FB pixel TP pixel
10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést

Vyznat se ve všech těch současných hollywoodských hvězdách je těžké i bez toho, abychom je od sebe museli složitě rozeznávat. Ať se nám to ale líbí nebo ne, některé známé herecké dvojice skutečně vypadají, jakoby by si z oka vypadly

Tipy na film

Matt Damon a Jesse Plemons

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Je to sice trošku ošklivé, ale jméno Jesse Plemons dnes divákům asi neřekne tolik jako jeho přezdívka „Meth Damon“, která vychází jednak z jeho zjevné podobnosti s Mattem Damonem a jednak i z jeho role v kultovním seriálu Perníkový táta. A zatímco Damonovu filmografii asi nemusíme kdo ví jak připomínat (když už ne hlavní role, zmiňme alespoň jeho nedávné vtipné štěky ve třetím Thorovi nebo druhém Deadpoolovi), kariéra Jesseho Plemonse po skončení Breaking Bad za pozornost rozhodně stojí. Zahrál si třeba ve druhé řadě seriálového Farga (kde také poznal svou současnou manželku Kirsten Dunst) nebo v úvodní epizodě čtvrté řady Černého zrcadla s názvem USS Callister. Pamatovat si ho navíc můžete i z nedávných filmů jako Black Mass: Špinavá hra, Noční hra anebo Akta Pentagon: Skrytá válka.

Margot Robbie a Jaime Pressly

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Když fanoušci seriálu Jmenuji se Earl před pěti lety vyšli z kina, kde byli zkouknout novinku Martina Scorseseho Vlk z Wall Street, hlavou jim jistě vrtala jedna zapeklitá věc. Dnes už poměrně slavná australská herečka Margot Robbie si je totiž setsakra podobná s Američankou Jaime Pressly, která v seriálovém Earlovi hrála jednu z hlavních postav. Po Vlku z Wall Street nám Margot Robbie v paměti asi nejvíc utkvěla jako Harley Quinn ze Sebevražedného oddílu anebo jako Tonya Harding v životopisném Já, Tonya. Jamie Pressly pak vedle My Name is Earl můžete znát například ze seriálů Máma či z pár epizod Dva a půl chlapa.

Will Arnett a Patrick Wilson

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Tyhle dva usměvavé sympaťáky s vysokým čelem si také leckdo dokáže splést. Will Arnett je známý především díky své dabingové kariéře, když namluvil třeba titulní postavy seriálu BoJack Horseman nebo filmového Lego Batmana, znát ho ale můžete i z hraných projektů jako jsou třeba filmové Želvy Ninja nebo seriál Arrested Development. Patrick Wilson je pak oblíbený herec nejen Zacka Snydera, ale i Jamese Wana. Ze snyderovek se objevil v již zmíněných Strážcích, z wanovek pak hraje titulní roli v jeho hororových sériích Insidious a V zajetí démonů. Takže když přišlo na obsazení jedné z titulních rolí v letošním Aquamanovi, kterého Snyder produkuje a Wan režíruje, Wilson byl prostě opět jasná volba.

Nicholas Hoult a Ed Skrein

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Tito dva herci nejen že si jsou vážně podobní, ale v soukromí jsou to navíc i velmi dobří přátelé. Nicholas Hoult a Ed Skrein si spolu v roce 2015 zahráli ve filmu Kill Your Friends a oba dva mají navíc prsty i ve filmovém světě X-Men, i když každý trochu jinak. Zatímco Hoult v nových dílech této komiksové série pravidelně hraje mladého Hanka McCoye alias Beasta, Skrein si střihl hlavní zápornou roli Ajaxe v prvním Deadpoolovi. Hoult je pak dále známý především z britského seriálu Skins nebo z nejnovějšího Šíleného Maxe, zatímco Skrein si měl sice zahrát v rebootu Hellboye , kvůli kontroverzi ohledně toho, že jeho postava je v původních komiksech Asiat, ale nakonec odstoupil a místo toho se po boku Natalie Dormer objevil v letošním thrilleru In Darkness.

Zachary Quinto a Eli Roth

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Jelikož se Eli Roth v rámci své kariéry ocitá častěji za kamerou spíše než před ní, jeho podobnost se Zachary Quintem není zas až tak nápadná. Jakmile si ale oba pány postavíte přímo vedle sebe, z hlavy už to jen tak nedostanete. Zatímco Quinta můžete znát především ze seriálu Hrdinové nebo jako pana Spocka z nového filmového Star Treku, Roth je převážně režisér, který má za sebou snímky jako Cabin Fever, první dva Hostely anebo i novější Čarodějovy hodiny či remake Přání smrti. Kdyby si ale v něčem občas i nezahrál, na tenhle seznam bychom ho přece dát nemohli, a nejlíp si ho tak pravděpodobně můžete pamatovat jako Žida Baribala z brutální tarantinovky Hanebný pancharti.

Zoe Saldana, Thandie Newton Jada Pinkett Smith

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Nevěděli jsme, která dvojice si je z těchto tří dam podobná nejvíc, tak jsme se rozhodli vybrat všechny tři. Takže hezky zleva doprava: Zoe Saldanu známe převážně z jejích sci-fi rolí (kde je často až k nepoznání), jako jsou například Neytiri z Avataru, Uhura z již zmíněného Star Treku nebo Gamoru ze Strážců Galaxie. Jadu Pinkett Smith (manželku Willa Smithe) si pak můžete pamatovat třeba jako Niobe z druhého a třetího Matrixu nebo Fish Mooney ze seriálového Gothamu. A nakonec je tu i Angličanka Thandie Newton, která vám v paměti asi nejvíc utkvěla jako Maeve Millay z nového Westworldu nebo Val z letošního Sola.

