FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě © 20th Century Studios

Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě

Fanoušci vetřelčí série mohou slavit. Nejnovější návrat legendární franšízy se totiž po úspěšné cestě kiny vydává konečně do míst, kde se rozhodně nemusíte bát křičet. Vetřelec: Romulus je totiž aktuálně dostupný online pro přehrávání i u vás doma. Dokonce je i dostupný v rámci jednoho předplatného.

Filmové novinky 15. 10. 2024 17:20 | Filmové novinky

Hollywood musí být z filmu Vetřelec: Romulus naprosto nadšený. Projekt byl původně plánovaný jen pro streaming, čemuž odpovídal i jeho rozpočet 80 milionů dolarů. Kvality filmu ale nakonec studio a producenty donutily k tomu dát snímku šanci nejdříve v kinech. A vyplatilo se. V USA si nejnovější díl série přišel na 105 milionů dolarů, ve zbytku světa pak přisypal 245 milionů a aktuálně si z globálního releasu odnáší 350 milionů dolarů. Solidní bilance na sérii, která měla být dle mnohých zralá na odpis.

Kompilát série

Film si navíc odnesl velmi solidní reakce. Popcornmeter na Rotten Tomatoes ukazuje 85 procent spokojených reakcí diváků při průměrné známce 4,2 bodů z 5. Kritici pak hodnoti v 80 procentech případů pozitivně, samotná hodnocení jsou však nižší. Pohybují se jen na 6,6 bodech z 10. Filmu se nejvíce vyčítá velmi malá invence. Jde především o kompilát oblíbených momentů z předchozích snímků, řada diváků však cení, že se nový film snaží obejmout všechny snímky a ne jen první dva tituly Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Implementovány byly prvky z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant, což způsobilo nemalou kontroverzi.

Snímek je nyní každopádně konečně dostupný online i pro ty, kteří ho v kině nestihli. Případně pro diváky, kteří si chtějí snímek přidat do svých online filmových knihoven. Nejvyšší kvalitu nabízí už tradičně Apple TV (iTunes), kde je titul dostupný ve 4K v Dolby Vision a s object-based audiem Dolby Atmos. Dostupné jsou navíc i exkluzivní dokumentární materiály. To vše za cenu 299 Kč. Pokud byste hledali variantu levnějšího zapůjčení, ta zatím není dostupná. A dlouho nebude. Disney se totiž rozhodl, že k zápůjčce svolí až 27. ledna příštího roku. Mickey Mouse očividně zavětřil, že mu z koupě filmu může kápnout hodně dalších dolarů do kapsy.

Nové předplatné

Snímek je dostupný také na platformě Rakuten. Zde ho však najdete jen v HD a s 5.1 Dolby Surroundem, což je za 279 Kč nepříliš atraktivní nabídka. HDčko pak nabízí i YouTube za 320 Kč, což je víceméně výsměch. Ale ne takový jako varianta v SD za 310 Kč. Zajímavou alternativou může pro někoho být nová streamovací služba Sweet.TV, která film také nabízí v HD v rámci předplatného. To za normálních okolností stojí 239 korun ve variantě M a 299 ve variantě L (liší se počtem zahrnutých TV kanálů i kvalitou videa. Dražší varianta slibuje i 4K). Zaváděcí akce ale nabízí zkušební období 7 dní zdarma a bez platební karty. Poté stojí dalších 14 dní 5 Kč a teprve po 22 dnech se zavádí jedna z uvedených částek.

Zdroj: iTunes / Sweet.TV / Rakuten / YouTube

 1 007 zobrazení   94 se líbí
Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
15.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Jak známo, očekávaný spin-off Johna Wicka s názvem Ballerina se kvůli dotáčkám o rok opozdí. Nové informace však odhalují, že tyto přetáčky pod taktovkou Chada Stahelskiho byly mnohem rozsáhlejší, než se původně předpokládalo.

Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
14.10.2024 17:25:00 | Filmové novinky

Výtečné sci-fi společnosti Apple se vrací už po roce od odvysílání první řady. Znovu se podíváme do ochranného Sila, kde zbytky lidstva doufají v lepší zítřky. Venkovní prostor však možná není tím, čím se zdá být.

Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
14.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti získáme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce a jejich filmy. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.

Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix
Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix
14.10.2024 15:48:00 | Filmové novinky

Perníkový táta dnes patří k nejlépe hodnoceným seriálům historie. Jeho cesta k úspěchu však nebyla jednoduchá a v jednu chvíli mu hrozilo předčasné ukončení. Do hry ale vstoupil Netflix, jenž pomohl udělat z Breaking Bad fenomén, který navždy změnil televizní svět.