FB pixel TP pixel
8. řada GoT málem obsahovala souboj zlovlků s drakem Nočního krále © TMDB

8. řada GoT málem obsahovala souboj zlovlků s drakem Nočního krále

Byť to asi fanoušci Hry o trůny neví, byli okradeni o bitvu mezi 50 zlovlky a nemrtvým Viserionem. Každý by určitě dokázal vyjmenovat hned několik věcí, které mu v závěrečných dílech chyběly. Teď se ale navíc začínáme dozvídat, co všechno v seriálu skutečně navíc bylo, ale nakonec to tvůrci zařízli.

Filmové novinky

Bitva zlovlků se měla odehrát během epizody The Long Night, což na jednu stranu znamená, že i kdyby tam nakonec byla, řada fanoušků by ji stejně neviděla. Režisér Miguel Sapochnik se už po první kritice snažil bránit své rozhodnutí ponechat Bitvu o Zimohrad temnou. Nyní bude fanouškům Hry o trůny možná muset vysvětlovat další své rozhodnutí, neboť přiznal, že z bitvy nakonec vynechal obrovské střetnutí zahrnující smečku zlovlků. „Udělali jsme spoustu věcí, které by diváci zřejmě moc rádi viděli. Útok zlovlků a podobné šílenosti. V určitou chvíli si ale řeknete '50 zlovlků útočících na nemrtvého draka nedělá dobrý díl'“ (ehm, v kontextu celého dílu by to pravděpodobně byl jeden ze zlatých hřebů, pozn. red.).

Sapochnik už však nevyjasnil, odkud by se těch 49 zlovlků mimo Ducha vzalo. A když se podíváme, jaké problémy byly s tím, aby se v poslední řadě objevil aspoň jeden zlovlk, je pravděpodobné, že k zamítnutí této scény došlo i z finančních důvodů. Třetí díl byl už tak napěchovaný akcí a dostat do něj tak velkou CGI potyčku by byl oříšek. Sapochnik zároveň přiznal, že se scenáristy a showrunnery Davidem Benioffem a D. B. Weissem často vedl spory o to, jak budou bitvy vypadat. „Dave a Dan mířili k cílové čáře a byli ve svých očekáváních vůči nám neúprosní. Jejich mantra k nám byla 'zřejmě nás to zničí, ale bude to skvělé', na což jsme my odpovídali 'Ne, pokud neubereme, opravdu nás to zničí'. Pokud šlo o to, jak mají věci vypadat, byli neúprosní 'Ne, chceme tohle a chceme tohle'. Zároveň se objevovaly momenty, kdy jsme si uvědomili, že některé věci nejsme schopni fyzicky udělat, ale jiné zase ano“.

8. řada GoT málem obsahovala souboj zlovlků s drakem Nočního krále © TMDB

Režisér, který stojí za třetím a pátým dílem neboli za oběma velkými střetnutími z poslední řady, již dříve popsal, že jeden z velkých konfliktů vedl s Benioffem a Weissem ohledně průběhu Bitvy o Zimohrad. Sapochnik chtěl totiž dle svých slov zabít všechny. „Chtěl jsem zabít všechny. Chtěl jsem zabít Joraha během útoku jízdy na začátku. Byl jsem připraven zabít úplně každého. Chtěl jsem, aby to bylo kruté a divák si po prvních 10 minutách řekl 'aha, tady končí sranda, kdokoliv může zemřít', ale David a Dan nechtěli. Měli jsme kvůli tomu dost sporů.“ Podle režiséra mu tvůrci seriálu neustále dělali jakousi „vizuální policii“ a veškeré výstřelky mimo scénář okamžitě zamítali.

S výsledkem možná nakonec byli spokojeni, ale to samé nelze říct o fanoušcích, kteří se po kritice uchýlili k petici vyzývající HBO, aby poslední řadu Hry o trůny natočila znovu s „kompetentními scénáristy“. V době psaní tohoto textu má petice téměř 1,65 milionu podpisů. Jediným, kdo se zatím za 8. řadu Hry o trůny veřejně omluvil, byl Jon Snow:

 285 zobrazení   17 se líbí
Finální trailer Stranger Things slibuje ultimátní boj o všechno
Finální trailer Stranger Things slibuje ultimátní boj o všechno
21.06.2019 9:05:00 | Filmové novinky

Do premiéry třetí řady Stranger Things zbývají jen 2 týdny a Netflix konečně ukázal dějové zákruty završení (?) ságy o Eleven a příšerách z Upside Down.

VIDEO: Rekapitulace první řady zamotané pecky Dark
VIDEO: Rekapitulace první řady zamotané pecky Dark
21.06.2019 | Filmové novinky

Dnes má na Netflixu premiéru druhá řada mysteriózního seriálu Dark. Protože od premiéry té první uplynula už pěkně dlouhá doba a seriál je opravdu zamotaný, připravili jsme pro vás stručnou rekapitulaci předchozího děje. Doporučujeme jen těm, kdo opravdu už seriál viděli, budeme prozrazovat všechny zásadní zvraty.

Nudí vás marvelovky? Komiksárna The Boys láká v traileru na brutální jatka
Nudí vás marvelovky? Komiksárna The Boys láká v traileru na brutální jatka
20.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Na frajerské, žánr ohýbající a drsné komiksové adaptace rozhodně nemá patent jen Netflix. Se svým kouskem do mlýnku na maso přichází i Amazon, jenž na své službě Prime uvede již za měsíc vizuálně a stylově natřískanou flákotu The Boys v hlavní roli s Karlem Urbanem alias Soudcem Dreddem!

The Umbrella Academy zahájila natáčení 2. řady pohledem do zákulisí
The Umbrella Academy zahájila natáčení 2. řady pohledem do zákulisí
20.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Nečekaný loňský komiksový hit The Umbrella Academy, který Netflixu pomohl zažehnat obavy z ukončení spolupráce s Marvelem, má dokončený scénář a přípravné fáze k druhé sérii. Nic tak nebránilo svolat štáb a v těchto dnech konečně rozjet natáčení.