FB pixel TP pixel
Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi © Warner Bros.

Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi

Chaosem zmítanému filmovému DC univerzu, ve kterém se mnohdy nevyznají ani zasvěcení fanoušci, chtějí u Warner Bros. Discovery dát konečně řád a jednotnou linii. Výsledkem by měl být pouze jeden představitel Batmana.

16. 11. 2022 15:00 | Filmové novinky

Generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav se v nedávném rozhovoru pro server The Wrap rozpovídal o budoucnosti DC Extended Universe. DCEU je mediální franšíza, jejíž hlavní částí je série celovečerních superhrdinských filmů studia Warner Bros, které vznikají na motivy komiksů vydavatelství DC Comics. Zaslav naznačil, že nedávno jmenovaní spolušéfové nově vzniklého DC Studios, James Gunn a Peter Safran, budou mít za úkol pracovat na sjednocení všech filmů a seriálů patřících pod toto univerzum. Popravdě, trochu pořádku si určitě fikční svět DCEU zmítaný chaosem zaslouží. Například situace s Batmanem je pro řadu lidí značně nepřehledná.

Poté, kdy se do batmanovského kostýmu oblékl Robert Pattinson ve filmu The Batman, bylo ohlášeno, že se do této role vrátí Ben Affleck ve filmech The Flash a Aquaman and the Lost Kingdom, které by měly být uvedeny do kin v roce 2023. Navíc se ve Flashovi má objevit i Batman v podání Michaela Keatona, který si jej v roce 1989 a 1992 střihl ve filmech Tima Burtona a kterého jsme mohli vidět ve filmu Batgirl. Tedy pokud by jej studio Warner Bros. nezrušilo. Zaslav k celé záležitosti dodává: „Myslím, že v příštích několika letech uvidíte kolem DC spoustu růstu a příležitostí, nebudou zde vedle sebe existovat čtyři Batmani.“ Takové tvrzení samozřejmě vyvolává i mnoho otázek. Který Batman nakonec zůstane či co se stane s Jokerem Todda Phillipse, jehož druhý díl se právě připravuje? Doufejme, že Gunn a Safran přijdou s chytrým řešením.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový Star Wars seriál je totální propadák. Panikařící Disney ho zbavuje exkluzivity
Nový Star Wars seriál je totální propadák. Panikařící Disney ho zbavuje exkluzivity
15.11.2022 18:30:00 | Filmové novinky

Jsou Star Wars mrtvé? Vzhledem k výsledkům nového seriálu z předaleké galaxie by se to mohlo zdát. Horká novinka, která sbírá spokojené ohlasy má totiž extrémně bídnou sledovanost a Disney začíná zcela panikařit. Dokonce tak, že seriál zbaví exkluzivity na Disney Plus.

Nejrozporuplnější film roku přichází! Kritici vůbec neví, co si mají myslet
Nejrozporuplnější film roku přichází! Kritici vůbec neví, co si mají myslet
15.11.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Nový snímek vychvalovaného režiséra Damiena Chazella pořádně rozbouřil vlny Hollywoodu. Jeho nový spektákl Babylon, který pojednává o americké fabrice na filmy a je plný kokainových jízd, totiž kritici totálně nevydýchali. Jedni film označují za mistrovské dílo, druzí za totální katastrofu.

Velkolepý trailer odhaluje parádní válečnou řež podzimu. Češi si na ni počkají
Velkolepý trailer odhaluje parádní válečnou řež podzimu. Češi si na ni počkají
14.11.2022 17:50:00 | Filmové novinky

Studio Sony uvede ještě letos na podzim nečekaně skvěle vypadající válečnou pecku o amerických letcích. Sympatická dobovka se představuje v nabušeném a značně explozivním traileru, který bere dech.

Netflix odstartuje nový rok velkolepým hororem. Trailer láká na hvězdy a atmosféru
Netflix odstartuje nový rok velkolepým hororem. Trailer láká na hvězdy a atmosféru
14.11.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Největší streamovací služba současnosti nehodlá nic ponechat náhodě a i do nového roku vstoupí s pořádným randálem. Způsobit ho má nákladný kriminální horor s Christianem Balem v hlavní roli.