FB pixel TP pixel
Na Netflixu boduje nenápadné dystopické sci-fi. Diváci ho objevili po 3 letech © Elevation Pictures

Na Netflixu boduje nenápadné dystopické sci-fi. Diváci ho objevili po 3 letech

Na streamovací službě Netflix se v posledních dnech dějí kuriózní věci. Do desítky nejsledovanějších snímků se totiž dostal titul, který je v nabídce služby už 3 roky. Snímek Code 8 vypráví o čtyřech procentech lidí se superschopnostmi, které šikanují robotičtí policisté.

2. 6. 2023 8:00 | Filmové novinky

11. duben 2020 je datum, kdy Netflix přidal do své nabídky sci-fi snímek Code 8, který ale až nyní pořádně trenduje a dokonce to dotáhl až do TOP 10 nejsledovanějších filmů na streamovací službě. Jak uvádí data platformy FlixPatrol, film má za sebou několik osmých míst a v posledních dvou dnech to dotáhl v rámci filmového žebříčku dokonce na pátou a čtvrtou pozici. Slušný výkon na film, který je v nabídce streamera několik let, přičemž o něj nikdo nejevil valný zájem. Vtip je ovšem v tom, že ho publikum de facto objevuje znovu, protože data z FlixPatrolu dokládají, že film trendoval již na začátku svého nasazení. Co se tedy po tolika letech změnilo?

Zásadní výhodou může být skutečnost, že má film konečně kompletní českou lokalizaci, Netflix ale možná malinko popíchl i svůj algoritmus doporučování, aby tituly zviditelnil. Proč? Důvod je prostý, Před dvěma roky totiž zakoupil práva na pokračování, které by měl v letošním roce uvést globálně. Zdá se tedy, že si tímhle krokem hezky přihřívá pomyslnou polívčičku, aby rozšířil povědomí a nestřílel sequel do prázdna. Pro ty, co nevědí, Code 8 je adaptací krátkého sci-fi snímku stejného jména, přičemž vypráví o dystopickém světě, v němž se 4 procenta lidí rodí se superschopnostmi, které používají ke krádežím. Jedním z nich je i postava s tváří Robbieho Amella, jež se přidá k partě zločinců kvůli léčbě nemoci své matky. Poštve však proti sobě speciální jednotku lovící právě lidi obdařené výjimečnými dovednostmi.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix láká ve videu na největší červnové hity. Nechybí Vyproštění 2 či Zaklínač
Netflix láká ve videu na největší červnové hity. Nechybí Vyproštění 2 či Zaklínač
01.06.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Netflix v nově vydaném videu láká na své nejžhavější novinky. V aktuální červnové upoutávce se kromě Zaklínače a pokračování akčního hitu Vyproštění můžeme těšit na nové díly kultovní dystopické sci-fi série, odlehčená vztahová dramata či ceněné dokumenty.

Milované sci-fi Netflixu se vrací. V traileru ožívá budoucnost z nočních můr
Milované sci-fi Netflixu se vrací. V traileru ožívá budoucnost z nočních můr
01.06.2023 12:35:00 | Filmové novinky

Už za dva týdny čeká fanoušky Netflixu a žánru sci-fi velkolepá odměna, na kterou čekali dlouhé 4 roky. Vrací se totiž dystopický seriál Černé zrcadlo, v němž budoucnost lidstva nabírá nesmírně děsivých obrysů.

Schwarzenegger v Teletubbies? Zábavné video ukazuje akčního hrdinu v megahitech Netflixu
Schwarzenegger v Teletubbies? Zábavné video ukazuje akčního hrdinu v megahitech Netflixu
01.06.2023 9:00:00 | Filmové novinky

Marketingová kampaň prvního seriálu v kariéře Arnolda Schwarzeneggera jede na plné obrátky. Nyní Netflix představil takzvaný Fubar mód, který ukazuje legendárního akčního hrdinu v největších hitech streamovací služby. Dojde i na Dámský gambit, Umbrella Academy, thriller Ty nebo Teletubbies.

Downey původně neměl být Iron Manem. Role padoucha mu mohla zničit kariéru
Downey původně neměl být Iron Manem. Role padoucha mu mohla zničit kariéru
30.05.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Než si Robert Downey Jr. poprvé zahrál geniálního miliardáře Tonyho Starka, byl zvažován do jiné role v rámci marvelovského světa. V rozhovoru to prozradil režisér Iron mana Jon Favreau.