FB pixel TP pixel
Pán prstenů se třese! Epická fantasy Willow má úchvatný první trailer © Lucasfilm

Pán prstenů se třese! Epická fantasy Willow má úchvatný první trailer

Willow je zpět! Legendární osmdesátková fantasy v hlavní roli s Warwickem Davisem ožije v novém seriálu. Na trpaslíkova další dobrodružství nyní láká Disney+ ve vizuálně vymazleném traileru.

27. 5. 2022 16:00 | Filmové novinky

I když si v Česku fantasy dobrodružství Willow nezískalo širší popularitu, snímek, na kterém se podílely takové hollywoodské legendy jako George Lucas v roli producenta či režisér Ron Howard, určitě patří k výstavním dobovým žánrovým bijákům. Fantasy natočené v roce 1988 vyprávělo příběh trpaslíka Willowa Ufgooda (Warwick Davis), který se vydal na dalekou cestu, aby ochránil v řece nalezenou holčičku Eloru Danan před zlou královnou Bavmordou. Willowovi pak na jeho výpravě pomáhal šermíř Madmartigan v podání Vala Kilmera. Willow je dodnes ceněn pro vtahující fantasy svět, epickou výpravu, skvělou hudbu a fajnové herecké obsazení.

Po dlouhých čtyřiadvaceti letech se tak znovu s trpaslíkem Willowem setkáme, tentokráte v seriálovém vyprávění. To se bude odehrávat několik let po událostech filmu a představí nám nové postavy. Opět se ale setkáme s nesourodou skupinou hrdinů, kteří se vydají na nebezpečnou výpravu do míst daleko za hranicemi svého domova, kde musí čelit svým vnitřním démonům a spojit se, aby zachránili svět. Willow vtrhne na obrazovky streamovací služby Disney Plus již 30. listopadu. Níže si můžete přehrát i verzi s dabingem.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší Star Wars film za 17 let má vlastní seriál. A trailer vypadá skvěle
Nejlepší Star Wars film za 17 let má vlastní seriál. A trailer vypadá skvěle
26.05.2022 21:00:00 | Filmové novinky

Snímek Rogue One patří bez diskuze mezi to absolutně nejlepší, co série Star Wars nabídla od premiéry Pomsty Sithů. A mezi filmy, které vyplodil Lucasfilm po prodeji Disneymu, se jedná dokonce o film zdaleka nejlepší. A nyní přichází seriálový spin-off, který kombinuje špionáž s politickým thrillerem.

Potvrzeno: Nová Fantastická zvířata mají datum premiéry na HBO
Potvrzeno: Nová Fantastická zvířata mají datum premiéry na HBO
26.05.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max pokračuje v nastolené politice, kdy tituly od Warner Bros. uvádí ve zkráceném distribučním okně pouhých 45 dní. Po Batmanovi dorazí nový film ze série o Harry Potterovi, který známe jako Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

Mr. Bean míří na Netflix. V traileru legendě komedie zatápí čmelák
Mr. Bean míří na Netflix. V traileru legendě komedie zatápí čmelák
26.05.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Kombinace člověka, včely a psa se rovná katastrofě. Alespoň to tvrdí Netflix, který na svou službu vrhne komediální legendu Rowana Atkinsona, který neztratil nic ze svého geniálního humoru.

Netflix chystá další akční nářez. V nabušeném traileru vypadá skvostně
Netflix chystá další akční nářez. V nabušeném traileru vypadá skvostně
25.05.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Netflix představil trailer na akční novinku Papírový dům: Korea, která pracuje s konceptem, že Severní a Jižní Korea ukončí válku a vytvoří ekonomickou unii, díky níž zbohatnou jen bohatí. A zločinci se rozhodnou, že si na peníze mohou sáhnout i chudí.