FB pixel TP pixel
Pořádná facka Warnerům. Studio chtějí opustit tvůrci Duny a dalších hitů © Warner Bros.

Pořádná facka Warnerům. Studio chtějí opustit tvůrci Duny a dalších hitů

Společnost Legendary Entertainment, které už delší dobu působí pod patronátem molochu Warner Bros., uvažuje o přechodu k jinému velkému filmovému hráči. Hlavním důvodem je rušení projektů šéfem WB Discovery Zaslavem, kterých se Legendary ve velkém obává.

31. 8. 2022 14:00 | Filmové novinky

Legendary Entertainment vzniklo před dvaadvaceti lety a za svou existenci se podílelo na celé řadě velkých filmových sérií. Namátkou zmiňme trilogii Temný rytíř, Souboj Titánů, 300, Dunu nebo MonsterVerse. Drtivou většinu svých projektů dalo Legendary dohromady se studiem Warner Bros., tomuto poměrně úspěšnému partnerství by ale mohlo být brzy konec. Studiu se nelíbí aktuální přístup Warner Bros. Discovery a jeho šéfa Davida Zaslava. Za poslední dny totiž právě Zaslav oznámil zrušení některých projektů, z nichž mnohé už byly dokončeny (Batgirl, Prokletí Salemu). A vedle toho i velké šetření. Dalším důvodem k profesnímu rozchodu je pak fakt, že v loňském roce se Legendary nelíbila warnerovská strategie v uvádění filmů souběžně v kině a na HBO Max. I když se právě projekty Legendary, tedy Duna a Godzilla vs. Kong, staly nejúspěšnějšími v rámci této strategie, bylo studio zdravě rozohněno.

Ztráta velkých franšíz

Pořádná facka Warnerům. Studio chtějí opustit tvůrci Duny a dalších hitů © Warner Bros.

Tento krok může být velkou ranou pro WB Discovery, protože právě již zmíněné franšízy Duna a MonsterVerse aktuálně chystají svá pokračování, která tak mohou údajně slupnout jiná velká filmová studia. Velký zájem údajně projevilo studio Sony Pictures, jež by tak k Jumanji a pavoučímu vesmíru získalo další relativně úspěšné série, a také Paramount. Ten za poslední léta vstal z mrtvých a nyní se zařadil zpět mezi nejsilnější hráče filmového průmyslu. A to hlavně díky Tomu Cruisovi a jeho Mission Impossible a Top Gun: Maverick.

Vedle rozchodu s Legendary se v souvislosti s WB Discovery v poslední době zmiňuje také zrušení animovaného noir seriálu Batman: Caped Crusader. Ten měl být přímým následníkem legendárního díla Batman: The Animated Series a seriál dokonce chystal i samotný Bruce Timm, jeden ze scenáristů slavného animáku. Doplňovali jej J.J. Abrams, Matt Reeves a komiksový autor Ed Brubaker, je tedy s podivem, že zrovna takovýto projekt WB Discovery zavrhlo.

Pořádná facka Warnerům. Studio chtějí opustit tvůrci Duny a dalších hitů © HBO Max

A brzy bude moci svého rozhodnutí litovat! Práva na animovaného Batmana jsou aktuálně k dispozici a jako supi okolo nich krouží streamingoví konkurenti HBO Max. Nejvážnějšími zájemci jsou Apple TV+, Hulu a Netflix, což znamená, že může dojít k naprosto kuriózní situaci, tedy, že se na DC seriálu bude podílet Disney.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Netflix se loučí se svým sci-fi hitem. Trailer odhaluje premiéru poslední řady
Netflix se loučí se svým sci-fi hitem. Trailer odhaluje premiéru poslední řady
30.08.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Populární mysteriózní sci-fi Manifest láká novým trailerem na svou závěrečnou čtvrtou řadu, ve které dovypráví osudy hrdinů zmizelého letu.

Netflix ukázal žhavého kandidáta na Oscara. Mysteriózní trailer je plný napětí
Netflix ukázal žhavého kandidáta na Oscara. Mysteriózní trailer je plný napětí
30.08.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix konečně ukázal jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, který má ambice útočit na Oscary. První trailer je dokonalou ukázkou mystéria a napětí.

Jeden z nejlepších seriálů všech dob se vrací. Dorazí online i do kin!
Jeden z nejlepších seriálů všech dob se vrací. Dorazí online i do kin!
30.08.2022 9:45:00 | Filmové novinky

Seriál, který položil jeden ze základních kamenů Quality TV, se vrací. Díky Aerofilms u toho budou i diváci v České republice.

Trailer 3. dílu Rodu draka láká na epickou bitvu a ohnivou zhoubu
Trailer 3. dílu Rodu draka láká na epickou bitvu a ohnivou zhoubu
29.08.2022 15:45:00 | Filmové novinky

Seriál Rod draka představil upoutávku na již třetí epizodu své první řady. A podle všeho nás čeká epická řež, ve které dojde na řinčení mečů i spoustu dračího ohně.