FB pixel TP pixel
Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple © TMDB

Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple

Zpravodajský server Wall Street Journal v posledních dnech informoval o opravdu velké filmové události, která již delší dobu visí ve vzduchu a která může zahýbat celým audiovizuálním byznysem. Proslulé studio MGM totiž vážně zvažuje svůj prodej.

Streaming novinky

Slavné hollywoodské studio MGM, které vzniklo v roce 1924 spojením tří produkčních společností Metro Pictures, Goldwyn Pictures a Louis B. Mayer Pictures, jež vlastnili magnát Marcus Loew a producent Louise B. Mayer, bude mít možná nového majitele. Ještě před pandemií se objevovaly zprávy, že současní vlastníci zvažovali prodej studia, kolem kterého kroužili především Netflix a Apple, ale nedohodli se na ceně. Poté přišlo pandemické uzavření kin, které problémy studia urychlilo a prohloubilo, a neustálým odsouváním premiéry svého největšího letošního hitu - nejnovějšího dílu Jamese Bonda s názvem Není čas zemřít, MGM jen dále finančně krvácelo. Proto ve studiu zvažovali Bondův prodej, pokoušeli se jej nabídnout některé ze streamovacích společností, ale jejich cenový požadavek měl být pro streamery až příliš vysoký (opět šlo hlavně o Apple a Netflix).

Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple © TMDB

Zpravodajský server Wall Street Journal tak nyní přichází s ne tak šokující zprávou: společnost MGM Holdings, vlastník MGM, zvažuje prodat veškerá svá aktiva, včetně studia MGM a jeho archivu. A archiv MGM určitě nabízí velmi zajímavé kousky, které by se zvláště novým streamovacím společnostem v jejich knihovnách vyjímaly. Namátkou můžeme vybrat filmové série jako Rocky, Růžový panter, trilogie Hobit či výše zmíněný James Bond. V televizním byznyse pod MGM spadají seriály jako Vikingové nebo Příběh služebnice. A mezi dalšími 4 000 tituly, které studiu patří, najdeme takové klasiky jako: Čaroděj ze země Oz, Ben-Hur či Zpívání v dešti. Otázkou je, kdo bude chtít zaplatit částku 5,5 miliard dolarů. To je totiž odhadovaná cena studia. Uvidíme, jestli k prodeji nakonec dojde a kdo si jej vlastně může dovolit, zda Apple, Netflix či úplně jiný hráč.

 615 zobrazení   7 se líbí
Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
17.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix nezahálí a do světa přináší další rozšíření svých služeb a funkcí. Nové vylepšení dovolí aplikaci v mobilu přehrávat jen zvuk a z Netflixu se tak pro danou chvíli stane streamovací podcastová aplikace.

Jak fungují algoritmy k doporučování filmů? Netflix prozradil jeho základy
Jak fungují algoritmy k doporučování filmů? Netflix prozradil jeho základy
14.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Netflixovské knihovny jsou nabité stovkami nejrůznějších titulů a jejich doporučování divákům závisí na datech umělé inteligence. Netflix nyní nechal i běžné smrtelníky nahlédnout, jak vlastně celý tento proces doporučení funguje.

Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity
Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity
11.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Disney má za sebou letošní poslední prezentaci pro investory, na které představil rozšíření své služby Disney+ o nový obsah a potvrdil expanzi do Východní Evropy v roce 2021.

To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy
To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy
09.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Vlastník streamovací služby HBO Max zvažuje nasazení reklam, které by posloužily jako další zdroj vypadnuvších příjmů filmového kolosu. Což dává u placené služby zhruba stejný smysl jako pandemická opatření české vlády.