FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají © 20th Century Studios

Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají

Studio Disney si připravilo řadu nepříjemných zpráv, když odhalilo data nových premiér svých očekávaných filmů. Milým překvapením je, že se nyní počítá s novým Vetřelcem i pro kina. Naopak fanoušci Avatara si na nové díly počkají. V případě čtvrtého a pátého filmu jde o několik let navíc.

13. 6. 2023 18:45 | Filmové novinky

Disney představil nový plán premiér a nezdá se, že by ho ovlivňovala jen aktuální stávka scenáristů. Disney kupříkladu na 27. června 2025 oznámil premiéru hrané verze snímku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, největší radost ale mají fanoušci temných sci-fi, kteří se nakonec dočkají nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus dokonce i v kině. Snímek režiséra Fede Álvareze totiž dostal nečekané datum uvedení 16. srpna 2024 a je oficiálně označován jako Alien Event Movie. Znamená to snad omezené uvedení v kinech? Nebo prostě fakt, že je film v rozpracované verzi natolik dobrý, že mu Disney hodlá dopřát maximální péči a vytěžit z něj dolary i v kinech? Zatím si nejsme stoprocentně jistí, ale držme si palce, aby šlo o globální release.

Naopak velký smutek čeká fanoušky ságy Avatar. Dvojka z letošního prosince obnovila zájem o dálavy překrásné Pandory a těšili jsme se, že nyní zavítáme do společnosti Na'vi každé dva roky. Jenže nyní je všechno jinak. Na Avatar 3 kupříkladu nebudeme čekat jen rok a půl, ale ještě o rok déle. Snímek totiž mění datum premiéry z prosince 2024 na 19. prosince 2025. A pak přichází ta největší rána. Avatar 4 a 5 se totiž posunou rovnou o tři roky. Avatara 4 se tedy nedočkáme v prosinci 2026, ale až 21. prosince 2029. Avatar 5 pak nedorazí v roce 2028, ale až 19. prosince 2031. To už bude mít James Cameron 77 let a diváci, kteří viděli první film v 10 letech, uvidí konec příběhu ve svých 32 letech. Taky si najednou připadáte staře?

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejambicióznější sci-fi seriál současnosti se vrací. Trailer srší velkolepostí
Nejambicióznější sci-fi seriál současnosti se vrací. Trailer srší velkolepostí
13.06.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Léto u televizních obrazovek by mohlo stát za to. Jedním z tahounů chce být i streamovací služba Apple TV+, která předvedla zřejmě definitivní trailer na druhou řadu ambiciózního sci-fi Nadace. Nic podobně velkolepého a plného kreativních ambicí během prázdnin pravděpodobně neuvidíme.

Takhle se zrodil Nolanův Batman. Podívejte se na skvělý herecký test Christiana Balea
Takhle se zrodil Nolanův Batman. Podívejte se na skvělý herecký test Christiana Balea
13.06.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Batman začíná z roku 2005 znamenal renesanci netopýřího hrdiny a položil základy jedné z nejlepších komiksových trilogií všech dob. Otázkou zůstává, zda by se to Christopheru Nolanovi povedlo, kdyby netrefil klíčový casting Bruce Waynea/Batmana, kterého nakonec ztvárnil Christian Bale. Testovací záběry ukazují, že byl jasnou volbou.

Netflix rozjel týden velkých novinek. Přidal Venom 2 a chystá sci-fi, akci i romantiku
Netflix rozjel týden velkých novinek. Přidal Venom 2 a chystá sci-fi, akci i romantiku
12.06.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Streamovací obr Netflix má před sebou jeden z největších týdnů za poslední měsíce. Hned v pondělí odstartoval komiksovým hitem Venom 2, chystá ale i další díl Vyproštění a jiné novinky. Mimo jiné temnou sci-fi a historickou romanci. Dočkají se i milovníci přírody.

Marigold ve třetí řadě Zaklínače nebude jen šaškem. Konečně má důležitější roli
Marigold ve třetí řadě Zaklínače nebude jen šaškem. Konečně má důležitější roli
12.06.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Jednou z nejoblíbenějších postav seriálového Zaklínače je určitě Marigold v podání Joey Bateyho. Ten nyní prozradil, že neomalený bard ve třetí řadě Zaklínače sehraje větší roli a bude víc než jen komickou postavou.