FB pixel TP pixel
Drama Černobyl se stalo nejlépe hodnoceným seriálem v historii © TMDB

Drama Černobyl se stalo nejlépe hodnoceným seriálem v historii

Na ČSFD už atakuje první příčku, kterou od roku 2016 drží Zázračná planeta, na Rotten Tomatoes se pyšní 96 %, což jej rovněž řadí na absolutní seriálovou špici, a na IMDB už Černobyl zválcoval vše, co mu dosud stálo v cestě a fanoušci mu dávají nejlepší seriálové hodnocení v historii portálu.

Filmové novinky

Zatímco se řada příznivců HBO ještě stále snaží vyrovnat se závěrem Hry o trůny a hledá způsoby, jak ukončit své předplatné, dovolil bych si dát jednu radu: Nerušte HBO, dokud se nepodíváte na Černobyl. Tato minisérie, která vznikla pod taktovkou Sky, s každým dalším dílem potvrzuje, že je nejen aktuálním hitem, ale i dalším obdivuhodným milníkem v historii seriálové televizní zábavy. To ostatně potvrzují i recenze a hodnocení, které pějí chválou a nešetří maximálními možnými body.

Při pohledu na 10 nejlépe hodnocených seriálů na IMDB je pak jasné, jak moc se tahle radiací a socialismem nasáklá pecka povedla:

Je možná trošku brzy a bláhové tvrdit, že Černobyl je jednoznačně nejlepším seriálem, jaký byl kdy natočen, ale už po prvních dílech nelze popřít, že jde o absolutně brilantní filmařský počin, který si veškerou poctu, jež se mu dostává, plně zaslouží. Společně s propadem kvality Hry o trůny jsem se postupně stále víc těšil místo závěru v Západozemí na další díl tohohle historického dokumentu, protože kontrast minimálně ve scenáristické kvalitě obou seriálů je bez nadsázky markantní. Má to háček? Bohužel ano, jde o minisérii o pouhých pěti dílech, takže stejně rychle, jako se Černobyl pod rouškou GoT horečky nenápadně propašoval na vrcholy seriálových žebříčků, příští týden zase zmizí. Tak si ho užívejte, dokud to jde.

 1 121 zobrazení   585 se líbí
Bažináč od Jamese Wana se představuje v plnohodnotném traileru
Bažináč od Jamese Wana se představuje v plnohodnotném traileru
29.05.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Už 31. května uvede stanice DC Universe svůj třetí původní seriál, ve kterém se vypravíme do louisianských bažin a setkáme se s proslulým Bažináčem. Na dílko od producenta Jamese Wana a režiséra Lena Wisemana se můžete navnadit v dalším traileru.

Unikly záběry brnění z chystaného Zaklínače a fanoušci se bouří
Unikly záběry brnění z chystaného Zaklínače a fanoušci se bouří
29.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Na internetu se objevily první fotografie z natáčení očekávaného netflixovského Zaklínače a prvotní reakce fanoušků nejsou z těch nejlepších, spíš naopak. Kromě zbraní a některých scén se totiž objevily i fotografie brnění Nilfgaardu, které vypadá přinejmenším „zajímavě“.

Netflix získal mezinárodní distribuční práva ke dvěma vítězům z Cannes
Netflix získal mezinárodní distribuční práva ke dvěma vítězům z Cannes
28.05.2019 | Filmové novinky

Online televize Netflix na filmovém festivalu v Cannes zakoupila práva ke dvěma vítězným snímkům. Na jeho obrazovkách tak uvidíme film Atlantique režisérky Mati Diop a animovaný snímek I Lost My Body režiséra Jérémy Clapina.

Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO
Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO
27.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Hra o trůny je pro tuto chvíli na HBO zcela ukončená, televize odvysílala poslední dokument ze zákulisí s názvem The Last Watch a nyní si počkáme na nějaký ten spinoff. A zdá se, že s koncem veleúspěšného seriálu přišel pro mnoho lidí i konec jejich předplatného HBO.