FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec už bude online. Dorazí 2 měsíce po uvedení v kinech © 20th Century Studios

Nový Vetřelec už bude online. Dorazí 2 měsíce po uvedení v kinech

Hororová sci-fi série Vetřelec se v srpnu úspěšně vrátila do kin s povedeným pokračováním Vetřelec: Romulus. Nyní studio Disney oznámilo, kdy bude snímek Fedeho Alvareze k dispozici na digitálních platformách.

Filmové novinky 27. 9. 2024 15:45 | Filmové novinky

Vetřelec: Romulus režiséra Fedeho Álvareze zahájil svou úspěšnou jízdu světovými kiny 16. srpna a do dneška se mu podařilo globálně nastřádat úctyhodných 342 milionů dolarů. Ačkoli nový Vetřelec, v němž si hlavní roli zahrála vycházející hvězda Cailee Spaeny, stále běží v některých kinech, fanoušci už netrpělivě vyčkávají, kdy bude snímek online. Romulus by si měl oběhnout klasické distribuční kolečko, nejprve bude dostupný na placených TVOD službách, poté se objeví na digitálních nosičích a nakonec dorazí i na streamovací platformu Disney Plus, pod níž hororová série od studia 20th Century spadá. A nyní mediální korporát s myšákem v logu konečně prozradil, že Romulus bude dostupný na digitálních platformách jako Google Play, Rakuten nebo Apple TV od poloviny příštího měsíce, a to konkrétně od 15. října.

Datum uvedení na Disney+ zatím oficiálně prozrazeno nebylo. Ale po vzoru jiných titulů studia Disney jako například Království Planeta opic, můžeme předpokládat, že mezi digitálním a streamovacím vydáním uplyne asi měsíc. To by znamenalo, že Vetřelec: Romulus by měl být ke zhlédnutí na Disney+ pravděpodobně někdy od poloviny listopadu. Na Rotten Tomatoes má snímek v tuto chvíli 80 % kladných recenzí, divákům se Romulus líbí ještě více, když mu na serveru udělují 85 %. Alvarezovo pokračování je většinově chváleno jak kritiky, tak diváky za to, že ctí atmosféru prvního filmu z roku 1979, myslí na fanoušky celé série, ale zároveň přidává nové prvky do vetřelčího univerza.

Zdroj: Digital Spy

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  56 se líbí
John Wick je zpátky! V prvním drsném traileru mentoruje prokletou Balerínu
John Wick je zpátky! V prvním drsném traileru mentoruje prokletou Balerínu
26.09.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Po dlouhém čekání se fanoušci série John Wick a jejího světa dočkají dalšího příspěvku. Po seriálovém Continentalu a čtvrtém filmu se samotným Wickem přichází Balerína v podání Any de Armas, která se naplno pouští do světa nájemných zabijáků. A John u toho nebude chybět.

První trailer The Last of Us 2 je tady! Epická apokalypsa vás donutí k slzám
První trailer The Last of Us 2 je tady! Epická apokalypsa vás donutí k slzám
26.09.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Druhá řada seriálového fenoménu The Last of Us se blíží a první trailer od HBO slibuje ohromné věci. Kdo hrál herní předlohu, toho potěší naprostá věrnost herní předloze, což zároveň znamená hromadu silných emocí, které ve vás vyvolá už píseň Future Days od Pearl Jam, která zní celou dobu na pozadí.

Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl
Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl
25.09.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Populární herec Henry Cavill sice již není Supermanem a dobrovolně odešel i od ztvárnění Geralta z Rivie ze ságy Zaklínač, nedostatkem práce ale netrpí. Naposledy se objevil ve snímku Operace Poštmistr, který v kinech sice propadl, v online prostoru ale slaví globální úspěch.

Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
25.09.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti nalezneme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.