sauriyan Sapkota. Ze známějších hereckých tváří doplní štáb například Heather Langenkamp, Zach Gilford nebo Samantha Sloyan. The Midnight Club, jak zní originální název, bude mít 10 epizod a začít natáčet by se podle Flanagana mělo již velmi brzy.

 410 zobrazení   13 se líbí
Marvel oznámil další seriál pro Disney+. Podíváme se do Wakandy!
Marvel oznámil další seriál pro Disney+. Podíváme se do Wakandy!
02.02.2021 17:30:00 | Filmové novinky

Produkční společnost režiséra Ryana Cooglera uzavřela s Disneym exkluzivní dohodu na vznik televizních pořadů. Jako první má vzniknout seriál pro Marvel Studios, díky němuž se hlouběji podíváme do útrob afrického fiktivního státu Wakanda!

Snyderova Liga spravedlnosti má datum premiéry. Bude i na české HBO!
Snyderova Liga spravedlnosti má datum premiéry. Bude i na české HBO!
01.02.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Velmi potěšující zprávu si pro české fanoušky komiksových filmů připravila internetová a kabelová stanice HBO. Nejenže již za několik týdnů dodá novou verzi Ligy spravedlnosti plně v režii Zacka Snydera, ale navíc bude celý projekt lokalizován a uveden i na místní verzi HBO.

Netflix láká na 4 seriálové novinky. Nechybí krimi tvůrců Papírového domu
Netflix láká na 4 seriálové novinky. Nechybí krimi tvůrců Papírového domu
29.01.2021 | Filmové novinky

Čtyři seriály rozličných žánrů vypustí Netflix v nejbližších měsících na naše obrazovky. Těšme se na španělské akční krimi, pokračování melodramatu Bridgertonovi, emocemi nabité rodinné drama nebo další vyšetřování vražd v dokumentární minisérii.

Adaptaci Last of Us od HBO opustil režisér Černobylu. Kdo ho nahradí?
Adaptaci Last of Us od HBO opustil režisér Černobylu. Kdo ho nahradí?
27.01.2021 | Filmové novinky

Mnozí fanoušci budou určitě zaskočeni a rozesmutněni zprávou, podle které se režisér minisérie Černobyl Johan Renck nebude podílet na tvorbě adaptace slavné videohry Last of Us. HBO ale potvrdilo pro první díl seriálu nového režiséra, který by měl být adekvátní náhradou.