FB pixel TP pixel
Disney+ mění pravidla VOD. Poslední Star Wars uvede o 2 měsíce dříve © TMDB

Disney+ mění pravidla VOD. Poslední Star Wars uvede o 2 měsíce dříve

Streamovací služba Disney+ si skutečně neláme hlavu se zaběhlými pravidly ohledně distribuce VOD. Po Ledovém království 2 a Frčíme uvede s předstihem i závěr Skywalker ságy.

Streaming novinky

Svátek Star Wars fanoušků se blíží!

Streamovací služba Disney+ pokračuje v obdarovávání v čase koronaviru a již 4. května uvede exkluzivně v rámci SVOD služeb poslední díl ságy rodu Skywalkerů Star Wars: Vzestup Skywalkera. Tedy jen necelé dva měsíce poté, co se film objevil v rámci USA ke koupi na iTunes. Pokud by se Disney nerozhodl vydávání filmu urychlit, čekalo by se na uvedení na jeho vlastní streamovací platformě až do července.

Datum uvedení samozřejmě není náhodné, neboť 4. květen je dlouhodobě považovaný za „Den Star Wars“. Již dříve Disney urychlil nasazení svých filmů na Disney+, když s předstihem uvedl i filmy Ledové království II a Frčíme. Bohužel však prozatím nesjednotil svou strategii do globálního měřítka. Zatímco pokračování osudů princezen Elsy a Anny dostaly i evropské mutace Disney+, na Frčíme se stále v Evropě čeká. Pro Vzestup Skywalkera má nicméně platit, že uvedení na Disney+ bude celosvětové, jen v Holandsku se diváci dočkají až 5. května kvůli tamním svátkům.

Dorazí i Mando a Baby Yoda

Disney+ zároveň ve stejný den uvede osmidílný dokument Disney Gallery: The Mandalorian, který poodkryje vznik oblíbeného seriálu odehrávajícího se mezi Epizodami VI a VII. V neposlední řadě fanoušci oslaví svůj každoroční svátek závěrečnou částí sedmé (a definitivně poslední) řady seriálu Star Wars: Klonové války.

 310 zobrazení   5 se líbí
Pán tygrů už je populární jako Stranger Things. Co to znamená pro Netflix?
Pán tygrů už je populární jako Stranger Things. Co to znamená pro Netflix?
26.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Kvartální výsledky Netflixu přinesly jako obvykle zajímavé informace ohledně sledovanosti pořadů. Největším překvapením je, že Netflixu vychází sázka na levné pořady typu dokusérií a reality show.

Naše planeta nebo Máme jasno. Netflix na Youtube uvolnil 10 svých dokumentů
Naše planeta nebo Máme jasno. Netflix na Youtube uvolnil 10 svých dokumentů
23.04.2020 15:00:00 | Streaming novinky

Protože jsou v době pandemické školy uzavřeny a výuka studentů proto probíhá virtuálně z domovů, rozhodl se Netflix tento stav podpořit a nabídl učitelům k doplnění studia deset svých dokumentů zdarma na svém youtube kanále.

Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí
Netflix láme rekordy v počtech předplatitelů. Některé seriály opozdí
22.04.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Zatímco řada byznysů v časech koronaviru krachuje, nebo je alespoň ve vážných potížích, Reed Hastings a další borci z Netflixu bouchají šampaňské. Uzavření diváků v domácnostech totiž přineslo rekordních 16 milionů nových předplatitelů. A to opravdu nikdo nečekal.

Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění.
Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění.
22.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Do streamovacích válek se již zanedlouho pustí další velký hráč. S nabitou knihovnou velkých filmových a seriálových hitů se co největší počet diváků pokusí získat WarnerMedia se svou novou slibovanou službou HBO Max.