FB pixel TP pixel
Zaklínače odchod hlavní hvězdy neohrozí. Netflix chystá i 5. řadu a zlákal akční legendu © Netflix

Zaklínače odchod hlavní hvězdy neohrozí. Netflix chystá i 5. řadu a zlákal akční legendu

Navzdory problémům, které v poslední době provázejí svět seriálového Zaklínače, Netflix celému projektu i nadále hluboce věří. Odsouhlasena tak byla nejenom pátá řada hlavního seriálu, ale i nový spin-off s legendou akčního filmu.

29. 5. 2023 14:30 | Filmové novinky

Jak fanoušci seriálového Zaklínače od Netflixu ví, letos uvidí sympaťáka Henry Cavilla v roli vědmáka Geralta naposledy. Po třetí řadě totiž převezme otěže dlouhovlasého sivého zabijáka Liam Hemsworth. Mnozí diváci se k této výměně staví nelibě a nechali se slyšet, že jsou rozhodnuti po třetí řadě přestat seriál sledovat. V nedávném rozhovoru ale castingová ředitelka seriálu Sophie Holland prozradila, že natáčení 4. série začne již brzy, přičemž 5. řada by se měla natáčet hned poté. „Právě začínáme natáčet čtvrtou sezónu s Liamem Hemsworthem a pak bude krátká pauza a rovnou přejdeme k páté řadě," řekla Holland, která krom Zaklínače pracovala i na úspěšných seriálech Wednesday a Světlo a stíny. Jak vidno, Netflix si za přeobsazením stojí a Hemsworthovi v roli Geralta věří tak silně, že je rozhodnutý natočit pátou řadu bez ohledu na to, jak se budou vyvíjet čísla sledovanosti.

V souvislosti se Zaklínačem se objevila i jiná zajímavá informace. V nedávném rozhovoru pro švédský deník Aftonbladet herecký veterán Dolph Lundgren prozradil svou účast v připravovaném spin-offu Zaklínače, když potvrdil, že v současné době v Jihoafrické republice pro Netflix natáčí dosud nepojmenovaný projekt. Streamovací gigant tak nehodlá ani po diváckém i kritickém neúspěchu spin-offu Pokrevní pouto svět Zaklínače opustit a ještě jednou to zkusí s vedlejším příběhem. Lundgren, který v posledních letech bojuje s rakovinu, více o své roli neprozradil, z dosavadních informací je ale známo, že nový spin-off bude opět prequelem k událostem ze Sapkowského knih a bude zaměřen na nechvalně známou zbojnickou skupinu Potkanů. Připomeňme, že nás brzy čeká třetí řada a rozloučení s Henrym Cavillem, které bude rozděleno na dvě části, přičemž první polovina bude mít na Netflixu premiéru 29. června, ta druhá bude dostupná od 27. července.

Zdroj: Movieweb / ComingSoon

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Amazon se vysmál Netflixu za zaříznutí sdílení hesel
Amazon se vysmál Netflixu za zaříznutí sdílení hesel
28.05.2023 12:45:00 | Filmové novinky

Netflix v posledních dnech naplno rozjel snahu zamezit šíření hesel mezi uživateli mimo jednu domácnost. Konkurenční Amazon, který se k podobnému kroku zatím nechystá, využil příležitosti a konkurentovi se vysmál na sociální síti Twitter.

Voyo přetahuje z České televize seriálové trumfy. Má Marii Terezii, Létajícího Čestmíra a další
Voyo přetahuje z České televize seriálové trumfy. Má Marii Terezii, Létajícího Čestmíra a další
26.05.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Voyo a Česká televize pokračují ve vzájemné spolupráci, díky čemuž se předplatitelé „novácké“ streamovací služby mohou těšit z nárůstu zajímavých tuzemských titulů novějšího i staršího data.

Marvel zastavuje vznik anti-Avengers i dalších chystaných projektů
Marvel zastavuje vznik anti-Avengers i dalších chystaných projektů
26.05.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Stávka scenáristů zastavuje další připravovaný projekt Marvelu. Již za měsíc mělo začít natáčení nové týmovky Thunderbolts. To se ale odkládá na neurčito.

Nový trailer Barbie láká na útěk z růžového světa. Goslingův Ken je dokonalost
Nový trailer Barbie láká na útěk z růžového světa. Goslingův Ken je dokonalost
25.05.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. ukázalo plnohodnotný příběhový trailer na svou komediální novinku Barbie. V ní bude hlavní hrdinka od Mattela řádit v existenciální pouti do reálného světa, kde odhalí tajemství plastikového bytí.