FB pixel TP pixel
Seriálový Vetřelec je tady! První oficiální trailer slibuje xenomorfy na Zemi © Hulu / FX

Seriálový Vetřelec je tady! První oficiální trailer slibuje xenomorfy na Zemi

Série Vetřelec je po úspěchu nového filmu s podtitulem Romulus znovu naživu. Už brzy se navíc fanoušci televizních seriálů dočkají dlouhoběžícího projektu, který nás zavede na Zemi a očividně v něm nebudou chybět ani dokonalé organismy s vystřelující čelistí. Stanice Hulu nyní oficiálně představila první krátkou upoutávku.

Filmové novinky 3. 9. 2024 18:20 | Filmové novinky

Kdo sleduje projekt připravovaného seriálu Vetřelec: Země dlouhodobě, pro toho nebude nová upoutávka překvapením. Jedná se totiž o totožné video, které jsme i my před 14 dny sdíleli. Tehdy si ho totiž nahrál jeden z návštěvníků kina před projekcí snímku Vetřelec: Romulus. Nyní se ale můžete zadívat na oficiální verzi, která samozřejmě nese výrazně vyšší kvalitu obrazu.

Krátký teaser trailer potvrzuje dvě zásadní věci. Jednak se skutečně podíváme na planetu Zemi, kde se má odehrávat centrální příběh motající se okolo korporace Weland-Yutani. A jednak se v něm očividně objeví xenomorfové, tedy ikonická monstra, která někteří považují za dokonalé organismy a u nichž stále není jasné, jestli jde o zázrak přírody nebo biologickou zbraň. Tvůrce seriálu Noah Hawley však tvrdí, že právě představu Vetřelce jako biologické zbraně hodlá ignorovat. Otázkou zůstává, jestli jen nemlží. O ignorování ntěkterých dílů série totiž dříve mluvil i režisér Fede Álvarez, přičemž Vetřelec: Romulus nakonec ctil všechny dosavadní filmy ságy.

Děj bude zasazen 30 let před první film a hlavní hrdinkou seriálu bude androidí hybrid v podání Sydney Chandler, který se stane stěžejní částí plánu společnosti Weyland-Yutani po vědeckém zkoumání mimozemského života. Podle nových informací se tento android stane součástí skupiny, která prozkoumá havarované vesmírné plavidlo, což odstartuje zápletku seriálu. Projekt je již dotočen a nyní je ve fázi post-produkce. Tvůrce seriálu Noah Hawley má za sebou mimo jiné tvorbu na chválené seriálové verzi Farga. Vetřelec: Země vzniká pro stanici FX, která v posledních letech sbírá jeden vavřín za druhým. Mimo jiné i za seriál Medvěd. V dalších seriálových rolích se objeví Timothy Olyphant, Alex Lawther a Essie Davis a premiéra je plánovaná na rok 2025.

Zdroj: FX / Hulu

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Seriálový Pán prstenů čelí kritice kvůli překrucování Tolkiena. Tvůrci tvrdí, že sám dělal chyby
Seriálový Pán prstenů čelí kritice kvůli překrucování Tolkiena. Tvůrci tvrdí, že sám dělal chyby
03.09.2024 17:45:00 | Filmové novinky

Prsteny moci jsou jedním z nejúspěšnějších seriálů na Amazon Prime Videu. Přesto však schytávají, především od věrných čtenářů Tolkiena, velké množství kritiky. Showrunneři seriálu ale odhalili, že se možná i milovaný mistr mohl mýlit.

Stallone potvrdil nového Rockyho. Legenda projde omlazením, vrátí se do 60. let
Stallone potvrdil nového Rockyho. Legenda projde omlazením, vrátí se do 60. let
03.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Legenda akčního filmu Sylvester Stallone potvrdil návrat ke své nejslavnější roli a odhalil nové podrobnosti o seriálu, který fanouškům přiblíží život Rockyho předtím, než se stal boxerskou legendou.

Borci z Top Gearu definitivně naposledy. Trailer na poslední společný díl hrne slzy do očí
Borci z Top Gearu definitivně naposledy. Trailer na poslední společný díl hrne slzy do očí
02.09.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Slavná trojice moderátorů Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se vydává na svou poslední společnou jízdu. Trailer k závěrečné epizodě automobilové show The Grand Tour slibuje emotivní tečku, která fanoušky připoutá k obrazovkám a možná je donutí i k slzám.

Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy
Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy
02.09.2024 17:53:00 | Filmové novinky

Zatímco na Prime Videu od Amazonu odstartovala druhá řada fantasy Pán prstenů: Prsteny moci, režisér Andy Serkis pod dohledem Warner Bros. připravuje nový film o Glumovi. Fanoušky jistě potěší, že herec Ian McKellen dostal nabídku na návrat do role Gandalfa.