FB pixel TP pixel
Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující © Netflix

Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující

Před 5 lety Netflix uvedl sci-fi horor V pasti se Sandrou Bullock a nečekaný hit se šířil éterem jako lavina. Nyní se chystá na streamovací službu pokračování, které nás zavede do mimozemšťany sužované Barcelony. Netflix dokonce ukázal první trailer.

9. 5. 2023 17:15 | Filmové novinky

V roce 2018 zaujal horor V pasti konceptem mimozemské invaze, kdy se záhadné entity rozhodly vyhubit lidstvo tím, že při pohledu na ně každého donutí k sebevraždě. Lidé si tak rychle začali nasazovat šátky přes oči a doufali, že je nepřítel nedokáže přemluvit k jejich sundání například tím, že začne mluvit hlasem jejich blízkých. Skličující podívaná měla v hlavní roli Sandru Bullock, která se snažila přežít společně s malých chlapcem, dívkou a ptáčky v kleci signalizujícími nebezpečí. Za režií filmu stála Susanne Bier a dodnes jde o třetí nejsledovanější film Netflixu všech dob, který zaznamenal 282 milionů zhlédnutých hodin a překonaly ho jen filmy Red Notice a K zemi hleď!.

Již 14. července nás čeká vskutku nečekané pokračování, když Netflix oznámil vznik projektu V pasti: Barcelona, který nás zavede do španělské metropole v prvních dnech útoku. Čekat tedy můžeme nové postavy, nové lokace, ale stejný existenciální teror plynoucí z rozpadu dosavadní společnosti. Za filmem stojí tvůrci Alex a David Pastorovi, kteří mají s Netflixem zkušenosti skrze krimi thriller Kde jsem doma. Ti si prequel původního V pasti kromě režie i napsali, tak snad budou mít hodně pevnou vizi a doručí (před)pokračování, které bude stát za pozornost.

Zdroj: Empire

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Zelený meč Luka Skywalkera nemá žádný význam. Vznikl z praktického důvodu
Zelený meč Luka Skywalkera nemá žádný význam. Vznikl z praktického důvodu
09.05.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Ve filmu Návrat Jediů si Luke Skywalker sestrojí nový světelný meč, který má zelenou barvu. Ačkoli se okolo této a dalších barev ikonických zbraní vytvořila pestrá mytologie plná významů spojených s galaktickou Sílou, reálný důvod vzniku nové barvy je naprosto prostý a technický.

Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava
Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava
09.05.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Jason Statham se vrací a tentokrát se porve hned s trojicí obřích žraloků megalodonů. Jeden z nich dokonce v novém traileru pozře tyranosaura, aby bylo hned jasno, kdo je největší drsňák na planetě. Jenže to ještě nezná Jasona, který se s nikým a ničím nemaže.

Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno
Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno
08.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Jestli jsme něco za poslední měsíce zjistili, pak je to skutečnost, že rodinné filmy a komedie z českých luhů a hájů patří mezi to nejpopulárnější na Netflixu. Na středu plánovaná premiéra nového sportovního hitu Děti Nagana je tak jasným favoritem na první příčku sledovanosti.

Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
08.05.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Nejnovější upoutávka na válečné drama Oppenheimer režiséra Christophera Nolana si na impozantní záběry atomového řádění vyměřila dlouhé 3 minuty. Výsledkem je strhující lákadlo na příběh muže, který dal lidstvu možnost dokonale se zničit.