FB pixel TP pixel
První český fantasy seriál je online. Vědma slibuje velkolepý souboj dobra se zlem © Voyo

První český fantasy seriál je online. Vědma slibuje velkolepý souboj dobra se zlem

Tuzemské Voyo pokračuje v žánrových experimentech v rámci svých originálních pořadů. Po pokusu o true-crime v Případu Roubal a historickém Králi Šumavy přichází i první fantasy, která se nikterak netají velkými ambicemi.

16. 6. 2023 16:40 | Filmové novinky

Zatímco na českém filmovém poli se v posledních letech objevila dvojice fantasy snímků ze série Princezna zakletá v čase, v případě českých seriálů se diváci zatím neměli moc o co opřít. Jistě, můžeme vzpomínat na letitého Strážce duší s Lukášem Vaculíkem a když si trochu ohneme žánry, můžeme započítat i primáckého Ducha. Čistokrevnou snahu o fantasy jsme ale na seriálovém poli dlouho (a možná vůbec) nezaznamenali. Nyní se tuto díru na trhu pokouší vyplnit česká streamovací služba Voyo, která od 16. června uvádí první díl nové minisérie Vědma. Ta zkouší adaptovat pražské legendy z rudolfinské éry do moderního kabátu v příběhu o alchymistovi z dvora Rudolfa II., který spolu se svými dětmi přežil díky elixíru mládí až do současnosti. Avšak za cenu pohlcení zlem. Jejich jedinou spásou je portál do jiné dimenze, kde fyzické tělo již nebude potřeba. Jenže nejprve musí projít právě přes vědmu, která portál stráží. A tím začíná epická bitva dobra se zlem.

Za seriálem stojí slovenský režisér Jakub Kroner, který v minulosti zaujal snímky Bratislavafilm, Lóve a v posledních letech i romantickými komediemi Šťastný nový rok a Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Není tak náhodou, že po posledních dvou filmech na Vědmě znovu navázal spolupráci se svou matkou, producentkou a scenáristkou Adrianou Kronerovou, aby společně vytvořili dramatický seriál, který mísí současnou realitu s nadpřirozenem a kouzly.

K na tuzemské poměry unikátnímu projektu se jim povedlo přilákat zajímavé obsazení. V hlavních rolích se totiž představí mimo jiné Dagmar Havlová, Josef Trojan, Jaroslav Dušek, Vica Kerekes, Jan Cina, Annet Charitonova, Gabriela Marcinková, Ivan Franěk či Antónia Lišková. Voyo doufá, že půjde o stejný úspěch jako u předchozích projektů. Připomeňme, že v poslední době oznámilo pokračování nejen seriálu Král Šumavy: Fantom temného kraje, ale i závěrečnou třetí řadu dramatu Iveta. Spokojený byl streamer i s teenagerskou novinkou Sex O’Clock, která byla zdejší odpovědí na hit Netflixu Sexuální výchova. Celkem Vědma nabídne ve své první řadě 5 epizod. Držíme palce, ať vyhraje světlá strana kinematografie.

Zdroj: TZ Voyo / TN.cz

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Bratři Mašínové zabíjí v prvním traileru
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Bratři Mašínové zabíjí v prvním traileru
16.06.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Jen těžko najdeme v české historii nějakou osobu či osoby, které by rozdělovaly společnost tolik jako bratři Mašínové. Film o jejich diskutabilně hrdinském činu právě představil první trailer

Konečně temná marvelovka. Recenze nové sci-fi srovnávají s milovaným Andorem
Konečně temná marvelovka. Recenze nové sci-fi srovnávají s milovaným Andorem
16.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Špionážní sci-fi thriller Tajná invaze dorazí na Disney+ již příští středu. Kritici měli možnost vidět první dvě epizody a my můžeme z jejich reakcí posoudit, jak se novinka se Samuelem L. Jacksonem v hlavní roli povedla.

Nejlepší sci-fi současnosti dostane pokračování. Lidstvo prozatím nevymře
Nejlepší sci-fi současnosti dostane pokračování. Lidstvo prozatím nevymře
15.06.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Pokud se vám zalíbilo dystopické sci-fi Silo od Apple TV+, máme pro vás dobrou zprávu. Showrunner seriálu Graham Yost totiž právě prozradil, že vznikne druhá řada.

John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním
John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním
15.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejlepších akčních filmů letošního roku konečně dorazil do online prostoru a můžete si ho tedy legálně přehrát i v pohodlí domova. Některé diváky ale může zklamat audiovizuální kvalita hitu s Keanu Reevesem.