FB pixel TP pixel
Disenchantment Matta Groeninga dostal od Netflixu druhou řadu © TMDB

Disenchantment Matta Groeninga dostal od Netflixu druhou řadu

První sezóna dospěláckého animovaného fantasy sitcomu Disenchantment (Rozčarování) tvůrce Matta Groeninga si na Netflixu s velkou pravděpodobností vedla velmi dobře, protože po srpnovém uvedení bylo nyní oznámeno schválení řady druhé.

Filmové novinky

Možná by bylo přesnější uvést, že z první sezóny byla dosud uvedena první část o deseti dílech. Ta druhá se na Netflixu objeví v roce 2019. Druhá sezóna bude mít dvacet epizod opět rozdělených do dvou částí, které budou odvysílány v roce 2020 a 2021. Disenchantment vypráví příběh alkoholu holdující princezny Bean z rozpadajícího se středověkého království Dreamland a jejich společníků skřítka Elfa a osobního démona Luci. Seriál různě paroduje pohádkové a fantasy motivy a vypráví ucelenější příběh než je z předchozích epizodických Groeningových seriálů zvykem. I Disenchantment si zachoval základní rysy animace postav z předchozích seriálů Matta Groeninga s jeho jasně rozpoznatelným stylem.

Karikaturista Matt Groening se do historie zapsal především kultovním dlouhohrajícím seriálem Simpsonovi, parodující současnou americkou společnost prostřednictvím středostavovské rodinky Simpsonů. Na obrazovkách televizní stanice Fox se poprvé objevil v roce 1987 a letos se vysílá již třicátá řada. I jeho druhý seriálový počin Futurama se stal legendární a získal si mnoho fanoušků. Tentokrát se jednalo o partu kolem smolaře Freye, který se omylem dostal do budoucnosti, a při dodávání zásilek firmy jeho praprastrýce zažívali dobrodružství. Na obrazovkách se seriál objevil v roce 1999 a poslední sezona byla odvysílaná roku 2013. V Simpsonových se tak Groening pohybuje v současnosti, Futurama mu dovolila osahat si sci-fi žánr a v Disenchantmentu se pustil do s minulostí si hrající fantasy.

© TMDB

Rozčarování

Disenchantment | USA | 2018 | Animované seriály | Animáky pro dospělé

Seriál od Matta Groeninga, tvůrce Simpsonových a Futuramy, nás zavádí do středověkého pohádkového království, kde princezna utíká s nadrženým elfem a malým démonem před svým osudem. Hrají: Abbi Jacobson, Eric André, Nat Faxon, John DiMaggio, Tress MacNeille, Matt Berry, David Herman

 72 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Populární animák přichází na Netflix se svou závěrečnou řadou.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 1. 9. 2023
 155 zobrazení  
Filmtoro
Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly
Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly
16.10.2018 17:30:00 | Filmové novinky

Steven Moffat a Mark Gatiss, tvůrci populárního seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem a Martinem Freemanem v hlavních rolích, se dávají znovu dohromady, aby pro stanici BBC a Netflix vytvořili novou verzi slavného románu Brama Stokera.

Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
15.10.2018 19:20:00 | Filmové novinky

Od pondělí je na HBO a její streamovací platformě HBO GO k dispozici první díl osmidílné komediální minisérie Kempování. Jde o jednu z nejočekávanějších letošních podzimních premiér této stanice.

Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku!
Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku!
11.10.2018 13:40:00 | Filmové novinky

Překvapivé oznámení proběhlo v těchto dnech: na Netflixu se objeví první seriál s výraznou českou stopou. Jmenuje se Haunted a lidé si v něm budou vyprávět strašidelné historky. Na Netflixu se objeví už 19. října v rámci říjnové “strašidelné nabídky”.

Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
11.10.2018 9:00:00 | Filmové novinky

Již v létě se objevovaly zprávy, že streamovací gigant má zájem o Soderberghův poslední projekt a jak se nyní ukázalo, zájem to byl upřímný, protože Netflix nyní oficiálně potvrdil, že bude film Laundromat (Prádelna) financovat a uvádět.