FB pixel TP pixel
Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem © 20th Century Fox

Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem

Očekávaný návrat série Vetřelec už je na spadnutí. Režisér Fede Álvarez totiž konečně roztáčí kamery, aby přivedl na svět novou generaci drsňaček, které si poradí s xenomorphím šmejdem z vesmíru.

5. 3. 2023 14:00 | Filmové novinky

Start natáčení nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus je naplánován na 9. března. Režisér Fede Álvarez, který má na kontě filmy jako Smrt ve tmě nebo Lesní duch, přesvědčil šéfa studia 20th Century Studios Steva Asbella svým silným pitchem, který dle jeho vlastních slov nabídl opravdu dobrý příběh se skupinou dosud neviděných postav. Ty by podle dosavadních informací neměly být žádnými slabochy. Série se má vrátit ke kořenům a v komorním prostředí nabídnout drsné holky, které se popasují se smrtícími xenomorphy na vzdálené planetě. Hlavní roli má ztvárnit herečka Cailee Spaeny, jejíž postava je popisována jako „typ ála Ellen Ripley“, nově pak obsazení doplnila Isabela Merced, kterou jsme viděli například ve filmech Sweet Girl nebo Transformers: Poslední rytíř.

Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem © Paramount Pictures

Film čerstvě oznámil i zbytek obsazení, v němž se objeví David Jonsson (Sektor), Archie Renaux (Světlo a stíny), Spike Fearn (The Batman) a Aileen Wu. Bližší detaily o příběhu se zatím neví, ví se však, jak proběhne distribuce nového filmu. Ten totiž půjde ve šlépějích posledního Predátora s podtitulem Kořist nejen co se týče přiblížení novému publiku (větší dynamika a soustředění na mladší postavy), ale i ve smyslu plánované premiéry. Ta po vzoru Predátora proběhne na streamovací službě Hulu možná již koncem letošního roku. Je tedy velmi pravděpodobné, že tuzemská premiéra proběhne na streamovací službě Disney Plus, která si tituly od Hulu v rámci Disneyho konglomerátu přebírá. Zároveň je ve vývoji první seriál s Vetřelcem od tvůrce Noaha Hawleyho. Ten by taktéž mohl dorazit online koncem letošního roku. Seriál vzniká pro stanici FX, tudíž by se po odvysílání měl také objevit na Disney Plus.

Zdroj: Joblo

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový horor je drsné naturalistické peklo. Diváci opouští sály a mluví o zvracení
Nový horor je drsné naturalistické peklo. Diváci opouští sály a mluví o zvracení
03.03.2023 19:50:00 | Filmové novinky

Zdá se, že fanoušci drsných hororů budou mít brzy žně. Nový nezávislý snímek The Outwaters totiž šokoval první diváky svým nesmlouvavým naturalistickým přístupem a slabší jedince donutil k opuštění kinosálu kvůli vyloučení jejich večeře. Recenze taktéž mluví o velmi nepříjemném zážitku.

6 absolutně dokonalých filmů podle Quentina Tarantina
6 absolutně dokonalých filmů podle Quentina Tarantina
03.03.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Vrchní hollywoodský cinefil Quentin Tarantino odhalil, které filmy považuje za opravdu dokonalé. Svou volbu navíc vcelku jednoduše vysvětlil a obhájil.

Mandalorian právě ukázal klíčový moment pro budoucnost Star Wars. Všichni ho přehlédli
Mandalorian právě ukázal klíčový moment pro budoucnost Star Wars. Všichni ho přehlédli
03.03.2023 11:40:00 | Filmové novinky

V prvním díle třetí řady Mandaloriana, který je od počátku března dostupný na Disney+, Grogu pozoruje při průletu hyperprostorem podivná stvoření. Ta mají v univerzu Star Wars mnohem významnější postavení, než se může na první pohled zdát.

Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili
Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili
02.03.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Při příležitosti premiéry 3. řady hitového sci-fi Mandalorian se jeho tvůrci snažili fanouškům objasnit, jak dlouhé období pokrývají úvodní dvě řady seriálu a na jak dlouho opustil Grogu Dina Djarina.