Jeffrey Dean Morgan a Javier Bardem

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Co kdyby byl Javier Bardem Američan? Anebo Jeffrey Dean Morgan Španěl? Pokud si tyhle dva fešáky s řezanou čelistí někdo pletete, za zlé vám to rozhodně mít nemůžeme. Filmografie obou pánů je ale naštěstí pestrá dostatečně na to, aby je šlo od sebe navzájem poměrně dobře odlišit. Bardema si můžete pamatovat třeba jako hlavního záporáka ze Skyfallu nebo Tahle země není pro starý a se svou manželkou Penélope Cruz si zahrál třeba i v Konzultantovi nebo loňském Escobarovi. Oproti tomu Jeffrey Dean Morgan je oblíbený herec režiséra Zacka Snydera. V jeho Strážcích ztvárnil Komedianta a v úvodu Batman v Superman si střihl roli Thomase Waynea, otce samotného Batmana. Z poslední doby si ho ale většina diváků nejlépe pamatuje jako charismatického zlosyna Neagana ze seriálu Živí mrtví.

Tom Felton a Boyd Holbrook

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Když se americký herec Boyd Holbrook objevil jako hlavní záporák v loňském Loganovi, začal si ve stylu Logana Marshalla-Greena budovat pověst „Toma Feltona ve slevě“. Jelikož ale Holbrookova hvězda momentálně stále stoupá (zahrál si třeba hlavní roli i v letošním Predátorovi), zatímco dětská hvězda série o Harry Potterovi, ve které Felton ztvárnil ikonického Draca Malfoye, se objevuje tak akorát v nových epizodách seriálového Flashe, vyvstává tím zajímavá otázka: je Boyd Holbrook skutečně Tom Felton ve slevě, anebo už se naopak z Toma Feltona pomalu stává Boyd Holbrook ve slevě?

Jessica Chastain a Bryce Dallas Howard

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Pravda, dnes už si tyhle dvě sympatické zrzky moc lidí zas až tolik neplete: zatímco Jessica Chastain zářila například v dramatech Případ Sloane, Velká hra či Interstellar (příští rok se jí navíc dočkáme i jako dospělé Beverly Marsh v druhé kapitole hororu To), Bryce Dallas Howard nejen že je aktuální hvězdou blockbusterové série Jurský svět, ale po vzoru svého otce Rona Howarda nyní dokonce i usedne na režisérskou stoličku v předaleké galaxii, kde má režírovat (minimálně) jednu z epizod nového hraného seriálu The Mandalorian. Bývaly ale doby, kdy si spousta diváků obě herečky nechtěně prohazovala, a to dokonce i do takové míry, že na toto téma vznikl fanouškovský „muzikál“ od týmovky legolambs, jejíž další hudební počiny by vám také rozhodně neměly uniknout.

Tom Hardy a Logan Marshall-Green

10 hereckých dvojic, které si klidně můžete splést © TMDB

Tom Hardy ve slevě (discount Tom Hardy)“ se americkému herci Loganu Marshall-Greenovi začalo přezdívat snad už od jeho první větší role ve sci-fi Ridleyho Scotta Prometheus z roku 2012. Letos se však jeho podobnost s charismatickým Britem Tomem Hardym stala ještě o to zajímavější, když si Marshall-Green zahrál v nízkorozpočtovém Upgrade, kde své tělo sdílí s pokročilým počítačovým systémem, zatímco Hardy se objevil ve vysokorozpočtovém Venomovi, kde své tělo sdílí s černým slizem z vesmíru. A i když Upgrade v kinech neměl zdaleka takové tržby jako Venom, u kritiků si vedl řádově mnohem lépe, což samotnému Marshall-Greenovi časem jistě pomůže prorazit v širším hollywoodském povědomí i jako něco víc než jen Hardyho dvojník.

 3 104 zobrazení   37 se líbí
HBO chystá seriál WATCHMEN, co všechno víme? Máme velké shrnutí
HBO chystá seriál WATCHMEN, co všechno víme? Máme velké shrnutí
29.10.2018 11:00:00 | Tipy na film

Příští rok se dočkáme na HBO nové adaptace kultovního komiksu Watchmen - Strážci. Zatím okolo něj panují spíše spekulace, ale podařilo se nám vyšťourat všechny dostupné novinky a všechno jsme pro vás dali dohromady ve velkém preview.

VIDEO: Půjdete na nový Halloween? Máme pro vás shrnutí všech dílů
VIDEO: Půjdete na nový Halloween? Máme pro vás shrnutí všech dílů
21.10.2018 14:00:00 | Tipy na film

Když před 40 lety vstoupil do kin nový Halloween, málokdo čekal, že vrah Michael Myers se dočká takové filmové obliby. Během následujících let vzniklo dohromady 10 filmů, teď vstupuje do kin nový, jedenáctý. Které díly potřebujete vidět a které naopak vynechat? Podívejte se na naše video.

7 nových seriálů na tento víkend - Daredevil, Haunted, Making a Murderer
7 nových seriálů na tento víkend - Daredevil, Haunted, Making a Murderer
19.10.2018 12:00:00 | Tipy na film

Podzimní sezóna nabírá na obrátkách a všichni tři hlavní hráči, Netflix, Amazon a HBO se vytasily s novinkami pro chladnější večery. Osud tomu chtěl, aby v jeden den měly premiéru hned dvě nové řady amerických hororových seriálů, které se natáčely v Česku.

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům
Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům
18.10.2018 20:45:00 | Tipy na film

Pokud patříte mezi milovníky seriálu Přátelé, pravděpodobně už máte v malíčku všechny zajímavosti o seriálu. Od poslední epizody sice uběhlo skoro 15 let, stále se ale dají najít detaily, které roky unikaly i těm největším fanouškům. Přesvědčte se, zda už je všechny znáte.