FB pixel TP pixel
Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem © Netflix

Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem

Na Netflix dorazil další velký hit z Jižní Koreje a potvrdil, že Hra na oliheň nebyla žádnou náhodou, ale potvrzením zvyšujícího se zájmu o popkulturu přicházející z této destinace.

8. 2. 2022 14:00 | Streaming novinky

Jihokorejská populární tvorba se v globálním měřítku těší větší a větší oblibě, netflixovský hit Hra na oliheň ovšem i tak naprosto překvapivě a bezprecedentně rozdrtil všechnu konkurenci a vzal svět útokem, když si o této kruté sociální satiře povídali prakticky všichni. Hra na oliheň nakonec v měřeních Netflixu dosáhla za prvních 28 dní ohromujících 1,6 miliardy zhlédnutých hodin, když druhým v pořadí jsou podle oficiálního webu streamovací služby Bridgertonovi s „pouhými“ 625 miliony hodinami. Bylo proto zajímavé sledovat, jak se bude dařit dalším titulům vzešlým z této východoasijské země a jestli Netflix dokáže tohoto zvýšeného zájmu využít.

Na konci ledna se dočkala premiéry dvanáctidílná zombie vyvražďovačka All of Us are Dead, která vypráví o škole, kde se rychle roznáší zombie virus a studentům nezbývá nic jiného než bojovat o život a snažit se utéct. Již v minulosti, například s titulem Vlak do Pusanu, Jihokorejci ukázali, že jim tento žánr není cizí a dané téma určitě potenciál přitáhnout davy má, což se nakonec potvrdilo i ve statistikách streamera. All of Us Are Dead získal týden od premiéry 124 milionů zhlédnutých hodin a v americkém žebříčku se probojoval na první místo deseti nejsledovanějších titulů. Korea se tak, jak informuje deník Deadline, stala první zemí, kde se na vrcholu americké denní Top 10 umístilo několik seriálů v jiném než anglickém jazyce, a potvrdila tak trend nejžhavějšího dodavatele obsahu, který umí být přitažlivý nejen pro lokální publikum, ale i pro globální trhy. To potvrzuje i statistika, která hlásí, že zájem o k-dramata na Netflixu v letech 2019 až 2021 vzrostl v USA o více než 200 %.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
4. 2. 2022 11:00:00 | Streaming novinky

Velká konkurence na poli streamování donutila dvě velké společnosti spojit síly a na evropský trh uvedou platformu pojmenovanou SkyShowtime. Letos se tak český divák krom Disney+ a HBO Max dočká další velké streamovací služby.

Konečně! HBO MAX se v Česku spouští 8. března. Známe i cenu
Konečně! HBO MAX se v Česku spouští 8. března. Známe i cenu
1. 2. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Bylo to napínavé skoro do poslední chvíle, ale konečně známe přesné datum. 8. března k nám oficiálně přijde HBO MAX, které nahradí současnou HBO videotéku HBO GO. Co nového přinese a proč se na ni těšit?

Další úspěch Marvelu: Nový drsný hrdina trhá rekordy ještě před premiérou
Další úspěch Marvelu: Nový drsný hrdina trhá rekordy ještě před premiérou
1. 2. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Marvel v posledních letech vládne kinům a v loňském roce se prostřednictvím streamovací služby Disney+ rozhodl ovládnout i seriálový svět. Zatím se mu to daří, neboť zájem o nové seriály je enormní. Zvláště pak o novinku Moon Knight.

Hit Netflixu s DiCapriem přepsal tabulky sledovanosti. Vrchol ale nedobyl
Hit Netflixu s DiCapriem přepsal tabulky sledovanosti. Vrchol ale nedobyl
31. 1. 2022 14:00:00 | Streaming novinky

Satirické drama K zemi hleď s Leonardem DiCapriem si o Vánocích na Netflixu odbylo premiéru a ihned útočilo na pozici nejsledovanějšího snímku, které dosud opanovala akční komedie Red Notice. Jak souboj nakonec dopadl?