FB pixel TP pixel
Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén

Více než čtvrthodinka nových scén se objevuje v rozšířené verzi druhého Deadpoola, která je čerstvě online. Nijak nezmění vyznění kinoverze, je to prostě jen další porce blbnutí a vtípků, tedy přesně to, co od Deadpoola očekáváme. A možná dorazí i další Wolverine.

Tipy na film

Připoutejte se, ostrý start!

Změny oproti kinoverzi na vás čekají hned na samém začátku, ale musíte pozorně nastražit uši a oči, aby vám žádná nová hláška či scéna neunikla. Hned v první bitce s čínskou mafií se jich několik skrývá (“Kouření škodí zdraví”), delší je i rozhovor Deadpoola s Dopinderem v taxíku a úplně nových popisků se dočkáte také v úvodních titulcích.

1000 způsobů jak umřít

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

Spektakulární scéna, kdy se Deadpool nechá rozprášit na molekuly ve svém bytě, nebyla jeho jediným pokusem o sebevraždu. V rozšířené verzi uvidíme ještě další dvě. A v jedné z nich hrajou důležitou roli lední medvědi.

Nový život v novém sídle

V rezidenci X-Menů ve filmu moc dlouho nezůstaneme, což se Super Duper Cut snaží trochu napravit. Ne, nedočkáme se bohužel delší scény s X-Meny, vystřiženou scénu si pro sebe ukradne čistě jen Wade, který se snaží přesvědčit ostatní, že už se opravdu polepšil. Skoro byste mu to i věřili. Tedy dokud neuvidíte, co provádí s nálepkami na svačinách.

Kanonáda odkazů

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

Ne všechny scény jsou zcela nové, jedná se také o mírně rozšířené nebo alternativní scény. Typicky dialogy, kde Deadpool servíruje různé narážky, jsou občas promíchané, což potvrzuje, že natáčení musela být jedna velká improvizace. Dočkáte se jiných hlášek komentujících sídlo X-Menů, podobu mutantské věznice či název budoucího týmu. “Ocean 14, Rogue Two nebo John Wick 3, ale s původními režiséry.” Což je vtip na druhou, protože režisérem dvojky Deadpoola je právě jeden z těch původního režisérů Johna Wicka - David Leitch.

Jiná hudba

Překvapivě se dočkaly úpravy také hudební montáže ve filmu, hlavně v samotném závěru. Když Deadpool, Cable a spol vyrážejí na závěrečnou bitku, nově hraje Fly Like an Eagle od Steve Miller Band. Colossus a Juggernaut se nově perou za zvuků Fight Dirty od Guignol & Mischief Brew. A v samotném závěru, než začne Wade napravovat časovou osu, zní během jeho setkání s Vanessou nově ústřední písnička filmu Ashes od Celine Dion.

Je třeba zabít Hitlera

Ještě než dorazil Deadpool 2 do kin, řešila se jedna konkrétní scéna, která se do sestřihu nedostala. A to konkrétně, jak se Deadpool v rámci svého “napravování minulosti” rozhodl vypravit se také do Rakouska roku 1889 a tam zabít...malého Hitlera. Deadpool je sice znám svým drsným humorem, ale tohle bylo zřejmě příliš i na tvůrce, takže scénu nechali jen do Super Duper Cut. I když její pointa není tak drsná, jak byste si možná mohli myslet.

Možná přijde i Hugh Jackman

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

Jedna z nejdiskutovanějších scén i v původním filmu je potitulková scéna, kde se Deadpool vmontuje do původního X-Men Origins: Wolverine a zastřelí v něm svojí velice nepovedenou původní verzi. Spekulovalo se, že tam objeví i Hugh Jackman, ale celá sekvence využívá pouze jeho výstup z původního filmu. Nicméně v nové verzi, kterou z kina neznáte, “nový” Deadpool ještě dodává “Až za tebou jednou kamarád Wade přijde a bude chtít, aby ses vrátil, řekni ANO”. Zvedne hozenou rukavici Hugh Jackman a přeci jen se ještě někdy jako Wolverine objeví?

