FB pixel TP pixel
10 největších hereckých objevů v roce 2018 © TMDB

10 největších hereckých objevů v roce 2018

Vedle zavedených hereckých jmen se letos v blockbusterech i menších snímcích ukázaly nové hvězdy, které se možná brzy proslaví i v dalších projektech. V rámci naší série Top 10 se tentokráte zaměříme na deset největších hereckých objevů roku 2018.

Tipy na film Farewell, Herr Schwarz © TMDB

Hannah-John Kamen

Farewell, Herr Schwarz | Německo | 2014 | Dokumenty

Jako první musíme zmínit herečku, která po úspěších na seriálovém poli (Killjoys či The Tunnel) konečně prorazila i ve filmech. Letos se objevila ve třech blockbusterech a zanechala velice dobrý dojem. Nejprve ztvárnila Sofii v adaptaci videohry Tomb Raider, následně zaujala jako pobočnice zlotřilého padoucha Sorrenta ve Spielbergově Ready Player One: Hra začíná a největší i nejvýznamnější part sehrála v komiksovce Ant-Man a Wasp, ve které v roli hlavní antagonistky Ghost představila nový prototyp marvelovských záporáků. Hannah zatím nemá naplnánované žádné nové projekty, rozhodně však svou filmovou kariéru zahájila více než slušně.

 65 %
Boy Interrupted © TMDB

Letitia Wright

Boy Interrupted | USA | 2009 | Dokumenty | Společnost

I když se podle Britské akademie zařadila mezi nejslibnější nováčky už v roce 2016, pořádný kariérní průlom se jí povedl až letos. Role Shuri, wakandské princezny v Marvel Cinematic Universe filmech jako Black Panther a Avengers: Infinity War, jí přinesla popularitu a Letitia už nyní patří mezi marvelovské stálice, přičemž svou roli si zopakuje i v chystaném Avengers: Endgame. Vedle Marvelu se letos objevila i v thrilleru Cizinec ve vlaku a sci-fi Ready Player One: Hra začíná. Guayanskou rodačku pak brzy uvidíme i v chystané sci-fi Hold Back the Stars.

 80 %
© TMDB

Winston Duke

Patrně nejznámější současný rodák z malé ostrovní země Trinidad a Tobago se v minulých letech ukázal v seriálech Lovci zločinců a Taková moderní rodinka, pořádnou rolí pro něj byl až M'Baku, král Jabarianů ve filmu Black Panther. Tato role mu otevřela dveře do světa velkých filmů a kromě jejího reprízování v týmovkách Infinity War a Endgame jej brzy uvidíme v Peeleově hororu Us, kde se znovu sejde s panteří kolegyní Lupitou Nyong'o.

Crystal Swan © TMDB

Jorge Lendeborg Jr.

Crystal Swan | Bělorusko | 2018

Po menších rolích ve Spider-Man: Homecoming a Medvědu Brigsbym se mladý a nadějný herec z Dominikánské republiky letos skvěle zapsal filmem Já, Simon, který vypráví o problémech mladého gaye, v němž ztvárnil jednoho z nejbližších přátel hlavního hrdiny. Nyní v kinech září jako společník hrdinky Charlie v novém transformeřím spektáklu Bumblebee.

 70 %
Sledovat Online na Google Play  Google Play | od 8. 3. 2022
The 8-Tomb Village © TMDB

Zazie Beetz

The 8-Tomb Village | 1996

I když ve třech sezónách bavila diváky jako Van v úspěšném a oceňovaném seriálu Atlanta, velké filmové role se jí vyhýbaly. Loni se sice mihla v thrilleru Geostorm: Globální nebezpečí, ten však nepatřil mezi kdovíjaké hity. Rok 2018 jí však přihrál roli mutantky Domino ve filmu Deadpool 2, která ze Zazie udělala hvězdu takřka přes noc. V září se následně ukázala v komediální fantasy kriminálce Slice a následně přeběhla od Marvelu k DC, přičemž v prvním snímku labelu DC Black Joker ztvární svobodnou matku Sophie Dumond, jež bude pro zrod gothamského prince zločinu velice důležitá.

Zorki © TMDB

Rohan Chand

Zorki

I když se už v několika snímcích objevil (Jumanji: Vítejte v džungli!, Jack a Jill), pořádnou hlavní roli získal až letos. A to ne ledajakou. Zahrál si totiž jednu z nejpopulárnějších literárních postav vůbec, Kiplingova Mauglího. V Serkisově adaptaci Knihy džunglí podal velice přesvědčivý výkon a zaujal nakonec mnohem více, než kolega Neel Sethi ve Favrerauově snímku z roku 2016. Doufejme, že se Chand na plátně bude objevovat poněkud časteji, než zmíněný Sethi, který od svého výletu do džungle v žádném filmu nehrál.

