FB pixel TP pixel
Ant-Man 3 je konečně online i v Česku. Kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě? © Marvel Studios

Ant-Man 3 je konečně online i v Česku. Kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě?

Do kin se blíží očekávaná nová marvelovka Strážci Galaxie: Volume 3, což je ideální příležitost pro komiksové studio Marvel přihřát si polívčičku a konečně divákům nabídnout online i předchozí blockbuster s Ant-Manem. Ten ale hodně zklame předplatitele Disney Plus.

18. 4. 2023 14:00 | Filmové novinky

A je to skutečně tady. Jak už jsme informovali v nedávném článku, hollywoodský obr Disney mění svou strategii distribuce filmů na streamovací službu Disney Plus a razantně utahuje dříve povolené kohoutky. Po druhém Avatarovi totiž i Ant-Man a Wasp: Quantumania míří online nejprve na TVOD služby iTunes, Google Play a Rakuten, a teprvé posléze bude dostupný na SVODu Disney Plus, kde datum premiéry stále není vůbec oznámeno. Jedná se o naprostý odklon od dosavadní pocovidové praxe, která pracovala s mnohem rychlejším uvedením právě na Disneyho vlastní platformě.

Disney Plus nebude exkluzivní

Ostatně připomeňme si, že zatímco marvelovky Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Thor: Láska jako hrom byly uvedeny na Disney Plus už po 45 a 60 dnech, Black Panther: Wakanda nechť žije se dočkal uvedení až po 81 dnech. Disney tak postupně odkládal premiéry na Disney Plus podle toho, jak se zlepšovala pocovidová situace v USA i ve světě a nyní se de facto vrací k tradičnímu modelu distribuce, který v rámci domácí zábavy upřednostnil klasický TVOD, poté fyzické nosiče a teprve až poté směřoval obsah na SVOD. Bude tedy rozhodně zajímavé sledovat, jaký vliv bude mít tato strategie na nárůst předplatitelů, protože bez exkluzivního uvedení filmů od Marvelu Disneymu mizí další velké lákadlo, které mění za rychleji nahromaděné dolary.

Prezident Disney Bob Iger však tyto změnil anoncoval již pár týdnů zpět, kdy ve svých prohlášení naznačoval, že si studio uvědomuje, že streamovací byznys založený na exkluzivitách není ani zdaleka tak rentabilní, jak se ještě během covidu myslelo. Disney Plus má do budoucna dokonce utlumovat množství vytvářeného nového obsahu a pokud Disney skutečně prodá službu Hulu, bude mít jeho rodinnější platforma problém i s dospělým obsahem. Protože ten se přebírá primárně právě z Hulu.

Nejlepší kvalita na iTunes

Ale zpátky k Ant-Manovi. Toho si aktuálně sice nepřehrajete na Disney Plus, máte ale tři možnosti. Nejlepší je tradičně iTunes, kde je film dostupný ke koupi za 329 Kč (půjčení bude aktivované až v rámci týdnů), za což dostanete film ve 4K, s Dolby Vision a Dolby Atmos. To znamená tím nejlepším, co je aktuálně kromě 4K Blu-rayů v rámci domácí zábavy možné. Alternativou je Google Play za 340 Kč, kde už budete tratit na obrazové i zvukové kvalitě. Případně Rakuten za 329 Kč, kde je film rovněž dostupný ve 4K. Všechny tři platformy nabízí tituly i s českým dabingem a titulky. V případě dabingu už ale nedostanete nejlepší kvalitu prostorového zvuku. Nikde bohužel není dostupná verze IMAX Enhanced, která zůstává trumfem uvedení na Disney Plus. Snad alespoň tuto dosavadní praxi Disney nezruší.

Zdroj: Digital Spy

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejžhavější seriál roku vám vystřelí tepovku do maxima. Trailer je naprosto božský
Nejžhavější seriál roku vám vystřelí tepovku do maxima. Trailer je naprosto božský
18.04.2023 9:00:00 | Filmové novinky

Režisér Sam Levinson a hudebník The Weeknd připravili pro HBO maximální laskominu, která potěší snad každého fanoušku seriálu Euforie. Znovu nás totiž uvrhne do komplikovaného života mladých, tentokrát skrze optiku ďábelského hudebního byznysu. Kvality nového seriálu potvrzuje i exkluzivní předpremiéra.

Teorie velkého třesku dostane nový seriál. Návrat hvězd není vyloučen
Teorie velkého třesku dostane nový seriál. Návrat hvězd není vyloučen
18.04.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Pokud vám chybí populární nerdí parta ze seriálu Teorie velkého třesku, určitě vám udělá radost zpráva, že se připravuje nový seriál z prostředí tohoto megaúspěšného sitcomu. Pravděpodobný je i návrat původních hrdinů.

Seriál Iveta se vrací s druhou řadou. Trailer ukazuje devadesátky, Štaidla i Gotta
Seriál Iveta se vrací s druhou řadou. Trailer ukazuje devadesátky, Štaidla i Gotta
17.04.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Voyo už na květen chystá očekávaný návrat seriálového hitu Iveta. Tentokrát se přesuneme do období největší slávy Ivety Bartošové, když s ní prožijeme divoká devadesátá léta a její klopotný vztah s Ladislavem Štaidlem.

Nenápadné akční sci-fi ohýbá v traileru realitu. První recenze slibují zábavnou jízdu
Nenápadné akční sci-fi ohýbá v traileru realitu. První recenze slibují zábavnou jízdu
17.04.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Rodriguez si po akčním sci-fi Alita: Bojový anděl nejprve odskočil na Netflix s dětskou jízdou Můžeme být hrdinové a nyní nabídne konečně zase něco pro dospělé publikum. Jeho zdánlivě nenápadné sci-fi o moci hypnózy je podle prvních recenzí solidní akční podívanou.