FB pixel TP pixel
Režisér kultovního Drive natočil nový thriller pro Netflix. Trailer slibuje temnou jízdu © Netflix

Režisér kultovního Drive natočil nový thriller pro Netflix. Trailer slibuje temnou jízdu

Příznivci Nicolase W. Refna zajásají. Na Netflix totiž míří jeho nový seriál. K audiovizuální euforii vás tentokrát přivede šestidílný seriál jménem Copenhagen Cowboy.

15. 9. 2022 15:00 | Filmové novinky

Refn je pro většinu diváků známý především díky snímku Drive z roku 2011, jehož ústřední tváří se stal Ryan Gosling. Refnova tvorba je velmi osobitá a zakládá si především na pestrobarevném vizuálu a elektronické hudbě. To potvrzuje především autorova tvorba po roce 2010. Zmiňme například filmy jako Jen Bůh odpouští, Neon Demon či tři roky starý seriál Too Old To Die Young. Zdá se však, že u seriálové tvorby se režisérovi zalíbilo, neboť se dohodl s Netflixem a natočil pro něj novou neonovou jízdu.

Hlavně atmosféra

Copenhagen Cowboy je zvláštní hned z několika důvodů. Kromě nepřehlédnutelného vizuálu jde také o první projekt po téměř deseti letech, který Refn natáčel ve svém rodném Dánsku. První dvouminutová ukázka napovídá, že ani tentokrát by příznivci režisérova stylu nemuseli být zklamáni. Copenhagen Cowboy se totiž (alespoň zatím) tváří jako seriál, který staví spíše na atmosféře než na komplexním ději. Trailer o ději obecně příliš neprozradí, již v tuto chvíli však víme, že ústřední hrdinkou příběhu bude tajemná mladá dívka Mia. Té život připravil trnitou cestu, která ji zavedla až do samotného kodaňského podsvětí. Mia dychtí po spravedlnosti a její cesta by se tak dala spíše nazvat jako cesta za pomstou. Diváci se mohou těšit na bludnou neonovou pouť světem přirozeným i nadpřirozeným.

Pokud se už nemůžete dočkat, pak vás nejspíš potěší, že seriál by měl dorazit na Netflix ještě v letošním roce. Přesné datum premiéry zatím není známo, lze nicméně předpokládat, že to bude velmi brzy. Herecký ansámbl tvoří především evropští herci. Největší zastoupení zde má pochopitelně Dánsko, ze kterého pochází hlavní hvězda Angela Bundalovic. Dále se můžete těšit také na Zlatka Burice, Mikaela Bertelsena anebo Fleur Frilund.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Nekompromisní trailer bude pobuřovat
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Nekompromisní trailer bude pobuřovat
14.09.2022 15:50:00 | Filmové novinky

Nejhlasitější a rozhodně nejviditelnější film letošního festivalu v Karlových Varech se chystá do českých kin a kampaň startuje hodně ostře. Peprný trailer totiž jistě vyvolá další vlnu kontroverze svými nulovými kompromisy.

Megahit Zátopek bude konečně online. Víme, kde si ho přehrajete
Megahit Zátopek bude konečně online. Víme, kde si ho přehrajete
14.09.2022 14:20:00 | Filmové novinky

Více než rok trvalo, než poslední film Davida Ondříčka, Zátopek, doběhl až do online prostoru. Exkluzivně k jeho uvedení dojde již 19. září.

Natáčení 3. řady Zaklínače skončilo. Kdy se Geralt vrátí na Netflix?
Natáčení 3. řady Zaklínače skončilo. Kdy se Geralt vrátí na Netflix?
14.09.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Po náročných pěti měsících je třetí řada Zaklínače natočena a připravena na postprodukci. Které lokace filmový štáb navštívil a kdy se konečně Geralt vratí na obrazovky Netflixu?

Nová fantasy Netflixu chce být novým Harry Potterem. Trailer je velkolepý
Nová fantasy Netflixu chce být novým Harry Potterem. Trailer je velkolepý
13.09.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Paul Feig představil plnohodnotný trailer na novou velkolepou fantasy od Netflixu. Streamovací gigant se snaží vytvořit novou obří franšízu ze světa plného pohádkových bytostí.