Bonusy o natáčení

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

V bonusech najdete ještě několik záběrů z natáčení a tvůrci spolu s herci budou povídat, co dalšího se ještě do filmu nevešlo. Takže se díky bonusům dozvíte, jak dlouho dokáže Ryan Reynolds vydržet pod vodou, která známá hudební hvězda navštívila natáčení a nebo jak vypadal Juggernaut na place, než se na jeho rozpohybování vrhli machři z oddělení počítačových efektů. Mimochodem, Juggernauta předehrával pro počítačové triky a také namluvil - sám Ryan Reynolds.

Poznali jste Matta Damona?

Deadpool 2 Super Duper Cut má 15 minut nových scén © TMDB

Nejzajímavější cameo měl na “první pohled” Brad Pitt coby neviditelný mutant Vanisher, ale jak se později ukázalo, film skrýval ještě jednu hvězdu první třídy. A to už přímo v kinoverzi. Díky bonusům máte možnost nahlédnout, jak maskér Bill Corso namaskoval Matta Damona, který si zahrál vesnického balíka. Ano, jednoho z dvou vesnických balíků, kteří se objeví hned poté, co Cable přistane v naší současnosti. A toho druhého hraje Alan Tudyk, kterého můžete znát třeba z Vybíjené nebo Já, robot. Namaskovaného Damona prý nezpoznávali ani lidé na place a v titulcích ho také neuvidíte.

Dolby Atmos pro vaše uši

Co je ale nejzajímavější, je technická výbava na iTunes. K dispozici je nejen 4K verze s HDR, ale nově také i zvuk v Dolby Atmos. Tuto novinku “3D zvuku” představil Apple teprve s nedávno vydanou verzí svého operačního systému pro Apple TV, ale už jí stihl dát k několika desítkám titulů. Více si o ní povíme v jiném článku, ale pokud jste fajnšmekři a máte doma odpovídající vybavení, můžete si díky iTunes vychutnat Deadpoola 2 Super Duper Cut i v Dolby Atmos.

© TMDB

Deadpool 2

Deadpool 2 | USA | 2018 | Komiksové filmy | Marvel

Užvaněný comicsový supehrdina Wade Wilson se vrací. Tentokrát minimálně s jedním novým X-Men parťákem. A proti němu bude stát obávaný Cable. Hrají: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić

 76 %
Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | od 12. 1. 2022
Sledovat Online na iTunes  iTunes | české titulky | český dabing | od 4. 12. 2022
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | od 6. 4. 2019
 2 171 zobrazení   83 se líbí
Sledovali jste pozorně Castle Rock? Máme seznam nej odkazů na Kinga!
Sledovali jste pozorně Castle Rock? Máme seznam nej odkazů na Kinga!
19.09.2018 | Tipy na film

Castle Rock je město Stephena Kinga a taky nový seriál od Hulu, který momentálně můžete sledovat přes HBO. I když není natočen podle žádné konkrétní Kingovy knihy, je odkazy na jeho díla nabitý. Mrkli jsme na ty nejdůležitější.

10 filmů, které musíte vidět, když se vám líbil Predátor
10 filmů, které musíte vidět, když se vám líbil Predátor
17.09.2018 | Tipy na film

V kinech úřaduje nový Predátor, a přestože to není takový nářez jako třicet let stará klasika s Arnoldem, je to celkem fajn osvěžení proti současné nabídce. Jestli vás krvavé souboje s monstry baví, tady máme doporučení na další filmy.

10 nových seriálů z Netflixu, Amazonu a HBO na tento víkend
10 nových seriálů z Netflixu, Amazonu a HBO na tento víkend
15.09.2018 | Tipy na film

Nákupní centra se tento víkend zaplní šílenstvím nazvaným Dny Marianne, a proto je vhodné se jim vyhnout a doma si v klidu vychutnat nějaký nový seriál. Sebrali jsme pro vás ty nejzajímavější novinky.

Spouštíme novou sekci pro děti a rodiče
Spouštíme novou sekci pro děti a rodiče
14.09.2018 | Tipy na film

Chcete svým prckům pustit ten správný film či seriál? Řešíte, jaké filmy jsou ty nejlepší, a to podle toho, kolik mu je, a jestli je to kluk nebo holka? A kterou půjčovnu vybrat? Tak právě pro vás spouštíme novou sekci deti.filmtoro.cz.