Ejaculation © TMDB

Yahya Abdul-Mateen II

Ejaculation | Německo | 2014

Svou kariéru pořádně rozjel až loni a ukázal se ve filmech Pobřežní hlídka a Největší showman. Následně neuspěl při castingu filmu Solo: Star Wars Story a v boji o roli Landa Calrissiana se musil sklonit před Donaldem Gloverem. I když nezískal místo v jedné frančíze, James Wan jej obsadil do svého komiksového debutu Aquaman, ve kterém Yahya ztvárnil padoucha Black Mantu. Brzy jej pak uvidíme v seriálové verzi komiksové legendy Watchmen a doplní Winstona Dukea v hororu Us.

 50 %
© TMDB

Erin Kellyman

Role ve Star Wars buď kariéru herce nakopnou, jako tomu bylo v případě Harrisona Forda, druhou možností je však následný úpadek, o kterém ví své Hayden Christensen. Jaký osud potká mladou nadějnou herečku Erin Kellyman zatím nevíme, svou rolí Enfys Nest ve vesmírné kovbojce Solo: Star Wars Story si však řekla o pozornost, proto nebylo divu, když se posléze objevila i v nové seriálové adaptaci Bídníků, kde ztvárnila Éponine Thénardier. Schválně, kam se v budoucnu ještě dostane.

© TMDB

Henry Golding

Jednou z letošních nejúspěšnějších komedií byl snímek Crazy Rich Asians, ve které zazářil malajský herec Henry Golding, který donedávna působil jako moderátor různých pořadů a o herecké kariéře nechtěl ani slyšet. Jeho působivý debut v úspěšné komedii, ve které ztvárnil Nicka Younga, jej vynesl na vrchol popularity a povedla se mu rovněž dramatická Nebezpečná laskavost, kde zazářil po boku Blake Lively a Anny Kendrick. Nyní pod režijním vedením Paula Feiga natáčí snímek Last Christmas, ve kterém jej doplní Emilia Clarke a Emma Thompson.

© TMDB

Yalitza Aparicio

Cuaronův osobní snímek Roma, který vypráví o mladé služebné ve středostavovské mexické rodině, zaujal kritiky po celém světě a zabojuje si i o Zlaté glóby. Z jeho obsazení, které se skládalo víceméně z novíčků, vybíráme Yalitzu Aparicio, představitelku hlavní role Cleo. Zda se ale indiánská herečka bude řemeslu věnovat i nadále zatím není známo.

 333 zobrazení   5 se líbí
13 nenápadných filmů roku 2018
13 nenápadných filmů roku 2018
19.12.2018 6:00:00 | Tipy na film

Měly dobré recenze, ale moc diváků na ně nepřišlo. Uspěly na festivalech, ale mimo ně jim to nevyšlo. To není záměrný rým, ale osud mnoha letošních filmů, které jsou skvělé, ale nedoceněné. Takzvaných skrytých klenotů jsme pro vás vybrali rovnou třináct. Tak snad to pro vás při výběru, co si večer pustit, bude šťastné číslo.

10 nejlepších online filmů roku 2018
10 nejlepších online filmů roku 2018
18.12.2018 10:00:00 | Tipy na film

Není žádným tajemstvím, že filmová kvalita nemíří vždy na filmová plátna. Od toho jsou tu ale různé online servery, které dnes nabízí katalog natolik bohatý, že je radost se jím přebírat. Ohlédli jsme se proto za uplynulým rokem a sestavili desítku filmů, které se do kin sice nedostaly, nyní si je však můžete s chutí užít online kdykoli se vám zamane.

15 nejlepších seriálových návratů roku 2018
15 nejlepších seriálových návratů roku 2018
18.12.2018 | Tipy na film

Ještě jste nezačali koukat na osvědčené seriálové hity posledních let, protože jste čekali, zda se povede nejen první řada? Tady je výběr těch nejlepších věcí online, které novými díly potvrdily, že stojí za to s nimi strávit více času.

RECENZE: Cuarón zase cílí na Oscary. Jeho Roma je fantastický film o nás všech.
RECENZE: Cuarón zase cílí na Oscary. Jeho Roma je fantastický film o nás všech.
17.12.2018 | Tipy na film

5 let po oscarovém úspěchu s Gravitací se režisér Alfonso Cuarón vrací s osobním příběhem z Mexico City 70. let. Jak dopadl film, který patří mezi nejočekávanější netflixovské novinky roku 2018 a poprvé se také v omezeném počtu hraje v našich kinech?