FB pixel TP pixel
Nová hrozba pro Netflix: Apple spojuje síly s konkurencí, utrpí však technická kvalita © Apple TV+

Nová hrozba pro Netflix: Apple spojuje síly s konkurencí, utrpí však technická kvalita

Co se avizovalo před pár měsíci, to se již brzy stane skutečností. Původní filmy a seriály z nabídky Apple TV+ se objeví také v nabídce české verze služby Canal+, a to už od února příštího roku. Canal+ s touto novinkou zavádí nový balíček.

Streaming novinky

Je to už téměř osm měsíců, co jsme psali o propojení streamovacích služeb Apple TV+ a Canal+. Původně to vypadalo jako zbožné přání, kdy Česko bude na mapě tohoto spojení jako obvykle až mezi posledními, ale dohoda je nakonec rychlejší, než se zdálo. Od 1. února 2024 totiž k propojení dojde i na českém Canal+ a filmy či TV seriály značky Apple TV+ se tak objeví i pro předplatitele Canal+. Samostatná služba Apple TV+ bude samozřejmě dál pokračovat, pokud si navíc pořídíte nové zařízení Apple TV, stále máte nárok na 3 měsíce zdarma si službu vyzkoušet. Toto spojení však mohou využít ti, kdo chtějí mít právě Canal+, ať už protože využívají satelitní či kabelovou službu Skylink nebo jsou velkými fanoušky sportovních přenosů, kterých právě Canal+ nabízí vrchovatě.

Nové nastavení cen

Samotné změny ale nebudou zadarmo. Dnes předplatné Canal+ stojí 189 Kč, od 1. února 2024 zdraží základní předplatné na 239 Kč. V něm kromě samotné streamovací služby s několika stovkami pořadů najdou také předplatitelé přístup k televizním stanicím Canal+ (Action, Sport, Sport 2) a také stanicím značky Filmbox (Stars, Premium, Extra, Family), která pod konglomerát Canal+ spadá. Streamovací služba Filmbox Live překvapivě stále zůstává samostatně. Kdo chce poté mít i pořady Apple TV+, tedy seriály jako Nadace, Ted Lasso či Silo, musí si pořídit dražší balíček, který bude stát už 289 Kč. V něm se tedy objeví navíc jen původní pořady Apple TV, kterých je aktuálně cca 150 a jsme moc zvědaví, zda tam budou hned i novinky jako jako třeba Monarch: Odkaz monster. Je však jisté, že vzhledem k možnostem stávající platformy Canal+ zapomeňte na 4K kvalitu.

Tato hezká nabídka bude platit v první řadě pro přímé zákazníky či pro ty, kteří si pořídili službu přes operátora Skylink (či spřízněný freeSat). Naopak pokud jste se coby zákazníci T-Mobile radovali, že s nedávno spuštěným rozšířením o Canal+ v jejich televizní platformě Magenta získáte za stejnou cenu i Apple TV+ pořady, tak se neradujte. Knihovna Canal+ skrz T-Mobile zůstane tak jak je a Apple TV+ budete muset mít zatím samostatně. Není ale vyloučeno, že u operátorů dojde k dalšímu balíčkování. Ostatně celá aktuální situace ukazuje, že se trh začíná čím dál tím víc konsolidovat a dříve ostré hranice mezi jednotlivými službami se začínají vytrácet a platí, že když jde o dobrý byznys, každý bude spolupracovat s každým.

Zdroj: MediaGuru / Lupa.cz

Prima+ před Vánoci poprvé zlevňuje, ušetřit lze i několik stovek korun. Zisk slevy je ale porodem
Prima+ před Vánoci poprvé zlevňuje, ušetřit lze i několik stovek korun. Zisk slevy je ale porodem
05.12.2023 18:15:00 | Streaming novinky

Streamovací služba televize Prima odstartovala letos v únoru a těsně před Vánoci se konečně dočká první slevové akce, která má za úkol nabrat stovky a možná tisíce nových předplatitelů. Primě se přitom obecně uživatele nabírat daří. Množství uživatelů rostlo letos rychleji, než televize sama čekala.

Stahovači filmů pláčou. Ulož.to musí skončit s veřejným sdílením souborů
Stahovači filmů pláčou. Ulož.to musí skončit s veřejným sdílením souborů
26.11.2023 14:00:00 | Streaming novinky

Zatímco filmoví distributoři (a nejen oni) slaví, internetoví stahovači pláčou a hledají alternativy. Zhruba takový je výsledek oznámení úložiště Ulož.to, že končí s veřejným sdílením souborů.

Disney+ konečně roste počet předplatitelů. Přesto zvažuje výprodej filmů i seriálů
Disney+ konečně roste počet předplatitelů. Přesto zvažuje výprodej filmů i seriálů
09.11.2023 11:10:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých hráčů, konglomerát Walt Disney, reportuje aktuálně kvartální výsledky. A překonal všechna očekávání - počet předplatitelů Disney+ narostl, příjmy se daří navyšovat také, náklady zmenšovat a ztráty umazávat. Šéf Robert Iger se vyhnul pořádnému problému, ale v očišťování společnosti zdaleka nemá vyhráno.

Krize HBO pokračuje. Masivně ztrácí předplatitele, nové jméno a obsah spíš škodí
Krize HBO pokračuje. Masivně ztrácí předplatitele, nové jméno a obsah spíš škodí
08.11.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Dnes je den pravdy, dvě velká studia oznamují svoje kvartální výsledky. Jako první šel s kůži a čísly na trh konglomerát Warner Bros Discovery a neměl dobrou zprávu. Počet předplatitelů služby (HBO) Max klesl už druhé čtvrtletí po sobě. Zlepšuje se sice finanční situace, ale krize u Warnerů rozhodně nekončí.