FB pixel TP pixel
Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3 © 20th Century Studios

Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3

Jeden z nejočekávanějších televizních projektů posledních let se pomalu stává skutečností. Seriálový Vetřelec totiž dokončil základní část natáčení a nyní se přesune do fáze post-produkce. Tvůrci slibují prequel, který nás zavede do historie série.

Filmové novinky 18. 7. 2024 11:50 | Filmové novinky

S koncem natáčení jsme se konečně dočkali oficiálního názvu seriálového Vetřelce. Ten ponese anglický název Alien: Earth, tedy Vetřelec: Země, čímž se po letech čekání naplní slib, který kdysi dávala marketingová kampaň třetího Vetřelce. Ta slibovala, že zatímco ve vesmíru vás nikdo křičet neuslyší, na Zemi vás uslyší křičet všichni. Na Zemi jsme se ale ve třetím filmu nikdy nepodívali, protože se zápletka postupně překlopila na vězeňskou planetu.

Na Zemi jsme si tak museli počkat až do konce snímku Vetřelec: Vzkříšení, který ale myšlenku Vetřelce na Zemi samozřejmě dále neměl jak rozvíjet. Nyní nás tedy čeká alespoň částečné naplnění slibu po dlouhých 32 letech a konečně blíže poznáme život na naší mateřské planetě. Fanoušci by ale neměli očekávat záplavy xenomorfů. Zápletka se totiž má odehrávat ještě před prvním filmovým Vetřelcem.

Historie Weyland-Yutani

Vše se má točit okolo korporace Weyland-Yutani a její dominance na modré planetě. Hlavní hrdinkou bude androidí hybrid v podání Sydney Chandler, který se stane stěžejní částí plánu společnosti po vědeckém zkoumání mimozemského života. Dosud není vůbec jasné, zda se smrtící životní formy vůbec dočkáme. Jedno ale jisté je, nemáme čekat žádné odkazy na filmy Prometheus nebo Vetřelec: Covenant, protože ty tvůrce série Noah Hawley nepovažuje za kanonické.

Hawley má za sebou mimo jiné tvorbu na chválené seriálové verzi Farga. Vetřelec: Země vzniká pro stanici FX, která v posledních letech sbírá jeden vavřín za druhým. Mimo jiné i za seriál Medvěd. V dalších seriálových rolích se objeví Timothy Olyphant, Alex Lawther a Essie Davis. Datum premiéry seriálu zatím není známo. Už 16. srpna má ale premiéru nový film vetřelčí série Vetřelec: Romulus.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
18.07.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Že by si Marvel měl dát od svého multivesmíru na chvíli pauzu, si myslí mnoho fanoušků. Studio se přesto mermomocí snažit budovat obří franšízu, nic se ale nevyvíjí dobrým směrem. Jedním z největších problémů současného Marvelu je budoucnost samotných Avengers. Superhrdinská týmovka se totiž kreativně neustále rozpadá.

Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
17.07.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Jedním z největších hitů Netflixu je filmová série Riana Johnsona Na nože. Není tedy divu, že se streamovací gigant snaží tvořit více podobného obsahu a zdá se, že čekání na třetí díl s podtitulem Wake Up a Dead Man by nám mohla zkrátit komediálně-mysteriózní novinka The Perfect Couple.

Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet
Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet
17.07.2024 14:05:00 | Filmové novinky

Ambiciózní dobové drama Lee představí Kate Winslet jako válečnou fotografku Lee Miller, která čelí nejen hrůzám druhé světové války, ale i předsudkům a sexismu. Právě vydaný trailer láká na silný příběh o odvaze a odhodlání ve vizuálně působivém zpracování.

Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
16.07.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Hongkongský akčňák Killer z dílny Johna Woo patří mezi nejslavnější akční filmy všech dob. Ve filmu z roku 1989 naprosto zářil Chow Yun-fat a Hollywood se dlouhé roky snažil snímek přenést do západních reálií. To se nyní skutečně povedlo, přičemž překvapením je, že za americkou verzí stojí režisér původního filmu John Woo.